VIDEO - RASKE RUNDSTYKKER

Ah, jeg blir aldri lei av disse rundstykkene.. Blodsukkervennlige og snille mot min sensitive mage! Dessuten er de superenkle og raske å lage.

Husk å se videoen i 1080p HD for best mulig kvalitet! ♥3 kommentarer

SOS

Hvis du tenker deg godt om nå, er du egentlig klar over symptomene på hjerneslag eller drypp? Ved hjerneslag er det ufattelig viktig med rask legehjelp slik at minst mulig av hjernen får varig skade - og da er det essensielt å kunne gjenkjenne disse symptomene.

S-O-S er tre bokstaver du kan bruke som huskeregel.Smil. Ved hjerneslag eller drypp vil personen smile skjevt.

Over hodet. Ved hjerneslag eller drypp vil ikke personen klare å løfte begge hendene over hodet.

Snakk. Ved hjerneslag eller drypp vil personen snakke usammenhengende og unormalt.

 

♥ RISIKOFAKTORER ♥

Risikofaktorer som øker sjansen for å utvikle hjerneslag eller drypp er blant annet hjertesykdom, røyking, mangel på fysisk aktivitet, usunt kosthold, høyt blodtrykk, høye nivåer av kolesterol og diabetes type 2.

♥ HJERNESLAG VS. DRYPP ♥

Men hva er egentlig forskjellen på hjerneslag og drypp? Drypp er som et midlertidig hjerneslag som går over innen 24 timer (som oftest går det over innen en times tid). Det skyldes som oftest en blodpropp som hindrer blodstrømmen i en åre, men som senere oppløses av seg selv, slik at blodet igjen kan strømme fritt. Ved hjerneslag oppløses ikke denne blodproppen og dette fører til at hjernecellene mister sin tilgang på oksygen. Uten oksygen vil hjernecellene dø (det skal ikke mer til enn 5-7 minutter uten oksygen før nervecellene dør), og ettersom nerveceller i hjernen er permanente celler så vil de ikke kunne nydannes. Dette vil gå utover viktige hjernefunksjoner og i verste fall føre til død. Omfanget av skaden avhenger av hvilket område i hjernen som rammes og hvor lang tid blodforsyningen er hindret.

Selv om et drypp går over av seg selv innen 24 timer så skal det absolutt tas på alvor. Som oftest er drypp et forvarsel på et fremtidig hjerneslag.Ingen kommentarer

I ENDA EN LOKALAVIS

For litt siden dukket ansiktet mitt opp i Byavisa Sandefjord, kjempegøy! Dere kan lese saken HER.Ingen kommentarer

VIDEO - SYLTETØY

Visste du at noen av boksene med syltetøy i butikken inneholder mer sukker enn bær? Er ikke det ganske sykt? Det finnes sunnere varianter også selvfølgelig (les bak på ingredienslisten og næringsinnholdet), men det beste er jo å lage det selv. Det er nemlig superkjapt og superenkelt!

Husk å se videoen i 1080p HD for best kvalitet!2 kommentarer

VIDEO - PROTEINRIK SUPERSALAT

Herregud så gøy det er med GoPro! Nå har jeg også fått tak i headstrap, så i dag fikk jeg laget en film med matlaging. Denne gangen ble det en proteinrik supersalat med blant annet tunfisk, egg, ost og avocado. Smakte helt vanvittig godt etter en hard treningsøkt - og jeg er fortsatt kjempemett 2 og ½ time senere! DET er måltidet sitt det! Hurra for mat som gir laaaang metthetsfølelse og stabilt blodsukker ♥

Husk å se i 1080p HD for best mulig kvalitet! Og hyl ut dersom dere har ønsker/ideer til fremtidige videoer :-)Ingen kommentarer

VIDEO - EN TYPISK SØNDAG

For noen dager siden ble det et aldri så lite impulskjøp på meg... Nemlig denne!


Så nå er planen å lage en del videoer fremover, blant annet med matlaging og tips & triks!

Så subscribe gjerne på youtubekanalen min HER!

I går lagde jeg en liten video fra dagen min til dere ♥

 

Husk å sett kvaliteten på 1080p HD!

 

Har dere noen ideer eller ønsker til hva jeg kan lage videoer av fremover?2 kommentarer

HJEMMELAGET GODIS

Til jul i fjor (rart å si det sånn når det faktisk er kun to uker siden!) så hadde jeg lyst til å gi bort noe hjemmelaget. Jeg er ikke så veldig kreativ og flink med strikking, kunst og sånn fancy ting - men kokkelering på kjøkkenet er alltid en slager! Så hvorfor ikke lage en fin miks av sunt og usunt julegodt lagd fra scratch?

 

 

4 kommentarer
Les mer i arkivet » Januar 2017 » August 2016 » Juli 2016Denne bloggen drives og skrives av ernæringsrådgiveren Stine Helene Lihovd som er 26 år, bor i Sandefjord og har et brennende engasjement for ernæring, helse, mat og trening.

Hun driver også firmaet Kroppens Drivstoff, med mål om å bedre folks fysiske og psykiske helse. Se mer på www.kroppensdrivstoff.no

Trykk her for å legge meg til som venn!

E-post:
kroppensdrivstoff@hotmail.com

Facebook:
facebook.com/kroppensdrivstoff

Instagram:
kroppensdrivstoffTwitter:
@krpensdrivstoffKATEGORIER

ARKIV

SISTE INNLEGG

DESIGN

  • Albiss.blogg.no
  • hits