hits


OPPDATER, OPPDATER, OPPDATER.

Noen ganger får jeg en skikkelig trang til å bare slette alt av sosiale medier. Snapchat, Instagram, Twitter. Kanskje beholde Facebook, men slette det meste av de gamle, kleine bildene jeg har lagt ut gjennom årene. Jeg føler ingen legger ut bilder på face lenger, bortsett fra damer i 50-årene? Som legger ut sånne kleine, «morsomme» bilder. Typ sånn:

Eller eventuelt 40 bilder av det nusselige barnebarnet sitt i ulike posisjoner og vinkler.

Anyways - det var ikke poenget mitt.

Poenget mitt er: tenk så befriende? Et liv uten sosiale medier?

Jag etter følgere. Jag etter likes. Jag etter å publisere med jevne mellomrom, holde seg relevant, finne det riktige filteret og den riktige «caption'en» til bildet. Helst noe litt dypt og smart, kanskje litt ironisk og morsomt. Kanskje en linje fra en Lana Del Rey-låt.

Jag etter å alltid holde seg oppdatert. Det første du gjør når du våkner, og det siste du gjør før du legger deg. Først se gjennom alle de nye snap-stories'ene. Scrolle gjennom instagram. Så instagram-stories. Og når du endelig har fått oppdatert deg på det, så må du sjekke snap på nytt for da har det allerede kommet masse nye stories. Og sånn går no' daga'n. Plutselig så har du sitti der i flere timer uten å ha gjort noe som helst vettugt.

Får du ikke sjekka sosiale medier i løpet av dagen så kjenner du kanskje panikken for å ha gått glipp av noe viktig. Du må sjekke stories'ene før de forsvinner. De er jo tross alt bare midlertidige. Så da ofrer du verdifull tid som du kunne brukt til å prate med folk rundt deg. Være tilstede. Men isteden sitter du med nesa i mobilen, scroller. Til du får krampe i scrollefingeren.

Er det virkelig sånn jeg vil ha det? Det er jo ikke det. Sosiale medier er egentlig bare stress. Men allikevel så får jeg litt panikk over å skulle slette alt også. Jeg vil jo ikke gå glipp av noe...Ingen kommentarer

DET SOM PROVOSERER MEG ALLER MEST

Er det én ting som gjør meg rykende forbanna så er det urettferdig behandling av dyr. Det skjærer meg så langt inn i hjerterota når jeg tenker på dyr som ikke har det godt pga. mennesker. Jeg kan ikke fatte og begripe at noen mennesker kan synke så lavt at de tar sine problemer ut over uskyldige dyr. Det er så lavmål at jeg har ikke ord.

På kanalen FEM ble det sendt et program som viste et innblikk i hvordan Mattilsynet jobber med dyrevern-saker i Norge. Det var faktisk ganske jævlig å se på, men ekstremt viktig.

Her er det viktigste jeg tok med meg fra programmet:

♥ Har du så lite som en liten mistanke om at noen ikke behandler dyret sitt riktig (f.eks. at nabohunden aldri luftes, eller at den står ute hele vinternatta) - MELD FRA til Mattilsynet. Det er bedre å melde fra om én sak for mye, enn én sak for lite! Dyrene er 100% avhengige av at vi som kan snakke, stepper inn og melder fra.

♥ Oppdrettere har en ekstremt viktig jobb med å velge hvilke personer som skal få kjøpe valpene deres. Her burde det finnes mange strenge regler og krav. Noen er dessverre slik at de kun tenker på salg og penger, og ikke på hvor dyrene ender opp... Useriøse oppdrettere burde lukes ut og forbys, her trengs det strengere regler og lover på salgsmarkedet!

♥ Folk må tenke seg om, og se alvoret med det å eie en hund! Det er så mange som ikke tenker seg godt nok om, og så fort de får se hvor mye jobb det er (spesielt i starten med valpetida), og hvor lite tid de kanskje har til rådighet, så kvitter de seg med hunden. Bruk og kast. Jeg fatter det ikke. Folk som gir valper i gave til folk.. HALLO? Det er ikke en jævla iPhone eller et leketøy som kan slenges i en skuff når man er lei av det. Det er et liv, et vesen som er 100% avhengig av deg og din omsorg. Jeg blir så provosert. Alle som vurderer å skaffe seg en hund (og som ikke har eid hund før) burde låne en hund "på prøve" først, for å se hvordan det virkelig er. Les dere opp og tenk dere GODT om. Kanskje har du nok med jobb, mann og barn? For at en hund skal ha det bra trenger den irettesetting, masse kjærlighet, og ikke minst fysisk og psykisk stimuli. Har du egentlig overskudd og tid til det? Er du sliten etter en lang dag på jobb? Synd for deg, for da må du ut på tur med bikkja di som har ventet på deg i 7-8 timer. Vit hva du går til før du kjøper.

♥ Det finnes så mange flotte hunder som trenger nye gode hjem! Istedenfor å bare sette nye valpeliv til verden, bør vi også hjelpe til med å skaffe nye hjem til hunder som har blitt sviktet av sine opprinnelige eiere. Det finnes så mange fantastiske omplasseringshunder der ute! Flere omplasseringshjem fylles opp, og realiteten er jo at dersom det blir fullt, og hundene ikke blir adoptert så kan de måtte avlives.. Det er helt hjerteskjærende. Snakk om å bli sviktet av mennesker. Min neste hund skal bli en omplasseringshund!

Trykk HER for å komme til episoden (Dplay.no, gratis).3 kommentarer

15 DAGER UTEN SUKKER

I hele desember ga jeg rett og slett faen i hva jeg putta i kroppen. Jeg spiste godteri og raske karbohydrater hver eneste dag, og jeg hadde rett og slett gitt opp litt. Jeg forsøkte fortsatt å trene tre ganger i uka, men det ble hardere og hardere fordi jeg ga ikke kroppen god nok næring. Jeg ble så avhengig av sukker at det var så og si det eneste hjernen min tenkte på. Til og med mens jeg sov, i drømmene mine! Haha..

Så med det nye året fikk jeg et skikkelig kick til en ny start! Jeg har sjeldent vært så motivert som jeg var nå. Jeg skulle kutte ut sukker og finne tilbake til det kostholdet som passer meg og min kropp best, fra og med 1.januar. 

Og det har gått helt supert! Jeg har nå vært 15 dager uten sukker og jeg spiser blodsukkervennlig, næringsrik mat igjen. Og det føles superbra! Målet mitt er å være sukkerfri i hele januar, men jeg har også bestemt meg for at jeg ikke skal bli sint og skuffa hvis jeg ikke skulle klare det. Jeg tror det er lurt å ha et litt avslappa forhold til det, og heller ta én dag av gangen (uten å bruke det som en unnskyldning til å hele tiden skeie ut, selvfølgelig). Uansett har jeg klart over to uker, og det er helt sinnsykt bra til å være meg!

Hvordan jeg merker det på kroppen:

- finere hud, med mer glød og farge!

- større matglede, maten smaker mer og bedre!

- mer positiv til sinns, ikke så negativ og humørsvingende!

- bedre fordøyelse, mindre luft!

- mindre søtsug (får fortsatt søtsug iblant, men det er overkommelig!)

Det er virkelig ikke lett å gripe inn og gjøre endringer i livsstilen med mindre man har bestemt seg og er motivert. Det har jeg selv kjent på. Men ingenting er sterkere enn sinnet ditt. Vil du det nok, så klarer du det!Ingen kommentarer

5 MÅNEDER SIDEN SIST

Puh. Nå var det en god stund siden sist.

