TORSKEMIDDAGGårsdagens middag - torsk med stekt purreløk og brokkolimos! Supergodt og mettende. Grønnsaksmos er så utrolig godt når det stavmikses sammen med en stooor klatt meierismør, altså NAM! Det må dere bare prøve.

Følg meg gjerne på instagram! @kroppensdrivstoffIngen kommentarer

FUNFACTS OM MEG


♥ Ikke fortell meg hva jeg skal gjøre - da lover jeg deg at jeg gjør det eksakt motsatte!

♥ Jeg er mye flinkere til å ordlegge meg skriftlig enn muntlig. Jeg liker å tenke meg godt om og være forberedt før jeg uttaler meg. Derfor er jeg veldig lite glad i for eksempel jobbintervjuer eller muntlig eksamen.

♥ Jeg har kun hatt ett seriøst forhold i mitt liv. Det varte i 2,5 år.

♥ Jeg elsker sol og sommer, og jeg føler at det er da jeg virkelig kommer til live! Om vinteren går jeg nærmest i dvale, haha... Det å kjenne sola på kroppen gir meg så mye energi og godt humør.

♥ Jeg har alltid vært veldig selvstendig og jeg liker å ordne opp i ting selv. Det er svært sjeldent at jeg ber om hjelp, for det liker jeg ikke. 

♥ Jeg kan være veldig dårlig til å ta hint. For eksempel så skjønner jeg ofte ikke at en gutt liker meg før jeg blir fortalt det direkte. Her må det nemlig inn med teskje, haha!

♥ Jeg har fem tattoveringer og vil gjerne ha fler.♥ Jeg er en neatfreak. Jeg må ha det ryddig og organisert rundt meg, hvis ikke blir jeg litt stressa. Jeg kan sitte og lage system i ting, rydde unna ting (for eksempel klær jeg ikke bruker lenger) og pusle med diverse småtterier i timesvis. Med litt musikk på ørene da så koser jeg meg gløgg!

♥ Jeg er periodevis sosial, men generelt er jeg veldig glad i alenetid. Jeg kjeder meg sjelden alene!

♥ Jeg har aldri brukket et ben eller hatt hull i en tann før.

♥ Før taklet jeg ikke makrell i tomat. Men etter jeg ble interessert i ernæring så tvang jeg meg selv til å spise det, og vips så begynte jeg faktisk å like det til slutt! Nå elsker jeg makrell i tomat på nybakte rundstykker. Så ja - alt er mulig!

♥ Jeg bruker linser.

♥ Jeg har alltid vært veldig musikalsk, og jeg har skrevet egen musikk siden jeg var 11-12 år. Å drive med musikk har alltid vært en liten drøm for meg, men dessverre er jeg livredd for å synge foran andre. En dag håper jeg å overvinne frykten, og det drømmer jeg faktisk ofte om nettene at jeg gjør!

♥ Jeg blir veldig engasjert og provosert av urettferdighet. Jeg er generelt en veldig rolig person, men når jeg ser urettferdighet mot uskyldige dyr eller personer så kan jeg love deg at jeg ikke klarer å holde igjen!

♥ Jeg har alltid hatt flink-pike-syndromet. 

♥ Jeg er ekstremt fascinert av menneskekroppen og hvordan den fungerer. Det maskineriet av en kropp vi er født med er virkelig bare helt mindblowing. Derfor synes jeg det er ekstra trist at mange ikke tar godt nok vare på den.

♥ For mange år siden så sendte jeg inn en søknad til Paradise Hotel. HAHA!

♥ Jeg er veldigveldig hjemmekjær. Borte bra, men hjemme best!

♥ Jeg elsker folk som får meg til å le.

♥ Jeg hater small-talk. Jeg vil heller ha dype samtaler om alt og ingenting. Jeg vil heller vite hva din største frykt er/hvordan oppveksten din var/hva du gjør når du er alene enn hvor gammel du er/hva du jobber med/hvor du bor.

♥ Til å være ernæringsrådgiver så spiser jeg ganske ensformig for tiden! Jeg har perioder hvor jeg får helt dilla på noe, og så ender det opp med at det er det eneste jeg spiser omtrent, haha! Akkurat nå går det stort sett i smoothiebowls og hjemmelagde rundstykker. Før det hadde jeg fullstendig dilla på eggerøre med hvitløk, chili, bacon og ost + rå grønnsaker ved siden av. I fjor sommer gikk det nesten bare i cottage cheese med jordbær og mandler! Haha, huff.. Jeg er også ganske dårlig på å lage middag for tiden, motivasjonen er ikke helt på plass. Men det skal jeg bli bedre på!

