ÅH HERREGUD


Åh herregud åh herregud åh herregud. Jeg tror ikke engang på gud, men HERREGUD! Noe så godt.

Jeg kom inn døra etter å ha vært på et lite jobbkurs og så en langtur med bikkja, blodsukkeret var lavt og jeg fikk så sinnsykt lyst på noe kaldt å drikke, som også var søtt og litt sånn sjokolade-aktig. Typ sjokomelk. Så begynte tankekverna å gå. Hva har jeg liggende? Hva kan jeg lage av det? Har ikke jeg sett noen oppskrifter på sånn kakao-banan-smoothie i det siste?

JO! Så jeg smelte sammen en «røre» av det jeg hadde liggende, og fy søren så godt det ble. Dette kan søtsuget mitt leve på altså, who needs candy when you've got this?!

Alt du trenger er:

♥ litt frossen banan (et godt tips når bananene har liggi lenge og begynner å bli misfarga og bløte - kutt de opp og frys de ned!)

♥ litt melk/drikkeyoghurt (jeg brukte Cultura Naturell)

♥ en liten dæsj kald kaffe

♥ ca. 1 ss. kakaopulver (gjerne raw kakao, da det inneholder mer mineraler og antioksidanter)

♥ ca. 1 ss. sukrin gold

♥ ca. 4 dråper stevia (jeg brukte stevia med smak av toffee)

♥ litt vaniljepulver (kan sløyfes)

Bland alt sammen i en blender og server gjerne i fine glass med sugerør. NYT! Dette blir helt perfekt til varme, klamme sommerdager :-)Ingen kommentarer

NYE IHERB-FAVORITTER


Kiss My Face solkrem for ansikt + hals med faktor 30 (finnes HER), Alba Botanica sprayolje for kropp med solfaktor 15 (finnes HER) og supermørk sjokolade med masse magnesium og antioksidanter, som dessuten gir 10 % av overskuddet til utrydningstruede arter (finnes HER).

Det som er så flott med disse solkremene er at de inneholder for det meste naturlige og økologiske ingredienser som bl.a. saflorolje, kokosolje, sheabutter, appelsinolje, grapefruktolje, basilikumolje, aloe vera, grønn te-ekstrakt, solsikkeolje osv.

Pleiende, fuktighetsgivende OG solbeskyttende i én og samme forpakning! Love it. Den sprayoljen gjør huden skikkelig myk, den trekker faktisk litt inn i huden etter noen timer så du slipper å føle deg klissete resten av dagen. Huden bare suger til seg fuktigheten! 2 kommentarer

SUKKERFRI SMOOTHIE-IS

God morgen!

For et finvær, nok en gang. Er så deilig å våkne til sollys gjennom vindusruta på soverommet. Det gjør noe med humøret altså!

Jeg tenkte å dele et lite tips i dag. I går lagde jeg nemlig smoothie av jordbær, banan, Cultura naturell, vann og én scoop proteinpulver med jordbærsmak. Men jeg drakk den ikke - jeg fryste den heller ned i ispinne-former! Noe så godt og friskt, helt perfekt nå som varmen har kommet ♥ Jeg anbefaler virkelig å bruke enten naturell drikkeyoghurt eller naturell yoghurt i smoothien - når du fryser den ned så blir det som yoghurtis! Nam ♥ Nyt med verdens beste samvittighet!6 kommentarer

TRENINGSLYST

Jeg skal ærlig innrømme at jeg har mine perioder hvor alt annet enn trening frister. I går var en sånn periode. Jeg gikk gjennom de faste unnskyldningene i hodet;

«fuck it, jeg tar det i morra isteden»

«jeg er litt for mett så jeg burde nok vente noen timer til så jeg ikke får hold»

«jeg er jo egentlig fornøyd med vekta og kroppen, så trokke jeg gidder i dag»

Men så glemte jeg jo den aller viktigste grunnen til at jeg trener - nemlig energi, selvfølelse og velvære. For jeg kjente jeg var litt irritert og slapp. Og den beste kuren for det er SVETTE, PUSTING OG PESING! 

