DU ER FEIT FORDI DU ER LAT

Her om dagen så jeg «Dokument 2: et lass av fett» med Jørgen Foss på tv, og det vekte et engasjement som har ligget i meg lenge. Det er så utrolig mange fordommer der ute, mange rettet mot overvektige og fete mennesker. Jeg synes det er så utrolig trist og skammelig at noen påstår at overvekt og fedme kun skyldes latskap. 

Det er i noen få tilfeller mulig å bli overvektig eller fet pga. hormonforstyrrelser, stoffskifteproblemer og genetikk, men som oftest skyldes det hovedsakelig psykologiske faktorer. Kanskje så alvorlige årsaker som mobbing, overgrep, dødsfall eller familieproblemer, som har satt sine spor i psyken. Noen tilfeller kommer nok også pga. mangel på kunnskap, og kanskje litt latskap, men det blir så veldig feil å skjære alle under én kam. 

Det er så tragisk hvordan samfunnet har blitt, med dette uoverkommelige fokuset på utseende og kropp. Blir man noen gang like bra som idealet tilsier at en skal være? Det er så utrolig lett å få et forstyrret bilde av hva som er bra nok. Er jeg tynn nok? Markert nok? Pen nok? Tykt nok hår? For mye fregner? Er tennene mine hvite nok? Er neglene mine fine nok? Er klærne mine kule nok? Er jeg smart nok? Utadvent nok? Populær nok?

Hvorfor gjør vi dette mot oss selv?

Jeg lurer på hvordan det var å leve for 50 år siden. Det må ha vært deilig å slippe dette presset. 

Så tenk deg litt om. Hva gir deg rett til å dømme, peke, baksnakke og se rart på folk som er annerledes enn deg? Hva vet du om årsakene som ligger bak? Denne forhåndsdømmingen øker bare presset om å være perfekt. Har du virkelig lyst til å bidra til det?

 Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentarDenne bloggen drives og skrives av ernæringsrådgiveren Stine Helene Lihovd som er 26 år, bor i Sandefjord og har et brennende engasjement for ernæring, helse, mat og trening.

Hun driver også firmaet Kroppens Drivstoff, med mål om å bedre folks fysiske og psykiske helse. Se mer på www.kroppensdrivstoff.no

Trykk her for å legge meg til som venn!

E-post:
kroppensdrivstoff@hotmail.com

Facebook:
facebook.com/kroppensdrivstoff

Instagram:
@kroppensdrivstoffTwitter:
@krpensdrivstoffKATEGORIER

ARKIV

SISTE INNLEGG

DESIGN

  • Albiss.blogg.no
  • hits