YTREFILET MED SOPPSTUING OG BROKKOLI

Hvooor digg? Elsker denne retten, og soppstuing er bare så uendelig undervurdert! ♥

Alt du trenger for å lage dette er:

♥ Et stykke biff

♥ Ca. 1/3 brokkoli

♥ Ca. 1 dl. Matfløte

♥ Sopp (jeg brukte 2-3 stk. champignon)

♥ Ett hvitløksfedd

♥ Krydder (jeg brukte DENNE krydderblandingen)

Finhakk hvitløksfeddet og del soppen i biter av ønskelig størrelse. Del brokkolien i små buketter, bruk også stilken som du kutter i tynne skiver (ca. 1 cm tykke). Ha brokkolien i en kjele med litt vann og sett det på plata. Dette skal koke i ca. 5-8 min., du kan bruke en gaffel for å kjenne etter når brokkolien begynner å bli myk. Jo mindre koketid, jo mer næring beholdes!

Ha en klatt smør i stekepanna som du etter hvert legger biffen i. Biffen stekes på høy varme i noen minutter slik at den får en digg stekeskorpe på begge sider. Jeg er ikke veldig erfaren med biff, så når jeg mistenker at den er ferdig pleier jeg å dele den i to og sjekke fargen på innsiden. Steketiden avhenger selvfølgelig av biffens tykkelse. Krydre godt på begge sider. Når biffen er ferdig tar du den ut av panna, men la stekeskyen være igjen!!

Nå skal nemlig hvitløken og soppen stekes i stekeskyen sammen med en ekstra klatt smør. Dette trenger bare å surre til hvitløken er gyllen. Så har du i matfløte og lar det småkoke til konsistensen bliir mer grøtete og det blir mer som en stuing og ikke en saus ;-)

Og vips så har du et sinnsykt velsmakende og næringsrikt måltid! NYT 
2 kommentarer

Kristina Skarbø

25.07.2015 kl.10:34

Nam! Så utrolig godt ut :D Håper du får en fin lørdag, og visst du har anledning hadde jeg blitt kjempe glad om du kunne tatt en titt innom bloggen min! <3

Kroppens Drivstoff

25.07.2015 kl.10:40

Kristina Skarbø: Det smakte helt nyyydelig :) Takk, håper du også får en finfin lørdag!

Skriv en ny kommentarDenne bloggen drives og skrives av ernæringsrådgiveren Stine Helene Lihovd som er 26 år, bor i Sandefjord og har et brennende engasjement for ernæring, helse, mat og trening.

Hun driver også firmaet Kroppens Drivstoff, med mål om å bedre folks fysiske og psykiske helse. Se mer på www.kroppensdrivstoff.no

Trykk her for å legge meg til som venn!

E-post:
kroppensdrivstoff@hotmail.com

Facebook:
facebook.com/kroppensdrivstoff

Instagram:
@kroppensdrivstoffTwitter:
@krpensdrivstoffKATEGORIER

ARKIV

SISTE INNLEGG

DESIGN

  • Albiss.blogg.no
  • hits