HVORFOR MÅ VI RØRE PÅ OSS?

 

For voksne anbefales minimum 30 minutter fysisk aktivitet daglig, mens barn bør være i fysisk aktivitet i minimum 60 minutter daglig. Men hvor mange når egentlig opp til disse anbefalingene?

 

VOKSNE:

Bilde: helsedirektoratet.no

 

BARN:


Bilde: helsedirektoratet.no
 

Gjennomsnittlig er vi altså minst fysisk aktive i aldersgruppen 20-34 år. Pensjonistene er til og med gjennomsnittlig mer aktive enn oss i denne aldersgruppen! Det synes jeg sier sitt.. Her er det mye som kan forbedres!

 

Bilde: strengthandfitnesstips.com

 

FORDELER MED REGELMESSIG FYSISK AKTIVITET:

Hjerte- og karsystemet styrkes og forbedres - dette innebærer økt effektivitet i blodgjennomstrømningen som gir bedre tilførsel av oksygen og næring til kroppens celler, i tillegg til at høyt blodtrykk kan forebygges/senkes, det dårlige LDL-kolesterolet senkes mens det gode HDL-kolesterolet økes og opptaket av oksygen via lungene forbedres!

Skjelett og muskulatur styrkes - gull verdt for å bedre holdningen, koordinasjonen og balansen, og ikke minst for å forebygge benskjørhet!

Bidrar til vektkontroll - fysisk aktivitet øker kaloriforbrenningen både under og etter treningsøkten. Jo høyere intensitet på treningen, jo lengre vil kaloriforbrenningen vare. Pssst! Geriljaintervaller er suuupert for økt forbrenning!

Forebygger diabetes type 2 - fysisk aktivitet forbedres insulinsensitiviteten slik at mindre insulin trengs å utskilles for å senke blodsukkeret og kroppen vil kunne takle blodsukkersvigninger bedre. Ved fysisk aktivitet vil glukose dessuten forbrukes som energi, noe som gjør at blodsukkeret senkes.

Viktig for psykisk helse - fysisk aktivitet reduserer stress og kan forebygge/forbedre depresjon.

Reduserer risikoen for kreftutvikling - Ved å være regelmessig fysisk aktiv vil man redusere risikoen for utvikling av krefttyper som prostatakreft (vanligste kreftformen blant menn) og brystkreft (vanligste kreftformen blant kvinner).

Søvnkvaliteten bedres - kroppen trenger søvn for å restitueres, men pass på å ikke ta en intensiv treningsøkt rett før du skal sove. Da vil det kunne bli vanskelig for kroppen å finne roen igjen.

 

Bilde: hellawella.com

 

MINE TIPS FOR Å KOMME IGANG:

♥ Ikke tenk, bare gjør det - Vi har vel alle opplevd den kjente dørstokkmila. Mitt råd er å ikke tenke så mye på alle grunnene til å droppe treningen i dag, bare hopp i treningsklærne og kom deg ut før du rekker å finne en unnskyldning!

Få med deg en venn - Det er lettere å droppe treningen hvis du bare har deg selv å tenke på. Har du lagd en avtale med en venn så er det større sjanse for at du føler du må møte opp!

Invester i en aktivitetsmåler - Jeg fikk fitbit charge 2 i bursdagsgave og er superglad for det! Den motiverer meg så til å gå minst 10.000 skritt hver dag, og flere ganger har jeg gått ut på tur i kulde og storm, selv om jeg egentlig ville holde meg inne, kun for å nå 10.000 daglige skritt!

♥ Alt er bedre enn ingenting - Det trengs ikke blod, svette og tårer for å være i god fysisk aktivitet. Gå en lang tur, vask bilen for hånd, gjør husarbeid, sykle til jobben... All aktivitet er bedre enn ingen aktivitet!

♥ Kle deg i fresht treningstøy - Jeg vil ikke oppfordre til kjøp-og-kast-kulturen, men nytt og fresht treningstøy som jeg føler meg fin i har motivert meg utallige ganger! 

Sett deg realistiske mål - Jeg har selv en tendens til å bli litt for overivrig når jeg skal komme igang med treningen etter en pause. Er man motivert så vil man jo gjerne gønne på 100%! Men da er det fort gjort å bli skuffet over seg selv når det ikke lar seg gjennomføre, og motivasjonen daler. Istedenfor å sette deg mål om å trene 6 ganger i uka eller løpe 1 mil hver dag, tenk heller i litt mindre og mer realistiske baner.

Vær din egen konkurrent - Ikke konkurrer og sammenligne deg selv med andre, selv om hun bloggeren løper 1 mil på 40 min. eller han på instagram har vaskebrettmage og 5% kroppsfett. Slå heller dine egne personlige rekorder og vær din egen motivasjon!

Fokuser på de sunne fordelene med trening - Prøv å la fokuset ligge på at trening gjør deg gladere, gir deg mer energi, gjør deg sterkere, forbedrer hjertepumpa, blodsirkulasjonen og lungekapasiteten og gir deg bedre selvfølelse! Istedenfor å kun fokusere på at magen skal bli flatere eller rumpa strammere. Vi bør trene for å gjøre kroppen vår en tjeneste, ikke for overfladiske utseendemessige årsaker. Husk at denne kroppen skal bære deg resten av livet, og den jobber på spreng 24 timer i døgnet for at du skal kunne leve. Så vær snill med den!Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentarDenne bloggen drives og skrives av ernæringsrådgiveren Stine Helene Lihovd som er 26 år, bor i Sandefjord og har et brennende engasjement for ernæring, helse, mat og trening.

Hun driver også firmaet Kroppens Drivstoff, med mål om å bedre folks fysiske og psykiske helse. Se mer på www.kroppensdrivstoff.no

Trykk her for å legge meg til som venn!

E-post:
kroppensdrivstoff@hotmail.com

Facebook:
facebook.com/kroppensdrivstoff

Instagram:
@kroppensdrivstoffTwitter:
@krpensdrivstoffKATEGORIER

ARKIV

SISTE INNLEGG

DESIGN

  • Albiss.blogg.no
  • hits