♥ Jeg har hatt piercing i tunga! Da gikk jeg vel i 2.klasse på vgs. tror jeg.

♥ Jeg synes manneparfyme lukter så umenneskelig godt!

♥ Jeg er høysensitiv introvert. Noen kjennetegn ved høysensitivitet er at man legger veldig merke til detaljer, føler mye på stemningen og «energien» (for eksempel dårlig stemning ved konflikter, at noen har en veldig negativ holdning eller lignende), rettferdighetssans, kreativitet, selvinnsikt og selvstendighet, at man lever seg veldig inn i hvordan andre har det og man tar til seg ekstremt mange inntrykk (for eksempel via syn, hørsel osv.). Ofte er man redd for å gjøre feil, har vansker for å ta beslutninger og liker ikke å utføre arbeid/oppgaver mens noen iakttar dem. Alenetid er ofte en stor nødvendighet for å «lade batteriene» og bearbeide alle sanseinntrykk. Voldelige filmer og tv-programmer er ofte vanskelige å se på for høysensitive (jeg ser for eksempel ikke nyhetene pga. jeg blir uvel av alt det fæle som skjer i verden). HER kan dere lese mer om høysensitivitet og HER kan dere lese et tidligere blogginnlegg om introversjon. Jeg synes det er skikkelig fascinerende og spennende!Ingen kommentarer

VÅRYR

Shit for et vær vi har hatt de siste dagene! I hvert fall her i Sandefjord. Det er utrolig hva litt sollys kan gjøre med kropp og sinn. Når jeg kjenner sola varme huden så skjer det et eller annet i meg tror jeg. Merker det så på humøret!

I dag har jeg hatt fri fra jobben, så jeg tok meg en lang sykkeltur i sola. Superdeilig å kunne sykle igjen! Dessverre har jeg klart å pådra meg runners knee, eller løperkne som det kalles på norsk. Det kommer av overbelastning, sannsynligvis fra langkjøringene mine ute i kulda. Så nå kan jeg rett og slett ikke løpe mer på en stund, jeg må heller forsøke å trene det opp sakte men sikkert. Jeg løp geriljaintervaller her om dagen og siden det så klarer jeg såvidt å gå! Haha.. Ser ikke helt bra ut.. Uansett, siden jeg har midlertidig løpestopp så måtte jeg jo finne en alternativ treningsform, så da ble det sykling! Skal også prøve å komme igang med yoga.

Ellers har jeg sitti i sola på verandaen med Stine, gjort litt husarbeid, bakt litt rundstykker (oppskrift HER) og slappet av. Deilig dag! I morgen bærer det tilbake på jobb.

Forresten så var jeg i lokalavisen for noen dager siden! Jeg kommenterte priskrigen på smågodt som herjer rundt i landet for tiden ;-)Ble litt tullete og oppdelt siden jeg måtte screenshotte dette fra nettsiden til lokalavisa, men men! 

PS. Takk for alle kommentarer på forrige innlegg! Godt å se at flere er enige og at det ikke bare er jeg som har sånne dager iblant :-)Ingen kommentarer

IKKE ALLE DAGER ER SKYFRIE

I dag har jeg hatt en skikkelig drittdag. Humøret er som en berg og dalbane, så og si alt går meg på nervene og jeg mister alt jeg tar i - skikkelig klønete. På sånne dager har jeg bare lyst til å grave meg ned under dyna og bli der. Men så gjelder det å komme seg ut og kjempe seg gjennom det! For det er lov å ha drittdager, det er lov å være lei seg. Det er faktisk til og med lov å gråte litt. Jeg hadde et lite mentalt breakdown her på sofaen for noen timer siden, grein som en liten unge i sånn to minutter før jeg tørket tårene og tenkte at faen heller, nå er det nok. Haha. Få det ut og kjenn at du er ferdig med det, og så kan du jobbe med tankegangen for å se det positive med livet igjen. 

Det er jo så mye med denne dagen som har vært bra. Jeg har hatt fri fra jobb, spist sunt, tatt en treningsøkt, vaska bilen. Det har vært varmt ute - jeg kjente til og med sola varme ansiktet og hørte fuglekvitter! Jeg og mamma har vært på butikken for å hamstre litt påskegodt, og jeg har en fin påskeferie på hytta å se frem til. Ting er ikke så gærent altså.