En setning som virkelig har satt seg i hodet mitt fra mange år tilbake, er: ikke tenk, bare gjør det. Ikke tenk «åh, skal jeg orke?» bare dra på deg treningstøyet og GJØR DET. Du kommer aldri til å angre på en treningsøkt når du er ferdig.

En annen ting som hjelper på motivasjonen min er å spille denne sangen på full guffe mens jeg løper på mølla. Fy fader så deilig!


Følelsen du får resten av dagen er så verdt slitet!Ingen kommentarer

SMOOTHIESESONGEN

I takt med varmere vær stiger lysten på friske og nedkjølende smoothies! Denne lagde jeg i en fei ved å bruke litt Cultura Naturell drikkeyoghurt, litt vann, litt banan og jordbær og en scoop proteinpulver med jordbærsmak. En kan gjerne tilsette litt linfrøolje eller avocado også, for å få inn litt fett slik at den metter enda mer. Linfrøolje inneholder dessuten omega-3, som mange av oss inntar for lite av!Ingen kommentarer

50 SPØRSMÅL

Jeg fikk en aldri-så-liten utfordring av leser Marte som lurte på om jeg kunne legge ut et innlegg hvor jeg svarer på de berømte «50 spørsmål» som mange av toppbloggerne blant annet har gjort. Jeg har faktisk tenkt litt på det å begynne å blogge litt mer personlig her inne. Jeg savner det å ha en personlig blogg, som jeg hadde før. Samtidig vil jeg gjerne spre inspirasjon og kunnskap på mat- og ernæringsfronten. Så en god mix av dette må jo bli bra? Yes! Here we go.

 

1. Hvor gammel er du om 5 år?

Da er jeg 29 år... Wææ! Tiden flyr.

2. Hvem har du vært sammen med i minst to timer i dag?

Hunden min! ♥

3. Hvor høy er du?

179-180 cm. Høy med andre ord!

4. Hvilken film så du sist?

Jeg så Aziz Ansari - Live at Madison Square Garden (et stand-up show) hvis det teller?

5. Hvem ringte du sist?

Smart Bil for å be om dekkskifte på bilen min!

6. Hvem ringte deg sist?

Mamma.

7. Hva stod det på den siste sms'en du fikk?

Lykke til med det! Skal tenke på deg :-) Dette mestrer du så bra. Husk at de fleste vet så lite så alt blir lærdom for dem. Kos deg i kveld da. Klem.

8. Foretrekker du å ringe eller sende sms?

Helt klart å sende sms. Vet ikke hvorfor, men liker ikke å snakke i telefonen. Haha.

9. Hva er ditt favorittsted?

Et sted hvor det er varmt! Haha.. Elsker når sola varmer ♥ Ellers liker jeg meg godt på hytta i Rjukan, der er det så stille og fin natur. Der kan man virkelig koble av!


10. Hvilket sted foretrekker du minst?

Hmm.. et stappfullt tog kanskje? Har blitt litt for mye av det etter jeg flyttet til Sandefjord forrige sommer, for da måtte jeg pendle til skolen i Lillestrøm.. Det sugde virkelig ut all energi og livsgnist, haha! Hater kollektivtrafikk...

11. Når så du moren din sist?

I går kveld.

12. Hvilken øyenfarge har du?

Grønn.

13. Hvilken julesang er din favoritt?

Hmm.. Chris Rea - «driving home for christmas» kanskje? Den gir meg en så god følelse inni kroppen!