For å være ærlig så har jeg vært helt tom for inspirasjon. Etter at familiehunden vår gikk bort i mai så var det litt tøft for meg, og hverdagen ble litt grå. Også jobbet jeg mye i sommer og dagene bare kom og gikk. Men de siste dagene nå har jeg faktisk savnet å blogge litt!

Det har skjedd litt siden sist. I starten av august hentet jeg min lille nye firbente venn - Luna ♥ Hu har gitt livet mitt så mye glede, og selv når jeg har en dårlig dag så kan jeg ikke annet enn å smile når jeg ser på hu. Hu har på ingen måte kunnet erstatte Junior, men hu har fått en egen plass inni hjertet, ved siden av hans plass ♥

Luna er en nydelig Staffordshire Bull Terrier på litt over 5 måneder, og hun er fra Emblas Staff i Skien. Hun er modig (men ofte redd for de mest ufarlige ting, som f.eks. en kost), kjempekosete, nysgjerrig, lærevillig, rampete, sta og veldig sosial. Hun har en stor personlighet! Vi har gått på valpekurs og er nå midt i et grunnkurs, og det er kjempemorsomt å trene med henne. Hun tar ting så fort! Staff er virkelig en helt fantastisk rase. ♥

Ellers holder jeg på med å bli helsefagarbeider, og leser til teorien hjemme for tiden. Teorien tar jeg på nettet hos folkeuniversitetet.no. Det skal bli godt å bli ferdig og forhåpentlig få en større fast stilling snart, hvor enn jeg ender opp. Det får tiden vise :)

Vi snakkes snart (forhåpentligvis blir det ikke 5 mnd. til neste gang, haha..)

 Ingen kommentarer

POTER SETTER DYPE SPOR

Det er som et jævla mareritt som jeg bare vil våkne fra. Det er ikke sant, det er ikke ekte.

Du er jo ikke her lenger. Du var her med meg i går, men nå er jeg her alene.

Det var ikke sånn her det skulle gå. 

Det er et hull i hjertet mitt. Det er noe som mangler. Det gjør så vondt inni meg, så vondt å være her uten deg.

Du var alt for meg. Min aller beste venn.

Jeg vil bare begrave ansiktet mitt i pelsen din. Kjenne lukten din en gang til. Se inn i de store brune øynene dine. Kysse hodet ditt. Gi deg en stor klem.

Fy faen som jeg savner deg, Junior. Verdens beste hund. Jeg skal aldri glemme deg ♥


 Én kommentar

ÉN SOMMER BLE TIL 3 OG 1/2 ÅRDet var sommeren 2013 og jeg sto uten sommerjobb. Jeg husker mamma sa det til meg. «Hva med sommerjobb på sykehjemmet da?» Hun jobber nemlig som geriatrisk sykepleier på samme sted, et sykehjem for demente.

Jeg hadde egentlig aldri vurdert det, men da jeg ble stående uten andre alternativer så måtte jeg jo bare forsøke. Jeg pratet med sjefen hennes og fikk lov til å jobbe der hele sommeren. Lite visste jeg at det skulle gå 3 og ½ år og at jeg fortsatt jobbet på samme sted.

Aldri har jeg hatt en jobb hvor jeg trives like godt. Kollegaene, beboerne, pårørende - det er så mange fine mennesker man er omringet av! Jeg har lært så mye om mennesker siden jeg begynte der i 2013, og jeg har lært mye om meg selv. Ikke minst har jeg blitt bedre rustet til å takle at et familiemedlem også er blitt rammet av demens og har flyttet til et sykehjem.

Mange på min alder sier de aldri kunne hatt en sånn jobb. «Jeg hadde blitt så trist jeg, jeg hadde ikke takla det». For å si det sånn, du blir ikke særlig trist av å hjelpe andre. For det er den følelsen jeg har hver dag jeg går fra jobb. «I dag har jeg hjulpet mennesker med å få en bedre og enklere hverdag». Da snakker vi meningsfylt arbeid. Det er den følelsen når jeg får et smil og en klapp på skuldra fra beboerne. Når jeg får en god klem og et kompliment av dem. Når jeg plutselig får kontakt og et klart øyeblikk med de som er veldig demente og lite kontaktbare. Når jeg holder en bekymret beboer i hånda og han/hun klemmer varsomt til, som å si «takk for at du er her» uten å bruke ord. Når pårørende står med tårer i øynene og skryter av hvor imponerte de er av oss pleiere og den jobben vi gjør. Når jeg er litt sliten og kanskje har en dårlig dag, og en beboer får meg til å le. 

Mange tror kanskje hverdagen består av å tørke rumper. Lite vet de at en sånn jobb består av så sinnsykt mye mer enn bare det. Ja, det er en del av jobben - men det er bare en bitteliten, knøttliten del av den. Beboerne blir som dine venner, du blir glad i dem og det er klart du ønsker å gjøre alt du kan for at de skal ha det best mulig.

Ikke misforstå meg, å jobbe på et sykehjem for demente er ingen dans på roser. Til tider er det blytungt, både psykisk og fysisk. Du kan oppleve å få tålmodigheten satt skikkelig på prøve, du kan til og med oppleve ekstreme ting som verbale trusler, spytting, sparking, kloring... Men helt ærlig så drukner slike episoder i det svære havet av alle gode episoder man opplever. Det er ikke dem, det er sykdommen. Det er viktig å se mennesket bak demensen, og forstå at sykdommen forandrer menneskers atferd og personlighet. Demens er en helt forjævlig sykdom, men jeg er stolt av å jobbe med å gjøre hverdagen bedre for mennesker som har vært så uheldige å bli rammet av den. ♥2 kommentarer

ÅRSOPPSUMMERING 2016: DEL 4

 


Var på koselig jentekveld hos navnesøster Stine og så en haug med skam-episoder:

Fikk endelig boken til Sophie Elise i posten og leste den ut på to dager:

Kjøpte meg noen dritfine sko:

Ble forelsket i kombinasjonen av skinn og strikket/ull:

Jobbet mer:

Hang litt med denne finingen:

Spiste god mat som vanlig:Løp min første mil uten stopp, noe jeg har drømt om i mange år:

Og trente litt mer:Tok flere selfies:

Var på halloweenfest:

 

Tok min første dose av HPV-vaksinen som nå er gratis for alle jenter født i 1991 eller senere:

Var på jobbfest med fine kollegaer:

Fikk endelig bytta til vinterdekk (i siste liten):

Var ute med venner:

Flyttet sammen med Martine og vi dro på vår første mathandel:

Og koste oss med taco:Tok flere selfies:


Dro til Hamar på familiebesøk:

Var på julebord med gjengen:

Dro på IKEA for å handle ting til leiligheten med roomie:

Drakk kaffe med fine venner:

Ble superglad for å komme hjem fra kveldsvakt til ferdig middag og vin med roomie:

Fikk julegave fra de supersnille utleierne våre:

Dro til Sverige med roomie:Festet med venner:

Spiste god mat som vanlig:

Tok noen flere selfies:

Var på nyttårsfest og ringte det nye året inn med gode venner:

Og det var det for 2016! Happy new yearIngen kommentarer

ÅRSOPPSUMMERING 2016: DEL 3

 

Måneden startet med en heidundranes hyttetur på Heisetra med venner:

Jeg fikk en superkoselig overraskelse på døra fra en kjempeflink kunde som hadde gått ned 6 kg. i løpet av tre uker med sin nye kostholdsplan:

