ENDELIG!

Endelig ferdig med siste eksamen i grunnmedisin! Det føles veldig rart å ikke ha noe å pugge på nå, haha.. Hva skal man liksom finne på nå, de dagene man ikke er på jobb? Luksusproblem!

Ellers er det spennende tider i møte. Jeg har vært hos Karrieresenteret i Tønsberg og fått veiledning hos en utrolig hyggelig dame ved navn Anette! Karrieresenteret tilbyr gratis veiledning til alle over 19 år som trenger hjelp med å finne ut av hva de vil, enten det gjelder utdanning eller jobb. De tilbyr også hjelp med utforming av CV og jobbsøknad. Det er jo bare helt supert at vi har et sånt kostnadsfritt tilbud! 

Jeg har den siste tiden følt mye på en slags følelse av å være litt tom for inspirasjon og motivasjon, jeg føler jeg liksom har kjørt meg litt fast og ikke vet helt hvor jeg vil. Jeg har rett og slett hatt en liten prematur «midtlivskrise» (alle ler av meg når jeg kaller det noe så drastisk, haha..). Det kommer vel ikke som et sjokk at ernæring, mat og helse er noen av mine aller største lidenskaper i livet, men per dags dato så føler jeg ikke at jeg får brukt det på en nyttig måte. Jeg føler jeg sitter inne med så utrolig mye engasjement, kunnskap, ideer og ferdigheter - uten mulighet til å få utløp for det. Det er ganske så frustrerende og det tærer litt på meg. Jeg har savnet å jobbe mer med praktisk matlaging, så jeg har rett og slett kommet frem til at det å bli en institusjonskokk hadde vært midt i blinken for meg! Der kan jeg kombinere min ernæringskunnskap med min lidenskap for matlaging, og jeg kan ha muligheten til å forbedre ernæringsstatusen hos eldre og syke mennesker. Det ville gitt meg utløp for ALT jeg sitter inne med, og jeg er så gira!

Problemet er at når man ikke lenger har krav på voksenopplæring (siden jeg allerede har fullført videregående) så blir det plutselig ikke så lett å skulle bli institusjonskokk. Nå må jeg enten;

  •  opparbeide meg fem år med praksis i fulltidsstilling på et institusjonskjøkken for så å ta fagbrevet (i tillegg til VG3-eksamen som privatist)

ELLER;

  • jobbe 3 og ½ som lærling (med lærlinglønn...) i tillegg til å ta VG1, VG2 og VG3 i en slags komprimert studiepakke (som vil koste meg rundt 19.000 om jeg ikke husker feil..).

 

Det er vel ingen tvil om at jeg ønsker det førstnevnte, nemlig fem år praksis med normal ufaglært lønn for å så ta fagbrevet. Så i dag har jeg tatt noen telefoner og skal blant annet på et møte senere denne uken. Fingers crossed! Dette SKAL jeg få til.Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentarDenne bloggen drives og skrives av ernæringsrådgiveren Stine Helene Lihovd som er 26 år, bor i Sandefjord og har et brennende engasjement for ernæring, helse, mat og trening.

Hun driver også firmaet Kroppens Drivstoff, med mål om å bedre folks fysiske og psykiske helse. Se mer på www.kroppensdrivstoff.no

Trykk her for å legge meg til som venn!

E-post:
kroppensdrivstoff@hotmail.com

Facebook:
facebook.com/kroppensdrivstoff

Instagram:
@kroppensdrivstoffTwitter:
@krpensdrivstoffKATEGORIER

ARKIV

SISTE INNLEGG

DESIGN

  • Albiss.blogg.no
  • hits