14. Er foreldrene dine gift eller skilt?

Gift! Og det er jeg så takknemlig for.. De har faktisk vært kjærester siden tenårene :-)


15. Når våknet du i dag?

08.30. Har vekkerklokka på hver dag kl 08.30 uansett om jeg har fri eller ei. Synes det er så godt å få mye ut av dagen!

16. Hvor tror du at du befinner deg om 10 år?

Hvor i landet/verden aner jeg virkelig ikke.. Det kommer an på så mye.. Jobb for eksempel. Men jeg håper at jeg har funnet mannen i mitt liv og at vi sammen har kjøpt et stort hus som ligger litt på landet med en kjempestor hage... Og at vi har en eller flere små som løper rundt! Og at jeg har lykkes som ernæringsfysiolog, med stabil inntekt og spennende oppdrag :-) That's the dream!

17. Hva skremte deg om natten som barn?

Da jeg var liten hadde jeg egentlig to ting jeg var spesielt redd for... Hufsa og Nøkken! Grøss..

18. Hvilket siste youtubeklipp fikk deg til å le? 

Dette klippet fra the Ellen show. Følg med på han Andy! Haha.. Blir spesielt morsomt etter 3 minutter.

19. Hva er din beste egenskap?

Hm.. Jeg tror jeg er en god lytter. Og at jeg er snill og vil andre godt. Også er jeg veldig rettferdig, hater urettferdighet. Det gjør meg skikkelig sint. 

20. Hva er din verste egenskap?

Jeg bryr meg alt for mye om hva andre tenker og mener. Også har jeg en tendens til å stresse meg selv veldig opp, helt unødvendig. Takler vel stress ganske dårlig igrunn.

21. Sover du med eller uten klær om natten?

Uten.

22. Hvor mange puter har du i sengen?

Én. Takler ikke å ha så mye greier i senga!

23. Hva er det rareste du har spist?

Det må være oksehjerte.. Tror i hvert fall det var okse? Jeg var i Serbia og ble servert en gryterett. Da jeg hadde spist opp fikk jeg selvfølgelig vite at det var oksehjerte i den... Men nå i ettertid tenker jeg at det å spise innmat er en bra ting - både ernæringsmessig og for å ikke sløse bort deler av dyret når det først er drept.

24. Har du stasjonær eller bærbar data?

Bærbar mac :-)

25. Foretrekker du sko, sokker eller barføtt?

Sokker!

26. Hva hører du på akkurat nå?

Ingenting! Men du kan finne mine spotifylister HER.

27. Hvilken iskrem er din favoritt?

Lion-is! Har dere smakt den eller?! Herreguuud så farlig god.. All is med karamell er en slager for meg ass. Men den inneholder like mange kalorier som en middag omtrent, haha!

28. Hvilken dessert er din favoritt?

Jeg er en skikkelig sweet-tooth og elsker alt som er søtt. Så blir vanskelig å bare nevne én, haha.. Hvis jeg skal nevne noe sunt så synes jeg norske(!) jordbær og vaniljekesam er en magisk kombo. Gjerne med litt hakket mørk sjokolade (80% kakao eller mer). Nammis!

29. Hva er den største premien du har vunnet?

Jeg vinner egentlig aldri noe.. Men det er kanskje fordi jeg aldri deltar - fordi jeg vet jeg ikke vinner uansett? Haha.. Ond sirkel. Men jeg husker spesielt godt at jeg var med i en konkurranse på bloggen til den norske artisten LidoLido, og der vant jeg en valgfri vare fra Junkyard! Valgte ett par sko... hihi.

30. Liker du kaffe?

Elsker det. Må ha det hver morgen. Men likte faktisk ikke svart kaffe før for ca. 1 år siden.

31. Hva drikker du helst til frokost?

Kaffe og vann.

32. Hvem var din favorittlærer på vgs?

Herregud, husker nesten ikke lærerne vi hadde der engang jeg... Jeg husker vi hadde en veldig kul lærer i matte, men husker ikke hva han heter! Tror det var Peter eller Petter..?

33. Kan du spille poker?

Nope.

34. Hva har du spist i dag?

Hittil har jeg bare spist frokost, som i dag ble kyllingsalat med litt grønn pesto :-) Nam!