Jobba enda mer:Var mye på hytta til en kompis på Åsrum:

Padla litt kajakk (elsker det!):

Var på stranda med Elise:

Spiste god mat:

Jeg dukket opp i Sandefjord Blad igjen og fikk uttale meg om den nye "Sunn Fornuft"-plakaten for bloggere:

 

Lå mye i sola og fikk farge:

Ble bedre i kneet og kunne endelig løpe ute igjen:


Var ute med venner:

Var på spennende lavfodmap-foredrag med flinke Julianne Lyngstad:

Så skrekkfilm med venner:

Orientering med papsen:

Ble med en kompis for å skyte leirduer for første gang og endte opp med tidenes blåmerke fra hagla:

Hadde flere kosestunder med verdens beste hund:

Fikk mye sol på kroppen og jobba med brunfargen:

Kokkelerte litt for beboerne på sykehjemmet:

Fikk dilla på salat fra matbutikker når jeg var på farten:

Og ikke minst dilla på cottage cheese, kesam lime/vanilje, blåbær og mandlerOg spiste/drakk mye annet godt:Trente mye og var i mitt livs beste form:


Og tok... ja, selfies:Dro på hyttetur i Rjukan med venner:

Koste mer med bestehunden:Var ute med venner:

Spiste god mat:

Og kokkelerte litt for beboerne på sykehjemmet:

Dukket opp i Sandefjords Blad igjen og uttalte meg om kjøtt-debatten:

 

Jeg fortsatte med løping ute:

Også ble det noen selfies (sjokk...):


 Ingen kommentarer

ÅRSOPPSUMMERING 2016: DEL 2

 Ble endelig ferdig med cover-up tattoveringen fra Aliens Tattoo i Tønsberg:

Og tok like så godt enda en tattovering i samme slengen:

Var på koselig taco- og filmkveld med venner:Dro til Hamar på familiebesøk og bryllupsfeiring:Var ute og festet med venner:

Siden jeg hadde løpepause pga. løperkne så syklet jeg en del. Her syklet jeg og mamsen Sandefjord - Stokke og tilbake:Var på café og bytur med beste Marianne:

På jobb testet jeg og Hege forflytningsapparatene for å få et bedre innblikk i pasientenes hverdag:

Tok flere selfies ofc:


Hadde det fint på jobb med fine kollegaer:

Hadde gode matrutiner og handlet sunt:

Skiftet til sommerdekk på bilen og så ikke ut:

Dro en tur til Sverige med Hegemor:

Hadde mange fine kosestunder med verdens beste hund:

Tok enda flere selfies:

Begynte med orientering sammen med papsen:

Festet enda litt mer med venner:


 Hadde eksamen i grunnmedisin og var offisielt ferdig med årsstudiet:

Enda mer orientering med papsen:

Flere kosestunder med beste hunden:Dro på kino med venner og så The Conjuring 2 (ser jeg redd ut?):

Grilling med gode venner:

Feiret bursdagen til denne skjønne jenta:Spiste mye god mat:

Trente mye:

And guess what - tok flere selfies, haha: Ingen kommentarer

ÅRSOPPSUMMERING 2016: DEL 1

 

Året startet med at jeg ble intervjuet av Byavisa Sandefjord angående mat og strenge nyttårsforsetter:

Jeg lagde sunne, gode proteinballer med kun to ingredienser (oppskrift HER):

Var en tur i USA og besøkte en god venninne:Fylte 25 år:

Jeg begynte også å lage filmer med GoPro og lagde min egen youtube-kanal (den finner du HER):


 

 

Spiste mye god mat og testet ut smoothiebowl:

Kjøpte meg dagbok som jeg lovte meg selv at jeg skulle skrive jevnlig i, men det har sklidd heeeeelt ut (skjerpings, sånt er jo så gøy å lese i når man blir gammal og grå!):Var på jobbfest med herlige kollegaer:

Drakk vin med min fine venninne Linn:

Faceswappet litt med Hege:Jobbet en del (og var mye trøtt, haha):

Trente en del:Og tok en haug med selfies:


Fikk også en liten smak av vårsola (YAY!):

Begynte på min cover-up på Aliens Tattoo i Tønsberg:


 

 Jeg dukket opp i Sandefjords Blad der jeg fikk uttale meg om priskrigen på smågodt:


 

Var på café med de fine bestejentene:

Jeg var litt ute og festet med venner:

Jeg pugget mye til eksamen i grunnmedisin som jeg skulle ha i juni:

Jeg var veldig uheldig med bilen min (fjærene foran hadde rustet og røket) og måtte punge ut med noen sure tusenlapper:

Cover-up session #2 hos Aliens Tattoo i Tønsberg:Jeg spiste mer god mat:

Og begynte å bli alvorlig hektet på smoothiebowl:

.. og på bulletproof kaffe:

Jeg løp mye ute i finværet og elsket det:

Men klarte å pådra med løperkne og måtte ta en lang og kjip pause fra løping:

Og tok selvfølgelig flere selfies (ikke spør hva greia med tunga er, I don't know...):

 

Det var del 1, del 2 kommer senere! ♥Ingen kommentarer

LONG TIME NO SEE

Wow! Plutselig har det gått nesten fem måneder siden forrige innlegg...

Siden sist har egentlig all min tid gått til jobbing, trening, venner, festing og hasteflytting (flyttet ut i løpet av to dager, ny rekord!), og jeg har stresset rundt alt for mye, alt for lenge. Rundt desember gikk jeg egentlig bare å ventet på at det skulle smelle og at jeg skulle bli syk, men overraskende nok holdt jeg meg frisk. Helt til slutten av desember og til i dag. I løpet av den perioden har jeg rukket å ha en mild omgangssyke, en streptokokkinfeksjon i halsen og nå en kraftig influensa. JEG ER SÅ LEI, haha. Lei av å ligge inne og holde meg i ro. I dag dro jeg endelig på jobb etter å ha ligget inne i fem dager, men formen er ennå ikke helt god. Jeg skal jobbe i morgen også og ellers bare ta det helt rolig i helgen, og så satser jeg på at jeg er frisk og rask igjen til uka. Har ikke ord for hvor mye jeg gleder meg til å komme igang med regelmessig trening igjen, etter snart én måned med kun en økt her og der. Langvarig stress og dets effekt på immunforsvaret skal man virkelig ikke spøke med. Vanligvis har jeg et veldig godt og pålitelig immunforsvar men nå skjønner jeg at kroppen sier ifra og ikke orker mer. 

I perioder med festing, stress og sykdom så er det ikke lett å holde kostholdet på topp. I hvert fall ikke rundt juletider. For min del har det blitt alt for mye sukker de siste månedene, og selv om det ikke har gitt særlig utslag på vekta så gjør det mye negativt med meg. Det gjør meg slappere, mer negativ, trøttere og umotivert. Og ikke minst avhengig! Nå har jeg endelig motivasjonen for å skjerpe meg og etter fire sukkerfrie dager nå så kjenner jeg at søtsuget endelig begynner å slippe taket. Deilig! Nå kan jeg heller kose meg med en kopp te, noen ruter mørk sjokolade (86% kakaoinnhold), yoghurt naturell med bær, noen eplebåter eller en sukkerfri proteinpudding fra Sverige (NAM!). Det skal ikke så mye til for å tilfredsstille søtsuget når du avvenner deg sukkeret. Men jeg må si at det er virkelig skremmende å merke hvor avhengighetsskapende det kan være. Heldigvis er det kun de første sukkerfrie dagene som er verst, og så går det over!