Det virker som om mange prøver å fremstille alt så plettfritt og positivt i disse dager, spesielt på sosiale medier. Alt er liksom på stell, alle er lykkelige hver dag og ingen har problemer. Sannheten er at vi alle innimellom har sånne drittdager, bekymringer, knuste hjerter, dilemmaer, sorger, osv. osv. Og det synes jeg faktisk er viktig å vise. Vi er jo bare mennesker, tross alt.6 kommentarer

AKKURAT NÅR TING GIKK BRA...

Som jeg skrev i går så kjørte jeg bilen min på Mekonomen for reparasjon... Vel, begge fjærene foran var knekt og fjærelageret var kjørt. Mekanikern var helt overraska over at jeg hadde kjørt den ned dit, for det var like før hele karosseriet falt ned. Jeg kjørte i 1.gir hele veien med nødblinken på og var liiiiivredd! Det var så høy u-lyd i hele bilen og når jeg prøvde å kjøre i 2.girs tempo så lukta det svidd.... Sååå, ja. Jeg er uten bil og snart 6.000,- fattigere. Seriøst, jeg har hatt den i litt over 1 år og allerede har bilen vært gjennom to store reparasjoner. Snakker vi dårlig karma? Vet ikke helt hva jeg har gjort galt for å fortjene bad karma, men men. Sånn er det bare - ikke noe vits i å være bitter og tenke negativt!

Ellers er det ikke noe særlig nytt å meddele. Jeg har vært på jobb på sykehjemmet i dag og ligger akkurat nå som et slakt i sofaen - DEILIG! Jeg har forresten endelig fått litt ernæringsansvar der, først og fremst med utarbeiding av kostplan for underernærte. Veldig fint å få utløp for kunnskapen og engasjementet som jeg har sitti inne med, da det vanligvis er helsefagarbeidere eller sykepleiere som utarbeider slike kostplaner. Men det er absolutt en fordel å benytte ernæringsutdannede personer til sånne oppgaver. Det blir veldig spennende!

Slenger med et random bilde av min sist mottatte iherb-pakke. ELSKER IHERB!! Får ikke sagt det nok. De har så mye kult og bra! Her har jeg kjøpt omega-3 kapsler, MCT-olje (supert for ekstra energi i smoothie, bulletproof kaffe og lignende), castor oil (skal visst være bra å ha på bryn og vipper for ekstra fylde og lengde). ingefærkrydder og gurkemeiekrydder (begge er bl.a. kjent for å være betennelsesdempende).Ingen kommentarer

NY UKE, NY START

God morgen!

Etter en relativt usunn helg så er det godt med mandag og blanke ark. Jeg var nemlig på fest på lørdag, og selv om jeg var i overraskende god form i går så var allikevel den typiske hangover-cravingsen der - så det ble overspising av pizza og godis på denne frøkna, haha.. 

Skulle egentlig tatt en treningsøkt i dag, men ettersom bilen min må på reparasjon (IGJEN!) så blir plutselig ting litt vanskeligere. Jeg skal kjøre den forsiktig ned på Mekonomen senere i dag (hvis dere havner bak en Citroen C3 som kjører i 20 km/t. så er det bare meg) og forhåpentligvis er det et problem som kan fikses raskt. Det er helt utrolig hvor hjelpesløs man føler seg uten bil når man er så vant til det. Så i dag får jeg heller ta meg en god powerwalk og fokusere på kostholdet isteden. 

Ellers da? Håper dere likte videobloggen hvor jeg svarte på spørsmålsrunden. Det er faktisk litt gøy å lage videoblogger, selv om det er unektelig kleint (spesielt når bikkja di ligger og ser rart på deg). Hvis dere har ønsker eller tips til hva jeg kan lage videoblogg om, så fyr løs!

Håper dere får en super mandag ♥4 kommentarer
Les mer i arkivet » Januar 2017 » August 2016 » Juli 2016Denne bloggen drives og skrives av ernæringsrådgiveren Stine Helene Lihovd som er 26 år, bor i Sandefjord og har et brennende engasjement for ernæring, helse, mat og trening.

Hun driver også firmaet Kroppens Drivstoff, med mål om å bedre folks fysiske og psykiske helse. Se mer på www.kroppensdrivstoff.no

Trykk her for å legge meg til som venn!

E-post:
kroppensdrivstoff@hotmail.com

Facebook:
facebook.com/kroppensdrivstoff

Instagram:
kroppensdrivstoffTwitter:
@krpensdrivstoffKATEGORIER

ARKIV

SISTE INNLEGG

DESIGN

  • Albiss.blogg.no
  • hits