35. Nevn en historisk person som interesserer deg?

Oi, denne var tricky... De fleste interesserer meg når jeg først setter meg inn i livet og historien dems, men jeg er nok litt for dårlig til å fordype meg i sånt.

36. Hvilken radiostasjon var den siste du hørte på?

Hører aldri på radio lenger. Synes de spiller så dårlig og utdatert musikk, og skravler om så mye rart. Haha!

37. Vil du ha barn?

Jaaa! Er så gira, haha.. Men venter selvfølgelig til livet er mer stabilt. Kjenner jo at jeg er glad jeg ikke har barn når jeg kommer hjem fra en lang dag på jobb og er helt i kjelleren, haha! Da er det godt å bare slenge seg på sofaen og ikke måtte gjøre noe annet. Men jeg gleder meg uansett masse til tiden er rett. Har på følelsen at det er først da man virkelig skjønner meningen med livet.

38. Kan du noen andre språk enn norsk?

Engelsk. Og noen få ord på spansk.

39. Sover du på en spesiell side?

Nei. 

40. Foretrekker du havet eller basseng?

Oi.. Aldri tenkt på egentlig. Er ikke så glad i havet når det er mørkt og jeg ikke ser bunnen. Men med krystallklart hav i syden f.eks. så er det jo helt konge! 

41. Hva bruker du helst penger på? 

Kommer litt ann på... Sånn i hverdagen så må jeg kanskje si mat. Det er noe jeg prioriterer å legge penger i, for å få mat av god kvalitet. Ser på det som en investering i helsa ;-) Sånn ellers liker jeg jo å bruke penger på klær innimellom. Skal ikke nekte for at jeg får litt sånn shopping-rus. Men det som gir meg mest glede er nok personlige gaver/oppmerksomheter til de jeg er glad i. Klisjé, men sant.

42. Eier du dyrebare smykker?

Nei. Bruker sjeldent smykker.

43. Hva er ditt favorittprogram på tv?

Elsker det meste som finnes av trashy reality shows. Og «Helt Perfekt» med Giertsen!

44. Hva skal du gjøre i helgen?

Denne helgen har jeg faktisk ingen konkrete planer. Vi får se!

45. Kan du stå på slalom?

Jeg gjorde det for maaaangemange år siden, men vet ikke om jeg klarer det per dags dato.

46. Hvordan imponerer man deg?

Ved å være seg selv, åpen, reflektert, snill, fordomsfri, forståelsesfull og målbevisst.

47. Hva slags ringelyd har du på mobilen?

Akkurat nå har jeg faktisk Sandra Lyng - «PRTeY», har ikke orket å legge inn nye sanger og bytte! Haha.. Litt utdatert.. Men kul sang da! 

48. Fortell en ting leserne dine antagelig ikke vet om deg?

Jeg er veldig glad i å skrive låter og synge, det er noe jeg har gjort for å koble av og få ut tanker helt siden jeg var liten. Husker fortsatt da jeg var ca. 11-12 år og satt på gulvet på jenterommet og skrev min første sangtekst «Anymore», haha.. Alltid dagdrømt litt om å satse mer på sang og musikk, spille inn låtene i studio og sånt, men har så vanvittig sceneskrekk og tør ikke synge foran folk. Trist, men sant. Har lyst til å komme over frykten da! 

Her er én video jeg spilte inn for snart ett år siden. Blir helt svett av å se på den, haha.. Er så ulidelig kleint. Men - ut av komfortsonen er bra! Det er i hvert fall det jeg prøver å overtale meg selv om, haha.

49. Hva har du nærmest deg nå som er rødt?

Boka «Våg mer» av Gunnar Cramer.