Anyways - nok skravling! Slenger med noen bilder fra 2017 for å avslutte denne skravlesession'en, også tenkte jeg å lage en liten årsoppsummering av 2016 senere. Stay tuuuned!Ingen kommentarer

HVA ØNSKER DU Å LESE OM?

Kjære leser! Det er ingen hemmelighet at blogg-motivasjonen ikke er heelt på topp for tiden. Jeg vet liksom ikke helt hva jeg skal skrive om og hva du egentlig ønsker å lese. Derfor trenger jeg litt hjelp fra deg.

Hva ønsker du at jeg skal blogge om? Er det noen spesielle temaer eller ting du lurer på? Jeg setter stor pris på alle innspill!

Nå har frokosten sunket i magen og jeg skal komme meg på trening! Ha en strålende dag ♥3 kommentarer

SIDEN SIST

Uff, bloggmotivasjonen fortsetter å dale og jeg har ikke så mye å komme med for tiden. Sommeren har stort sett gått med til jobbing, trening og sosialisering så det er lite tid eller overskudd til overs egentlig. Men her er en liten oppdatering!

Løpetreningen går fint og jeg er tilsynelatende skadefri med store planer om å melde meg på mitt første løp i nærmeste fremtid!Jeg har fått fullstendig dilla på cottage cheese, vaniljekesam, mandler og blåbær!Jeg har vært på stranda hvor jeg har fått badet og tænet litt!Jeg har vært en del på farten og da har virkelig salatbaren på Meny vært redningen!Jeg poppet også opp i lokalavisen for litt siden, i forbindelse med Sunn fornuft-plakaten!Jeg har kokkelert deilig mat på sykehjemmet, har virkelig ikke ord for hvor mye jeg koser meg med å lage mat for de eldre. Ønsker meg så en kjøkkenassistent-stilling!!Ingen kommentarer

ENDELIG!

Endelig ferdig med siste eksamen i grunnmedisin! Det føles veldig rart å ikke ha noe å pugge på nå, haha.. Hva skal man liksom finne på nå, de dagene man ikke er på jobb? Luksusproblem!

Ellers er det spennende tider i møte. Jeg har vært hos Karrieresenteret i Tønsberg og fått veiledning hos en utrolig hyggelig dame ved navn Anette! Karrieresenteret tilbyr gratis veiledning til alle over 19 år som trenger hjelp med å finne ut av hva de vil, enten det gjelder utdanning eller jobb. De tilbyr også hjelp med utforming av CV og jobbsøknad. Det er jo bare helt supert at vi har et sånt kostnadsfritt tilbud! 

Jeg har den siste tiden følt mye på en slags følelse av å være litt tom for inspirasjon og motivasjon, jeg føler jeg liksom har kjørt meg litt fast og ikke vet helt hvor jeg vil. Jeg har rett og slett hatt en liten prematur «midtlivskrise» (alle ler av meg når jeg kaller det noe så drastisk, haha..). Det kommer vel ikke som et sjokk at ernæring, mat og helse er noen av mine aller største lidenskaper i livet, men per dags dato så føler jeg ikke at jeg får brukt det på en nyttig måte. Jeg føler jeg sitter inne med så utrolig mye engasjement, kunnskap, ideer og ferdigheter - uten mulighet til å få utløp for det. Det er ganske så frustrerende og det tærer litt på meg. Jeg har savnet å jobbe mer med praktisk matlaging, så jeg har rett og slett kommet frem til at det å bli en institusjonskokk hadde vært midt i blinken for meg! Der kan jeg kombinere min ernæringskunnskap med min lidenskap for matlaging, og jeg kan ha muligheten til å forbedre ernæringsstatusen hos eldre og syke mennesker. Det ville gitt meg utløp for ALT jeg sitter inne med, og jeg er så gira!

Problemet er at når man ikke lenger har krav på voksenopplæring (siden jeg allerede har fullført videregående) så blir det plutselig ikke så lett å skulle bli institusjonskokk. Nå må jeg enten;

  •  opparbeide meg fem år med praksis i fulltidsstilling på et institusjonskjøkken for så å ta fagbrevet (i tillegg til VG3-eksamen som privatist)

ELLER;

  • jobbe 3 og ½ som lærling (med lærlinglønn...) i tillegg til å ta VG1, VG2 og VG3 i en slags komprimert studiepakke (som vil koste meg rundt 19.000 om jeg ikke husker feil..).

 

Det er vel ingen tvil om at jeg ønsker det førstnevnte, nemlig fem år praksis med normal ufaglært lønn for å så ta fagbrevet. Så i dag har jeg tatt noen telefoner og skal blant annet på et møte senere denne uken. Fingers crossed! Dette SKAL jeg få til.Ingen kommentarer

OPPDATERING

Dæven - nå var det lenge siden sist. Igjen! Jeg er som sagt inne i en eksamensboble akkurat nå og føler at jeg ikke har så mye annet å komme med, men etter 3.juni så er årsstudiet i grunnmedisin FULLFØRT! Woho, gleder meg. 

Innkjøpsbilde! Her går det i mat, ikke i klær og lignende som hos andre bloggere, haha.. Egg, løk, paprika, agurk, kremfløte, tomater, jordbær, kaffe, hakkede tomater, hvitløk, makrell i tomat, solsikkekjerner og gresskarkjerner. For min del så er nøkkelen til et sunt hverdagskosthold å HANDLE SMART. Har jeg ikke søtsaker liggende i leiligheten så blir det heller ikke spist ;-)

Etter trappetrening på tirsdag kveld. Sykt tidssparende og effektiv treningsmåte, får ikke sagt det nok. Her får du liten belastning på knær og beinhinner, pulsen er på høygir og du får virkelig kjørt lår- og setemuskulaturen. Anbefales!Ingen kommentarer

FUNFACTS OM MEG


♥ Ikke fortell meg hva jeg skal gjøre - da lover jeg deg at jeg gjør det eksakt motsatte!

♥ Jeg er mye flinkere til å ordlegge meg skriftlig enn muntlig. Jeg liker å tenke meg godt om og være forberedt før jeg uttaler meg. Derfor er jeg veldig lite glad i for eksempel jobbintervjuer eller muntlig eksamen.

♥ Jeg har kun hatt ett seriøst forhold i mitt liv. Det varte i 2,5 år.

♥ Jeg elsker sol og sommer, og jeg føler at det er da jeg virkelig kommer til live! Om vinteren går jeg nærmest i dvale, haha... Det å kjenne sola på kroppen gir meg så mye energi og godt humør.

♥ Jeg har alltid vært veldig selvstendig og jeg liker å ordne opp i ting selv. Det er svært sjeldent at jeg ber om hjelp, for det liker jeg ikke. 

♥ Jeg kan være veldig dårlig til å ta hint. For eksempel så skjønner jeg ofte ikke at en gutt liker meg før jeg blir fortalt det direkte. Her må det nemlig inn med teskje, haha!

♥ Jeg har fem tattoveringer og vil gjerne ha fler.♥ Jeg er en neatfreak. Jeg må ha det ryddig og organisert rundt meg, hvis ikke blir jeg litt stressa. Jeg kan sitte og lage system i ting, rydde unna ting (for eksempel klær jeg ikke bruker lenger) og pusle med diverse småtterier i timesvis. Med litt musikk på ørene da så koser jeg meg gløgg!

♥ Jeg er periodevis sosial, men generelt er jeg veldig glad i alenetid. Jeg kjeder meg sjelden alene!

♥ Jeg har aldri brukket et ben eller hatt hull i en tann før.

