NOE AV DET BESTE JEG HAR SMAKT
- LAKS MED BYGGRYN OG MANGOSALAT -
Ingredienser til ca. 4 porsjoner:
♥ 4 laksefileter uten skinn og bein
♥ 2 dl. hele byggryn
♥ 1 mango i terninger
♥ 1 avocado i terninger
♥ ½ rødløk i tynne skiver
♥ 1 paprika i små biter
♥ ½ rød chili, finhakket
♥ 1 neve grovhakket fersk koriander
♥ saften av ½ sitron
♥ 2 ss. extra virgin olivenolje
♥ 1 ss. soyasaus
♥ 1 ts. kaldslynget honning (f.eks. "Kjartans skogshonning" eller "Kjartans lynghonning", finnes på Meny og Rema1000)
♥ salt og pepper
Slik gjør du:
Kok byggrynene i vann, gjerne med litt buljong for å få smak på den. Kokes i ca. 20-25 min.
Bland mango, avocado, rødløk og paprika i en stor bolle.
Bland chili, sitronsaft, olivenolje, soyasaus og honning (røres ut, tar litt tid) i en mindre skål og hell denne flytende blandingen over mangosalaten. Ha over hakket koriander.
Stek så laksefiletene i en panne med litt smør (stekes på middels høy varme i ca. 3-4 min. på hver side) og krydre med salt og pepper.
// Oppskrift fra Berit Nordstrand