50. Er du sosial? 

Som jeg har skrevet tidligere på bloggen så er jeg en introvert person som trives veldig godt i mitt eget selskap. Men jeg har absolutt et behov for å være sosial, slik som alle andre har. Forskjellen er at jeg henter energi ved å være i mitt eget selskap, mens noen andre henter energi ved å være sosiale. Jeg liker også bedre å være på tomannshånd enn å være i store grupper. Da føler jeg at man får bedre kontakt med personer og får vært mer sosial rett og slett. Men vi er alle forskjellige! :-)4 kommentarer

IN MY LUNCHBOX

Helgens jobblunsj! Salat med avocado, kokt egg, rødløk, paprika og agurk ♥ sunt og mettende!Ingen kommentarer

SUNNERE NACHOS

Et tips for å «sunnifisere» nachosen litt, er å lure inn grønnsaker! Bruk gjerne fersk hvitløk, løk og chili som du bruner i pannen før du tilsetter kjøttdeigen. Purreløk, bønner og revet gulrot er også kjempegodt å blande inn. Alt dette gir så mye ekstra smak til nachosen. Trust me, dette må du bare prøve!Ingen kommentarer

LUNCHTIME

Dagens digge lunsj besto av kyllingfilet, salat, paprika, agurk, rødløk og fetaost. Glemte avocadoen... Oh well, next time! Dødsgodt var det i hvert fall ♥8 kommentarer

INSPIRE VOL.3

- Warning: this will make you hungry -


//   weheartit.comIngen kommentarer

EN ANBEFALING

Jeg vet ikke med dere, men jeg får alltid knusktørre hender på vinterstid.. Det er helt grusomt! De siste årene har jeg blitt veldig opptatt av naturlige ingredienser, og forsøker å holde meg mest mulig til produkter som inneholder disse. Tenk bare på hvor mange kjemikalier du smører/sprayer/påfører deg i løpet av en dag... Det er egentlig litt skremmende. Derfor er det viktig å være obs på dette, og prøve å velge produkter med omhu.

Jeg har i hvert fall funnet min nye favoritt! En superdigg håndkrem fra Desert Essence Organics. Den heter «pumpkin spice» og lukter helt syykt godt! Den første ingrediensen på innholdslista, dvs. den ingrediensen som håndkremen inneholder mest av, er aloe vera. Andre ingredienser er blant annet jojobaolje, solsikkeolje, shea butter, gresskarekstrakt og gresskarfrøolje. Den er veeeldig fuktighetsgivende, og gir hendene en ny glød! Dessuten er den superdrøy i bruk. Herregud, nå høres jeg ut som en av de slitne toppbloggerne som iherdig prøver å rose alle mulige sponsede produkter opp i skyene uten noen som helst troverdighet. Men nei, jeg er ikke sponset - jeg er bare frelst over at naturlige produkter kan fungere så godt!

Håndkremen kan kjøpes på iherb HER.Ingen kommentarer

GUACAMOLE


Tacoen blir virkelig ikke den samme uten!

Alt du trenger er:

♥ 1 moden avocado

♥ ca. 2 ss. finhakket rødløk

♥ 1 finhakket hvitløksfedd

♥ saften fra ½ lime

Mos avocadoen med en gaffel (eventuelt kan stavmikser brukes, men jeg liker at det ikke er helt finmalt) og bland inn finhakket rødløk og hvitløk. Skvis limesaft over og bland godt. Nam!Ingen kommentarer
Les mer i arkivet » Januar 2017 » August 2016 » Juli 2016Denne bloggen drives og skrives av ernæringsrådgiveren Stine Helene Lihovd som er 26 år, bor i Sandefjord og har et brennende engasjement for ernæring, helse, mat og trening.

Hun driver også firmaet Kroppens Drivstoff, med mål om å bedre folks fysiske og psykiske helse. Se mer på www.kroppensdrivstoff.no

Trykk her for å legge meg til som venn!

E-post:
kroppensdrivstoff@hotmail.com

Facebook:
facebook.com/kroppensdrivstoff

Instagram:
kroppensdrivstoffTwitter:
@krpensdrivstoffKATEGORIER

ARKIV

SISTE INNLEGG

DESIGN

  • Albiss.blogg.no
  • hits