♥ Før taklet jeg ikke makrell i tomat. Men etter jeg ble interessert i ernæring så tvang jeg meg selv til å spise det, og vips så begynte jeg faktisk å like det til slutt! Nå elsker jeg makrell i tomat på nybakte rundstykker. Så ja - alt er mulig!

♥ Jeg bruker linser.

♥ Jeg har alltid vært veldig musikalsk, og jeg har skrevet egen musikk siden jeg var 11-12 år. Å drive med musikk har alltid vært en liten drøm for meg, men dessverre er jeg livredd for å synge foran andre. En dag håper jeg å overvinne frykten, og det drømmer jeg faktisk ofte om nettene at jeg gjør!

♥ Jeg blir veldig engasjert og provosert av urettferdighet. Jeg er generelt en veldig rolig person, men når jeg ser urettferdighet mot uskyldige dyr eller personer så kan jeg love deg at jeg ikke klarer å holde igjen!

♥ Jeg har alltid hatt flink-pike-syndromet. 

♥ Jeg er ekstremt fascinert av menneskekroppen og hvordan den fungerer. Det maskineriet av en kropp vi er født med er virkelig bare helt mindblowing. Derfor synes jeg det er ekstra trist at mange ikke tar godt nok vare på den.

♥ For mange år siden så sendte jeg inn en søknad til Paradise Hotel. HAHA!

♥ Jeg er veldigveldig hjemmekjær. Borte bra, men hjemme best!

♥ Jeg elsker folk som får meg til å le.

♥ Jeg hater small-talk. Jeg vil heller ha dype samtaler om alt og ingenting. Jeg vil heller vite hva din største frykt er/hvordan oppveksten din var/hva du gjør når du er alene enn hvor gammel du er/hva du jobber med/hvor du bor.

♥ Til å være ernæringsrådgiver så spiser jeg ganske ensformig for tiden! Jeg har perioder hvor jeg får helt dilla på noe, og så ender det opp med at det er det eneste jeg spiser omtrent, haha! Akkurat nå går det stort sett i smoothiebowls og hjemmelagde rundstykker. Før det hadde jeg fullstendig dilla på eggerøre med hvitløk, chili, bacon og ost + rå grønnsaker ved siden av. I fjor sommer gikk det nesten bare i cottage cheese med jordbær og mandler! Haha, huff.. Jeg er også ganske dårlig på å lage middag for tiden, motivasjonen er ikke helt på plass. Men det skal jeg bli bedre på!

♥ Jeg har hatt piercing i tunga! Da gikk jeg vel i 2.klasse på vgs. tror jeg.

♥ Jeg synes manneparfyme lukter så umenneskelig godt!

♥ Jeg er høysensitiv introvert. Noen kjennetegn ved høysensitivitet er at man legger veldig merke til detaljer, føler mye på stemningen og «energien» (for eksempel dårlig stemning ved konflikter, at noen har en veldig negativ holdning eller lignende), rettferdighetssans, kreativitet, selvinnsikt og selvstendighet, at man lever seg veldig inn i hvordan andre har det og man tar til seg ekstremt mange inntrykk (for eksempel via syn, hørsel osv.). Ofte er man redd for å gjøre feil, har vansker for å ta beslutninger og liker ikke å utføre arbeid/oppgaver mens noen iakttar dem. Alenetid er ofte en stor nødvendighet for å «lade batteriene» og bearbeide alle sanseinntrykk. Voldelige filmer og tv-programmer er ofte vanskelige å se på for høysensitive (jeg ser for eksempel ikke nyhetene pga. jeg blir uvel av alt det fæle som skjer i verden). HER kan dere lese mer om høysensitivitet og HER kan dere lese et tidligere blogginnlegg om introversjon. Jeg synes det er skikkelig fascinerende og spennende!Ingen kommentarer

VÅRYR

Shit for et vær vi har hatt de siste dagene! I hvert fall her i Sandefjord. Det er utrolig hva litt sollys kan gjøre med kropp og sinn. Når jeg kjenner sola varme huden så skjer det et eller annet i meg tror jeg. Merker det så på humøret!

I dag har jeg hatt fri fra jobben, så jeg tok meg en lang sykkeltur i sola. Superdeilig å kunne sykle igjen! Dessverre har jeg klart å pådra meg runners knee, eller løperkne som det kalles på norsk. Det kommer av overbelastning, sannsynligvis fra langkjøringene mine ute i kulda. Så nå kan jeg rett og slett ikke løpe mer på en stund, jeg må heller forsøke å trene det opp sakte men sikkert. Jeg løp geriljaintervaller her om dagen og siden det så klarer jeg såvidt å gå! Haha.. Ser ikke helt bra ut.. Uansett, siden jeg har midlertidig løpestopp så måtte jeg jo finne en alternativ treningsform, så da ble det sykling! Skal også prøve å komme igang med yoga.

Ellers har jeg sitti i sola på verandaen med Stine, gjort litt husarbeid, bakt litt rundstykker (oppskrift HER) og slappet av. Deilig dag! I morgen bærer det tilbake på jobb.

Forresten så var jeg i lokalavisen for noen dager siden! Jeg kommenterte priskrigen på smågodt som herjer rundt i landet for tiden ;-)Ble litt tullete og oppdelt siden jeg måtte screenshotte dette fra nettsiden til lokalavisa, men men! 

PS. Takk for alle kommentarer på forrige innlegg! Godt å se at flere er enige og at det ikke bare er jeg som har sånne dager iblant :-)Ingen kommentarer

IKKE ALLE DAGER ER SKYFRIE

I dag har jeg hatt en skikkelig drittdag. Humøret er som en berg og dalbane, så og si alt går meg på nervene og jeg mister alt jeg tar i - skikkelig klønete. På sånne dager har jeg bare lyst til å grave meg ned under dyna og bli der. Men så gjelder det å komme seg ut og kjempe seg gjennom det! For det er lov å ha drittdager, det er lov å være lei seg. Det er faktisk til og med lov å gråte litt. Jeg hadde et lite mentalt breakdown her på sofaen for noen timer siden, grein som en liten unge i sånn to minutter før jeg tørket tårene og tenkte at faen heller, nå er det nok. Haha. Få det ut og kjenn at du er ferdig med det, og så kan du jobbe med tankegangen for å se det positive med livet igjen. 

Det er jo så mye med denne dagen som har vært bra. Jeg har hatt fri fra jobb, spist sunt, tatt en treningsøkt, vaska bilen. Det har vært varmt ute - jeg kjente til og med sola varme ansiktet og hørte fuglekvitter! Jeg og mamma har vært på butikken for å hamstre litt påskegodt, og jeg har en fin påskeferie på hytta å se frem til. Ting er ikke så gærent altså.

Det virker som om mange prøver å fremstille alt så plettfritt og positivt i disse dager, spesielt på sosiale medier. Alt er liksom på stell, alle er lykkelige hver dag og ingen har problemer. Sannheten er at vi alle innimellom har sånne drittdager, bekymringer, knuste hjerter, dilemmaer, sorger, osv. osv. Og det synes jeg faktisk er viktig å vise. Vi er jo bare mennesker, tross alt.6 kommentarer

AKKURAT NÅR TING GIKK BRA...

