FORGLEM MEG EI

I dag har jeg lyst til å skrive om et tema som i de siste årene er blitt veldig viktig for meg.

Over 75.000 nordmenn har i dag diagnosen demens. Det spås at i år 2040 vil dette tallet være doblet. Over 350.000 nordmenn har noen nær seg som er rammet av denne sykdommen. Mange fler har trolig demens, men mangler en diagnose.

Demens er en sykdom som angriper hjernen, og som kjennetegnes av hukommelsestap og problemer med å sette ord på ting. En kan blant annet oppleve utfordringer med endring i humør og væremåte, det å forstå hvor man er og hvordan man utfører dagligdagse oppgaver. En kan oppleve å feilplassere gjenstander eller glemme hvilken måned det er og hvordan man skrur på kaffetrakteren. Det finnes flere ulike typer demens, men det er mange fellestrekk når det gjelder symptomer.

Det finnes ingen kur for demens ennå (det forskes på dette), men sykdommen kan trolig forebygges ved å ha et sunt kosthold, mosjonere regelmessig, unngå å røyke, være påpasselig med alkoholinntaket, samt å holde blodtrykk og kolesterol under kontroll. Det er så viktig å ta vare på kroppen sin!

Jeg jobber til daglig med demente og ser sykdommen på nært hold. Jeg opplever nå også demens i familien, enda nærere. Det er en utrolig vond og frustrerende sykdom for alle involverte - og tanken om at kanskje mine foreldre, min fremtidige mann eller jeg selv kan bli rammet av den senere i livet, skremmer meg. 

Jeg vil anbefale alle å klikke seg inn HER og støtte forskningsarbeidet innen demens. Forhåpentligvis finnes det snart en kur!

Ellers vil jeg bare si at det å jobbe med demente er den mest meningsfylte jobben jeg noensinne har hatt. All respekt til de som jobber innen dette feltet.

Kilde: nasjonalforeningen.no/demens2 kommentarer

Logopedmamma

11.10.2015 kl.16:24

Flott og viktig innlegg! Og fin blogg du har for øvrig :) Fortsatt god søndag.

Kroppens Drivstoff

11.10.2015 kl.16:25

Logopedmamma: Tusen takk <3 og takk for at du leser, ha en finfin søndag videre du også :)

Skriv en ny kommentarDenne bloggen drives og skrives av ernæringsrådgiveren Stine Helene Lihovd som er 26 år, bor i Sandefjord og har et brennende engasjement for ernæring, helse, mat og trening.

Hun driver også firmaet Kroppens Drivstoff, med mål om å bedre folks fysiske og psykiske helse. Se mer på www.kroppensdrivstoff.no

Trykk her for å legge meg til som venn!

E-post:
kroppensdrivstoff@hotmail.com

Facebook:
facebook.com/kroppensdrivstoff

Instagram:
@kroppensdrivstoffTwitter:
@krpensdrivstoffKATEGORIER

ARKIV

SISTE INNLEGG

DESIGN

  • Albiss.blogg.no
  • hits