HVORDAN SNAKKER DU TIL / OM DEG SELV?

En ting jeg virkelig har skjønt i det siste er hvor viktig det er å snakke pent om, og til seg selv. Du er tross alt din egen beste venn. Du er stuck med deg selv livet ut, så hvorfor skal du si negative ting om deg selv - ting du aldri ville funnet på å si om folk du er glad i? 

Her om dagen befant jeg meg midt i et scenario som jeg er sikker på at de fleste jenter har vært i. Jeg var på fest og hadde gått på badet med noen venninner (jaa, vi jenter liker å gå på badet sammen når vi er ute), og mens jeg satt på toalettet og gjorde mitt fornødne, sto jentene foran speilet og studerte seg selv. 

«Blæ, jeg hater håret mitt..» 

«Skjerp deg, du har jo kjempefint hår! Mitt derimot... Skulle ønske jeg hadde tykkere hår med mer fall..»

«Uff, jeg ser jo helt jævlig ut!» 

Nå i farta så husker jeg ikke helt hvordan «samtalen» utartet seg, men mine fine venninner snakket i alle fall ikke særlig pent om seg selv. Og dette gjorde meg faktisk litt sint. Jeg prøvde (forgjeves) å få dem til å heller si en pen ting om seg selv, men jeg tror ikke det helt nådde igjennom ettersom jeg endte med å trampe ut av badet og smelle igjen baderomsdøra i frustrasjon.

«Å nei, nå sa jeg noe dumt.. Se åssen de ser på meg, de tror sikkert jeg er en idiot.»

«Jeg klarer ikke det der, jeg kommer bare til å gjøre det feil.»

«Jeg gruer meg til fremføringen på skolen i morra, jeg kommer sikkert til å bli tomatrød i ansiktet og glemme det jeg skal si.»

«Ingen kan like meg, åssen skal jeg noen gang få meg en kjæreste?»

«Hun der er mye penere enn meg, skulle ønske jeg var henne.»

Hvorfor gjør vi dette mot oss selv? Alt det fører til er dårligere selvbilde, dårligere selvtillitt og økt perfeksjonspress. Med andre ord - kun negative ting. Så stopp!


Min oppfordring til alle som kan kjenne seg igjen i dette, er:

vær bevisst på hvordan du snakker til deg selv - legg merke til når du tenker eller sier noe stygt, og spør deg selv om du ville sagt det til din beste venninne / kompis. Ikke det? Da skal du ikke si det til deg selv heller!

når du hører andre snakke stygt om seg selv - spør hvorfor de gjør det og oppfordre de til å slutte.

ikke stå med ansiktet 2 cm fra speilet og studer deg selv mens du prøver å finne «feil». Hvor mange i det daglige livet vil se deg så tett på? Pleier du å stå 2 cm fra ansiktet til andre personer? Nei, ikke sant...

vi er alle forskjellige, med ulike utgangspunkt. Det er umulig at vi alle skal ha lik kroppsfasong, lik fettprosent, lik muskelmasse, lik vekt.. Jo fortere vi innser og godtar dette, jo bedre! Du er god nok som du er. Klisjé, men sant.2 kommentarer

StineN

24.08.2015 kl.04:06

Helt sant nydelige deg 😊 alle skulle vært like gode som deg. Gleder meg til neste jentekveld 😘

Kroppens Drivstoff

24.08.2015 kl.15:23

StineN: Åå, tusen takk! Så snill og god du er :) Gleder meg jeg også!

Skriv en ny kommentarDenne bloggen drives og skrives av ernæringsrådgiveren Stine Helene Lihovd som er 26 år, bor i Sandefjord og har et brennende engasjement for ernæring, helse, mat og trening.

Hun driver også firmaet Kroppens Drivstoff, med mål om å bedre folks fysiske og psykiske helse. Se mer på www.kroppensdrivstoff.no

Trykk her for å legge meg til som venn!

E-post:
kroppensdrivstoff@hotmail.com

Facebook:
facebook.com/kroppensdrivstoff

Instagram:
@kroppensdrivstoffTwitter:
@krpensdrivstoffKATEGORIER

ARKIV

SISTE INNLEGG

DESIGN

  • Albiss.blogg.no
  • hits