Som jeg skrev i går så kjørte jeg bilen min på Mekonomen for reparasjon... Vel, begge fjærene foran var knekt og fjærelageret var kjørt. Mekanikern var helt overraska over at jeg hadde kjørt den ned dit, for det var like før hele karosseriet falt ned. Jeg kjørte i 1.gir hele veien med nødblinken på og var liiiiivredd! Det var så høy u-lyd i hele bilen og når jeg prøvde å kjøre i 2.girs tempo så lukta det svidd.... Sååå, ja. Jeg er uten bil og snart 6.000,- fattigere. Seriøst, jeg har hatt den i litt over 1 år og allerede har bilen vært gjennom to store reparasjoner. Snakker vi dårlig karma? Vet ikke helt hva jeg har gjort galt for å fortjene bad karma, men men. Sånn er det bare - ikke noe vits i å være bitter og tenke negativt!

Ellers er det ikke noe særlig nytt å meddele. Jeg har vært på jobb på sykehjemmet i dag og ligger akkurat nå som et slakt i sofaen - DEILIG! Jeg har forresten endelig fått litt ernæringsansvar der, først og fremst med utarbeiding av kostplan for underernærte. Veldig fint å få utløp for kunnskapen og engasjementet som jeg har sitti inne med, da det vanligvis er helsefagarbeidere eller sykepleiere som utarbeider slike kostplaner. Men det er absolutt en fordel å benytte ernæringsutdannede personer til sånne oppgaver. Det blir veldig spennende!

Slenger med et random bilde av min sist mottatte iherb-pakke. ELSKER IHERB!! Får ikke sagt det nok. De har så mye kult og bra! Her har jeg kjøpt omega-3 kapsler, MCT-olje (supert for ekstra energi i smoothie, bulletproof kaffe og lignende), castor oil (skal visst være bra å ha på bryn og vipper for ekstra fylde og lengde). ingefærkrydder og gurkemeiekrydder (begge er bl.a. kjent for å være betennelsesdempende).Ingen kommentarer

NY UKE, NY START

God morgen!

Etter en relativt usunn helg så er det godt med mandag og blanke ark. Jeg var nemlig på fest på lørdag, og selv om jeg var i overraskende god form i går så var allikevel den typiske hangover-cravingsen der - så det ble overspising av pizza og godis på denne frøkna, haha.. 

Skulle egentlig tatt en treningsøkt i dag, men ettersom bilen min må på reparasjon (IGJEN!) så blir plutselig ting litt vanskeligere. Jeg skal kjøre den forsiktig ned på Mekonomen senere i dag (hvis dere havner bak en Citroen C3 som kjører i 20 km/t. så er det bare meg) og forhåpentligvis er det et problem som kan fikses raskt. Det er helt utrolig hvor hjelpesløs man føler seg uten bil når man er så vant til det. Så i dag får jeg heller ta meg en god powerwalk og fokusere på kostholdet isteden. 

Ellers da? Håper dere likte videobloggen hvor jeg svarte på spørsmålsrunden. Det er faktisk litt gøy å lage videoblogger, selv om det er unektelig kleint (spesielt når bikkja di ligger og ser rart på deg). Hvis dere har ønsker eller tips til hva jeg kan lage videoblogg om, så fyr løs!

Håper dere får en super mandag ♥4 kommentarer

TORSDAG

God morgen! Her er frokosten i magen og jeg er klar for en treningsøkt på mølla. Etter over 1 ukes pause på grunn av reise og sykdom så er det veeeldig godt å komme inn i gode treningsrutiner igjen. Det gjør så mye godt for både fysikk og psyke!

Favorittfrokosten for tiden er Tine naturell yoghurt blandet med hjemmelaget sukkerfritt syltetøy (oppskrift HER), mandler, solsikkefrø og gresskarkjerner. Sammen med en kopp rykende fersk kaffe, selvfølgelig ♥

Planene for dagen er først trening, kaffedate med Linn og så jentekveld med Stine. Finfin dag! Sola skinner til og med! :D

Ha en super dag alle sammen ♥
6 kommentarer

AVISARTIKKEL

For tre uker siden var det en sak om meg i lokalavisa mi «Sandefjords blad», hvor det sto litt om mitt arbeid som ernæringsrådgiver og selvstendig næringsdrivende. Veldig moro og motiverende!  
Ingen kommentarer

LONG TIME NO SEE


Wopsi, plutselig ble det over én måned siden sist! Herregud som tida flyr.. Motivasjonen har vært litt av og på i det siste - det skal jeg ærlig innrømme. Jeg har vært på en superdeilig 1-ukers ferie i Tenerife og så kommet hjem til bitende kulde og evig mørke... Jeg er virkelig ingen vinterperson! Heldigvis er det mye å se frem til! Først julekos med familien og så TO UKER FERIE I CALIFORNIA i januar! Merker dere at jeg er gira eller?? Haha.. Sol, varme og venninnekos ♥ Det blir så bra! 

Ellers da? På mandag hadde jeg hjemmeeksamen, sinnsykt deilig å bli ferdig med den. Og i kveld er det nattvakt på sykehjemmet! Krysser fingrene for at jeg klarer å sove noen timer etterpå - og hvis ikke så finnes det jo heldigvis kaffe ;-)

Her om dagen koste jeg meg skikkelig med gulrøtter og hjemmelaga dip - det er så undervurdert! Jeg pleier å bruke kesam, tykk yoghurt eller rømme og smaker meg frem med salt, cayennepepper, paprikapulver, hvitløkspulver, løkpulver, pepper og chilipulver. Nam! ♥Ingen kommentarer

EN LITEN OPPDATERING.


Hei sveis!

Jammen har det blitt en stund siden sist. Ting går litt i ett om dagen, enten det er jobb på sykehjemmet, jobbing med skolearbeid eller jobb med firmaet mitt. Dagene, ukene og månedene flyr avgårde - det er jo snart jul! Det er nesten litt skremmende hvor fort tida går.. Av og til må jeg bare stoppe opp og minne meg selv på at det er faktisk det her som er livet, de dagene som flyr unna. Så det er bare å puste dypt inn, leve i nuet og nyte!

Forrige gang jeg skrev her så skulle jeg jo til tannlegen. Det gikk fint det, null hull og sånn - men jeg må trekke den ene visdomstanna mi! Jeg er livredd, selv om jeg prøver å fortrenge det og tenke «frykt er bare en illusjon, det er bare hjernen din som ødelegger for deg». Jeg håper uansett at dere sender meg en god tanke den 11.november kl 14.30..

Akkurat nå sitter jeg og jobber med skolearbeid hjemme hos mamsen og papsen. Jeg synes det er koseligere å sitte her enn hjemme hos meg selv, for her er jo verdens beste hund til å holde meg med selskap ♥ Så vi har gått en lang tur ute i den friske høstlufta og nå sitter jeg her og skal egentlig lese om fordøyelse, nyre, hormoner og forplantningen.. Selv om jeg stadig lar meg distrahere av viktige ting som blogg, snapchat, facebook, insta... du vet.

Nei, jeg får prøve å jobbe videre. I kveld blir det en 5 kilometers joggetur ute med papsen, det skal bli godt for både hode og kropp! Ha en fin torsdag Ingen kommentarer

KROPPENSDRIVSTOFF.NO

Først og fremst må jeg bare gi meg en svær klapp på skulderen (selvskryt er lov vet dere!) for nå er jammen kroppensdrivstoff.no ENDELIG ute! Hjemmesiden min som jeg har pusla med i evigheter. Min lille baby! Såå digg! Jeg har gjort alt selv og lært meg alt via youtube-tutorials (takk gud for de) og lesing på nett - og ikke minst knoting, prøving og feiling! Det er sånn man lærer. Og dessuten er det mye gøyere å faktisk ha gjort alt selv, istedenfor at andre har gjort det for meg for en slant med penger. Nei, dette er gøy!

