hits


NOE AV DET BESTE JEG HAR SMAKT

- LAKS MED BYGGRYN OG MANGOSALAT -

Ingredienser til ca. 4 porsjoner:

♥ 4 laksefileter uten skinn og bein

♥ 2 dl. hele byggryn

♥ 1 mango i terninger

♥ 1 avocado i terninger

♥ ½ rødløk i tynne skiver

♥ 1 paprika i små biter

♥ ½ rød chili, finhakket

♥ 1 neve grovhakket fersk koriander

♥ saften av ½ sitron

♥ 2 ss. extra virgin olivenolje

♥ 1 ss. soyasaus

♥ 1 ts. kaldslynget honning (f.eks. "Kjartans skogshonning" eller "Kjartans lynghonning", finnes på Meny og Rema1000)

♥ salt og pepper 

Slik gjør du:

Kok byggrynene i vann, gjerne med litt buljong for å få smak på den. Kokes i ca. 20-25 min.

Bland mango, avocado, rødløk og paprika i en stor bolle.

Bland chili, sitronsaft, olivenolje, soyasaus og honning (røres ut, tar litt tid) i en mindre skål og hell denne flytende blandingen over mangosalaten. Ha over hakket koriander.

Stek så laksefiletene i en panne med litt smør (stekes på middels høy varme i ca. 3-4 min. på hver side) og krydre med salt og pepper.

 

//   Oppskrift fra Berit NordstrandIngen kommentarer

OPPDATER, OPPDATER, OPPDATER.

Noen ganger får jeg en skikkelig trang til å bare slette alt av sosiale medier. Snapchat, Instagram, Twitter. Kanskje beholde Facebook, men slette det meste av de gamle, kleine bildene jeg har lagt ut gjennom årene. Jeg føler ingen legger ut bilder på face lenger, bortsett fra damer i 50-årene? Som legger ut sånne kleine, «morsomme» bilder. Typ sånn:

Eller eventuelt 40 bilder av det nusselige barnebarnet sitt i ulike posisjoner og vinkler.

Anyways - det var ikke poenget mitt.

Poenget mitt er: tenk så befriende? Et liv uten sosiale medier?

Jag etter følgere. Jag etter likes. Jag etter å publisere med jevne mellomrom, holde seg relevant, finne det riktige filteret og den riktige «caption'en» til bildet. Helst noe litt dypt og smart, kanskje litt ironisk og morsomt. Kanskje en linje fra en Lana Del Rey-låt.

Jag etter å alltid holde seg oppdatert. Det første du gjør når du våkner, og det siste du gjør før du legger deg. Først se gjennom alle de nye snap-stories'ene. Scrolle gjennom instagram. Så instagram-stories. Og når du endelig har fått oppdatert deg på det, så må du sjekke snap på nytt for da har det allerede kommet masse nye stories. Og sånn går no' daga'n. Plutselig så har du sitti der i flere timer uten å ha gjort noe som helst vettugt.

Får du ikke sjekka sosiale medier i løpet av dagen så kjenner du kanskje panikken for å ha gått glipp av noe viktig. Du må sjekke stories'ene før de forsvinner. De er jo tross alt bare midlertidige. Så da ofrer du verdifull tid som du kunne brukt til å prate med folk rundt deg. Være tilstede. Men isteden sitter du med nesa i mobilen, scroller. Til du får krampe i scrollefingeren.

Er det virkelig sånn jeg vil ha det? Det er jo ikke det. Sosiale medier er egentlig bare stress. Men allikevel så får jeg litt panikk over å skulle slette alt også. Jeg vil jo ikke gå glipp av noe...Ingen kommentarer
Les mer i arkivet » April 2018 » Februar 2018 » Januar 2018Denne bloggen drives og skrives av ernæringsrådgiveren Stine Helene Lihovd som er 26 år, bor i Sandefjord og har et brennende engasjement for ernæring, helse, mat og trening.

Hun driver også firmaet Kroppens Drivstoff, med mål om å bedre folks fysiske og psykiske helse. Se mer på www.kroppensdrivstoff.no

Trykk her for å legge meg til som venn!

E-post:
kroppensdrivstoff@hotmail.com

Facebook:
facebook.com/kroppensdrivstoff

Instagram:
kroppensdrivstoffTwitter:
@krpensdrivstoffKATEGORIER

ARKIV

SISTE INNLEGG

DESIGN

  • Albiss.blogg.no