hits


DET SOM PROVOSERER MEG ALLER MEST

Er det én ting som gjør meg rykende forbanna så er det urettferdig behandling av dyr. Det skjærer meg så langt inn i hjerterota når jeg tenker på dyr som ikke har det godt pga. mennesker. Jeg kan ikke fatte og begripe at noen mennesker kan synke så lavt at de tar sine problemer ut over uskyldige dyr. Det er så lavmål at jeg har ikke ord.

På kanalen FEM ble det sendt et program som viste et innblikk i hvordan Mattilsynet jobber med dyrevern-saker i Norge. Det var faktisk ganske jævlig å se på, men ekstremt viktig.

Her er det viktigste jeg tok med meg fra programmet:

♥ Har du så lite som en liten mistanke om at noen ikke behandler dyret sitt riktig (f.eks. at nabohunden aldri luftes, eller at den står ute hele vinternatta) - MELD FRA til Mattilsynet. Det er bedre å melde fra om én sak for mye, enn én sak for lite! Dyrene er 100% avhengige av at vi som kan snakke, stepper inn og melder fra.

♥ Oppdrettere har en ekstremt viktig jobb med å velge hvilke personer som skal få kjøpe valpene deres. Her burde det finnes mange strenge regler og krav. Noen er dessverre slik at de kun tenker på salg og penger, og ikke på hvor dyrene ender opp... Useriøse oppdrettere burde lukes ut og forbys, her trengs det strengere regler og lover på salgsmarkedet!

♥ Folk må tenke seg om, og se alvoret med det å eie en hund! Det er så mange som ikke tenker seg godt nok om, og så fort de får se hvor mye jobb det er (spesielt i starten med valpetida), og hvor lite tid de kanskje har til rådighet, så kvitter de seg med hunden. Bruk og kast. Jeg fatter det ikke. Folk som gir valper i gave til folk.. HALLO? Det er ikke en jævla iPhone eller et leketøy som kan slenges i en skuff når man er lei av det. Det er et liv, et vesen som er 100% avhengig av deg og din omsorg. Jeg blir så provosert. Alle som vurderer å skaffe seg en hund (og som ikke har eid hund før) burde låne en hund "på prøve" først, for å se hvordan det virkelig er. Les dere opp og tenk dere GODT om. Kanskje har du nok med jobb, mann og barn? For at en hund skal ha det bra trenger den irettesetting, masse kjærlighet, og ikke minst fysisk og psykisk stimuli. Har du egentlig overskudd og tid til det? Er du sliten etter en lang dag på jobb? Synd for deg, for da må du ut på tur med bikkja di som har ventet på deg i 7-8 timer. Vit hva du går til før du kjøper.

♥ Det finnes så mange flotte hunder som trenger nye gode hjem! Istedenfor å bare sette nye valpeliv til verden, bør vi også hjelpe til med å skaffe nye hjem til hunder som har blitt sviktet av sine opprinnelige eiere. Det finnes så mange fantastiske omplasseringshunder der ute! Flere omplasseringshjem fylles opp, og realiteten er jo at dersom det blir fullt, og hundene ikke blir adoptert så kan de måtte avlives.. Det er helt hjerteskjærende. Snakk om å bli sviktet av mennesker. Min neste hund skal bli en omplasseringshund!

Trykk HER for å komme til episoden (Dplay.no, gratis).3 kommentarer
Les mer i arkivet » Februar 2018 » Januar 2018 » Oktober 2017Denne bloggen drives og skrives av ernæringsrådgiveren Stine Helene Lihovd som er 26 år, bor i Sandefjord og har et brennende engasjement for ernæring, helse, mat og trening.

Hun driver også firmaet Kroppens Drivstoff, med mål om å bedre folks fysiske og psykiske helse. Se mer på www.kroppensdrivstoff.no

Trykk her for å legge meg til som venn!

E-post:
kroppensdrivstoff@hotmail.com

Facebook:
facebook.com/kroppensdrivstoff

Instagram:
kroppensdrivstoffTwitter:
@krpensdrivstoffKATEGORIER

ARKIV

SISTE INNLEGG

DESIGN

  • Albiss.blogg.no