Så klikk dere gjerne inn HER og sjekk den ut, da blir jeg glad 

Dagens lunsj - en klassiker i casa de Kroppens Drivstoff. Kyllingsalat med grønn pesto Blir aldri lei, hihi...

Ellers da... Jeg har endelig fått lønning! Haha, føler jeg virkelig har mast om min mangel på kronasjer i det siste, men nå er det altså over. Og det var såå deilig å dra innom matbutikken og kjøpe inn masse godt - Biola zero med bringebær & granateple, paprika, rød chili, agurk, avocado, dadler (yes nå blir det daddelkuler!), jordbær, melk, dobbel 0% vaniljeyoghurt, mørk sjokolade, makrell i tomat... Så nå har jeg akkurat lagt nybakte rundstykker (oppskrift HER) som jeg skal toppe med makrell i tomat (prøver å tvinge meg til å like det) og sunn kakao! Kveldskos er viktig 2 kommentarer

HVORDAN SNAKKER DU TIL / OM DEG SELV?

En ting jeg virkelig har skjønt i det siste er hvor viktig det er å snakke pent om, og til seg selv. Du er tross alt din egen beste venn. Du er stuck med deg selv livet ut, så hvorfor skal du si negative ting om deg selv - ting du aldri ville funnet på å si om folk du er glad i? 

Her om dagen befant jeg meg midt i et scenario som jeg er sikker på at de fleste jenter har vært i. Jeg var på fest og hadde gått på badet med noen venninner (jaa, vi jenter liker å gå på badet sammen når vi er ute), og mens jeg satt på toalettet og gjorde mitt fornødne, sto jentene foran speilet og studerte seg selv. 

«Blæ, jeg hater håret mitt..» 

«Skjerp deg, du har jo kjempefint hår! Mitt derimot... Skulle ønske jeg hadde tykkere hår med mer fall..»

«Uff, jeg ser jo helt jævlig ut!» 

Nå i farta så husker jeg ikke helt hvordan «samtalen» utartet seg, men mine fine venninner snakket i alle fall ikke særlig pent om seg selv. Og dette gjorde meg faktisk litt sint. Jeg prøvde (forgjeves) å få dem til å heller si en pen ting om seg selv, men jeg tror ikke det helt nådde igjennom ettersom jeg endte med å trampe ut av badet og smelle igjen baderomsdøra i frustrasjon.

«Å nei, nå sa jeg noe dumt.. Se åssen de ser på meg, de tror sikkert jeg er en idiot.»

«Jeg klarer ikke det der, jeg kommer bare til å gjøre det feil.»

«Jeg gruer meg til fremføringen på skolen i morra, jeg kommer sikkert til å bli tomatrød i ansiktet og glemme det jeg skal si.»

«Ingen kan like meg, åssen skal jeg noen gang få meg en kjæreste?»

«Hun der er mye penere enn meg, skulle ønske jeg var henne.»

Hvorfor gjør vi dette mot oss selv? Alt det fører til er dårligere selvbilde, dårligere selvtillitt og økt perfeksjonspress. Med andre ord - kun negative ting. Så stopp!


Min oppfordring til alle som kan kjenne seg igjen i dette, er:

vær bevisst på hvordan du snakker til deg selv - legg merke til når du tenker eller sier noe stygt, og spør deg selv om du ville sagt det til din beste venninne / kompis. Ikke det? Da skal du ikke si det til deg selv heller!

når du hører andre snakke stygt om seg selv - spør hvorfor de gjør det og oppfordre de til å slutte.

ikke stå med ansiktet 2 cm fra speilet og studer deg selv mens du prøver å finne «feil». Hvor mange i det daglige livet vil se deg så tett på? Pleier du å stå 2 cm fra ansiktet til andre personer? Nei, ikke sant...

vi er alle forskjellige, med ulike utgangspunkt. Det er umulig at vi alle skal ha lik kroppsfasong, lik fettprosent, lik muskelmasse, lik vekt.. Jo fortere vi innser og godtar dette, jo bedre! Du er god nok som du er. Klisjé, men sant.2 kommentarer

DET ER LOV Å SI NEI.

Jeg kikket gjennom arkivet av innlegg her på bloggen og fikk øye på et gammelt utkast som aldri ble publisert. Det er et innlegg som ble skrevet for snart ett år siden, i en periode hvor jeg hadde vært ganske langt nede pga. brudd med ekskjæresten som jeg taklet på en ekstremt dårlig måte. Nå kan jeg si at jeg er på et mye bedre sted - heldigvis - for det å føle seg så sliten og tom unner jeg ingen! Så jeg publiserer vel egentlig dette innlegget for at andre kanskje kan kjenne seg igjen og få en øyeåpner, og dermed takle slike utfordringer på en bedre måte enn det jeg gjorde. Jeg har i hvert fall lært at det hjelper ikke å skyve de vonde og ubehagelige følelsene unna, du må gå gjennom det før eller siden uansett - og jo før, jo bedre!


 

Jeg er sliten. Fysisk og psykisk sliten.

I det siste har det skjedd en del endringer i livet mitt. Det har resultert i mye forvirring, bekymring, tenking og omstilling. Jeg har hele tiden tenkt at jeg skal være sterk, klistre på et smil og fortsette med hverdagen som før. At jo mer jeg gjør, jo mer jeg er på farten - jo mindre tid vil jeg ha til å være lei meg, bekymre meg og faktisk prossessere de følelsene jeg sitter med.

Og det funket i begynnelsen. Jeg tok alle ekstravaktene jeg kunne få tak i på jobb og jeg holdt meg opptatt med skolearbeid når jeg fikk litt tid til overs. Jeg «hadde ikke tid» til å være sosial, noe jeg i etterkant skjønner var fordi jeg rett og slett ikke hadde emosjonelt overskudd til det.

Til slutt ble det ikke så lett lenger. Det ble vanskeligere å stå opp om morgenen og alt ble et tiltak. Jeg kunne sitte og tenke «nå skal jeg reise meg opp og så skal jeg gjøre ditt og gjøre datt», men jeg ble bare sittende og stirre i veggen. Jeg måtte omtrent manne meg opp for å reise meg og ta en dusj. Jeg følte meg tom invendig. Tom for energi, tom for følelser. Jeg gikk på autopilot.

Konsentrasjonen ble dårligere - jeg slet både med skolearbeid og forelesninger (de få forelesningene jeg faktisk dro på). Jeg mistet både matlyst og matglede, og når jeg først var sulten så hadde jeg egentlig bare lyst på usunn mat. Jeg gikk ned i vekt og merket at hårstrå begynte å ryke. Jeg ble tung i kroppen og alt gikk liksom litt saktere. Jeg var ofte kvalm og svimmel. Trøtt og sliten, uansett hvor mye eller lite jeg sov. Jeg fikk humørsvigninger og en veldig kort lunte (sorry mamma). Jeg kunne begynne å gråte av ingenting. Jeg kunne være helt kjørt etter en dag på jobb, og måtte bare rett i seng med en tv-serie for å koble av. Jeg fikk intens hodepine og spenningssmerter i kjeven, og disse smertene ble bare mer intense og mer langvarige etter hvert som jeg fortsatte. Fortsatte å ignorere alle disse varselsignalene som kroppen sendte meg.

