SOS

Hvis du tenker deg godt om nå, er du egentlig klar over symptomene på hjerneslag eller drypp? Ved hjerneslag er det ufattelig viktig med rask legehjelp slik at minst mulig av hjernen får varig skade - og da er det essensielt å kunne gjenkjenne disse symptomene.

S-O-S er tre bokstaver du kan bruke som huskeregel.Smil. Ved hjerneslag eller drypp vil personen smile skjevt.

Over hodet. Ved hjerneslag eller drypp vil ikke personen klare å løfte begge hendene over hodet.

Snakk. Ved hjerneslag eller drypp vil personen snakke usammenhengende og unormalt.

 

♥ RISIKOFAKTORER ♥

Risikofaktorer som øker sjansen for å utvikle hjerneslag eller drypp er blant annet hjertesykdom, røyking, mangel på fysisk aktivitet, usunt kosthold, høyt blodtrykk, høye nivåer av kolesterol og diabetes type 2.

♥ HJERNESLAG VS. DRYPP ♥

Men hva er egentlig forskjellen på hjerneslag og drypp? Drypp er som et midlertidig hjerneslag som går over innen 24 timer (som oftest går det over innen en times tid). Det skyldes som oftest en blodpropp som hindrer blodstrømmen i en åre, men som senere oppløses av seg selv, slik at blodet igjen kan strømme fritt. Ved hjerneslag oppløses ikke denne blodproppen og dette fører til at hjernecellene mister sin tilgang på oksygen. Uten oksygen vil hjernecellene dø (det skal ikke mer til enn 5-7 minutter uten oksygen før nervecellene dør), og ettersom nerveceller i hjernen er permanente celler så vil de ikke kunne nydannes. Dette vil gå utover viktige hjernefunksjoner og i verste fall føre til død. Omfanget av skaden avhenger av hvilket område i hjernen som rammes og hvor lang tid blodforsyningen er hindret.

Selv om et drypp går over av seg selv innen 24 timer så skal det absolutt tas på alvor. Som oftest er drypp et forvarsel på et fremtidig hjerneslag.Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentarDenne bloggen drives og skrives av ernæringsrådgiveren Stine Helene Lihovd som er 26 år, bor i Sandefjord og har et brennende engasjement for ernæring, helse, mat og trening.

Hun driver også firmaet Kroppens Drivstoff, med mål om å bedre folks fysiske og psykiske helse. Se mer på www.kroppensdrivstoff.no

Trykk her for å legge meg til som venn!

E-post:
kroppensdrivstoff@hotmail.com

Facebook:
facebook.com/kroppensdrivstoff

Instagram:
@kroppensdrivstoffTwitter:
@krpensdrivstoffKATEGORIER

ARKIV

SISTE INNLEGG

DESIGN

  • Albiss.blogg.no
  • hits