Motivasjonen var ikke tilstede for noe som helst. Alt bygde seg opp som et gedigent tårn, og man klarer ikke lenger å se hvordan man skal komme seg ut av det. Det føles bare håpløst. Man går liksom bare og venter på at ting skal roe seg. Men når man først får ro, så vet man ikke hvordan man skal forholde seg til det. Når jeg endelig fikk en fridag, så kjedet jeg meg. Jeg ble rastløs og stresset, for jeg følte jeg måtte gjøre noe. Et eller annet for å føle meg flink, og føle at dagen hadde en mening.


For det er det som er litt skummelt. Jeg følte meg så veldig flink når jeg jobbet og sto på. Etter to år uten å jobbe noe særlig ved siden av studiene (i motsetning til de fleste jeg kjenner), følte jeg endelig at nå var jeg blitt like flink. Jeg fikk en slags tilfredsstillelse av å se kalenderen min fylle seg opp med jobbvakter.

Jeg har alltid vært så opptatt av å være flink pike. Flink-pike-syndromet. Gjøre det så bra som mulig på skolen, få alle til å like meg (med en ekstrem frykt for å bli baksnakket), gjøre en god innsats på jobb, bidra med noe ekstra, skille meg ut, være med på ting (man må for all del ikke risikere å gå glipp av noe), gjøre nok fine ting for de jeg bryr meg om... Bekymre meg for tusen ting som egentlig bare er idiotisk å gå og bekymre seg over. Det har vært en del av meg så lenge jeg kan huske.

Jeg har nå lært at det er forskjell på hva mennesker takler. Selv om sidemannen takler masse jobb i tillegg til fulltidsstudie, betyr ikke det at jeg takler det like godt. Det er noe med det å lære å faktisk koble av når man har fri. Å kunne klare å slappe av og skru av jobb-moduset når man kommer hjem. 

Jeg har funnet ut at jeg sliter med å si nei. Jeg synes faktisk det er ubehagelig. Som ekstrahjelp vil man gjerne være flink og si ja til alle vaktene man blir tilbudt. Man vil jo være til hjelp, og man vil gjøre et godt inntrykk. Man vil ikke skuffe. Ekstrahjelp høres jo ut som en så liten og puslete stilling, men når man i tillegg har nok av andre ting å gjøre, blir det plutselig en del.

I går googlet jeg «utbrent + symptomer» og bare brast ut i gråt når jeg så alle punktene som stemte overens med hvordan jeg føler meg. Jeg ble faktisk litt redd. Jeg følte ikke at jeg hadde grunn til å være utbrent, for jeg synes ikke jeg gjør så mye mer enn alle andre. Men det handler om hvordan man individuelt takler påkjenningene. Jeg har et hode som veldig ofte jobber i mot meg, og det har jeg forstått nå. Tankegangen må endres og stresshåndteringen må definitivt jobbes med.

Jeg aner egentlig ikke hvorfor jeg skriver det her, men kanskje det er noen der ute som kjenner seg igjen. Det er viktig å lytte til kroppen før det går for langt. Jeg er glad jeg merket det før det ble enda verre. Man må huske på at det er lov å si nei. Det er lov å lytte til kroppen sin og gjøre det som er best for seg selv. Ikke sammenlign deg selv med alle andre, vi er alle bygd forskjellige - både psykisk og fysisk. Ikke tenk på hva alle andre synes og mener om deg. Dette er ditt liv.6 kommentarer

MORGENSTUND

... har gull i munn!

Det er viktig å kose seg litt og nyte de rolige stundene. Dette bildet er fra i går morges da jeg koste meg med frokost og den nyeste utgaven av Det Nye. Herlig start på dagen!2 kommentarer

FERDIG UTDANNET!

Vips, så var det gått 20 dager siden siste oppdatering her inne.. Men, jeg har en gyldig unnskyldning altså. Jeg har nemlig skrevet bacheloroppgave! Jeg leverte den i går før jobb, og jeg har fortsatt ikke skjønt at JEG ER FADER MEG FERDIG UTDANNET, MED EN BACHELOR I ERNÆRING! Wæææ!! *klappeihendene*

Bacheloroppgaven min handler om ernæringskunnskap blant barnehageansatte i Sandefjord kommune, et veldig spennende tema i mine øyne. Barn er en veldig viktig målgruppe for helsefremmende arbeid, og barnehagen er en super arena for dette! Her er det mye som kan gjøres :)

Nå står jeg fremfor en sommer full av jobbing på både Sunkost og eldresenteret i Stokke, og til høsten har jeg store planer om å jobbe med å få enkeltpersonsforetaket mitt opp og frem. Her er det bare å brette opp ermene!

Her om dagen fikk jeg forresten tilsendt dette bildet fra en klassekamerat! Det er fra et magasin som heter LiveLife. Jeg ble nemlig kontaktet av en svensk journalist for noen måneder siden, og hun stilte meg noen spørsmål om turistattraksjoner og lignende i Norge. Jeg hadde helt glemt dette, så det var gøy å se!

I går lagde jeg forresten en superdigg frokost, nemlig kikertpannekaker med masse deilig fyll! Kikertmel kan kjøpes i innvandrerbutikker til en billig penge, ofte kan det stå «gram flour» på pakningen. Dette er kjempebillig studentmat, med mye næring. Kikertmel er glutenfritt og har et høyt innhold av blant annet protein og fiber.

Alt du trenger er:

♥ En del kikertmel (f.eks. 3 dl.)

♥ En del vann (f.eks. 3 dl.)

♥ En god dæsj olje (rapsolje egner seg fint)

Det skal altså være lik mengde mel og vann i denne røren. 

Pannekakerøren bør få stå i kjøleskapet over natten for å godgjøre seg, før den stekes. Jeg stekte den i kokosolje.

Som fyll brukte jeg salat, paprika, cottage cheese, avocado og en dæsj pepper. Supergodt og mettende!

Nå er både frokost og kaffe i magen, så nå skal jeg kjøre hjem til mamma og pappa for å låne tredemølla og gå en lang tur med bikkja etterpå. Sola skinner i Sandefjord i dag, men det blåser dessverre kraftig (som vanlig...?) Jeg har forresten akkurat flyttet i egen leilighet, så viser dere bilder eller en film av det litt senere :) 

Ha en strålende dag! ♥6 kommentarer

FROKOSTSALAT OG JOBBEHELG

Dagens frokostsalat bestående av to kokte egg, noen spiseskjeer cottage cheese, ½ avocado, litt vårløk, en dæsj salt og pepper og litt bladpersille. Godt med proteiner og fett, så dette skal holde meg mett lenge! Faktisk sitter jeg her og er stappmett én time etter inntak, haha.

Nå er det bare å la maten synke og så skal jeg ta meg en løpeøkt på mølla før det bærer avsted på jobb. Jeg jobber litt på et bo- og behandlingssenter i Stokke (med eldre demente) og har min faste jobbehelg denne uka! 

Ha en finfin fredag! ♥Ingen kommentarer
Les mer i arkivet » April 2018 » Februar 2018 » Januar 2018Denne bloggen drives og skrives av ernæringsrådgiveren Stine Helene Lihovd som er 26 år, bor i Sandefjord og har et brennende engasjement for ernæring, helse, mat og trening.

Hun driver også firmaet Kroppens Drivstoff, med mål om å bedre folks fysiske og psykiske helse. Se mer på www.kroppensdrivstoff.no

Trykk her for å legge meg til som venn!

E-post:
kroppensdrivstoff@hotmail.com

Facebook:
facebook.com/kroppensdrivstoff

Instagram:
@stinelihovdTwitter:
@krpensdrivstoffKATEGORIER

ARKIV

SISTE INNLEGG

DESIGN

  • Albiss.blogg.no