GRESK MIDDAG



Her om dagen testet jeg en oppskrift fra en av bkene til Kristine Weber og det var s godt!

 

GRESKE KJTTBOLLER:

♥ 200 g. karbonadedeig

♥  hvitlksfedd

♥  rdlk

♥ chilipulver, paprikapulver, spisskummin, kanel, oregano, salt og pepper

♥  boks hakkede tomater

♥ 2 ss. revet parmesan

Finhakk hvitlk og rdlk. Ha dette i en bolle sammen med karbonadedeigen, krydderet og litt vann. Bland alt godt. Form kjttboller og stek de i en stekepanne med lokk over til de er s og si gjennomstekte. Ha over hakkede tomater og la det putre litt til. Riv parmesan over til slutt.

 

HJEMMELAGET TZATZIKI:

♥  boks mager kesam

♥  agurk

♥  hvitlksfedd

♥ salt og pepper

Bland kesam med finhakket hvitlk, salt og pepper. Riv agurken, press ut vannet og bland det inn i kesamblandingen.



2 kommentarer

SJOKOKREM



Nam! Dette m dere bare prve. Det eneste dere trenger er tre ingredienser! Oppskriften er hentet fra flinkeste Linda Stuhaug sin blogg.

♥ 250 g. cottage cheese

♥ 2 ss. kakaopulver

♥ Stning (jeg brukte en liten ss. Sukrin Gold)

Ha alt i en miksmaster og miks det til en jevn sjokoladekrem, eventuelt bruk stavmikser. Server gjerne med br og ntter som topping!



n kommentar

ENDELIG!

Endelig ferdig med siste eksamen i grunnmedisin! Det fles veldig rart ikke ha noe pugge p n, haha.. Hva skal man liksom finne p n, de dagene man ikke er p jobb? Luksusproblem!

Ellers er det spennende tider i mte. Jeg har vrt hos Karrieresenteret i Tnsberg og ftt veiledning hos en utrolig hyggelig dame ved navn Anette! Karrieresenteret tilbyr gratis veiledning til alle over 19 r som trenger hjelp med finne ut av hva de vil, enten det gjelder utdanning eller jobb. De tilbyr ogs hjelp med utforming av CV og jobbsknad. Det er jo bare helt supert at vi har et snt kostnadsfritt tilbud! 

Jeg har den siste tiden flt mye p en slags flelse av vre litt tom for inspirasjon og motivasjon, jeg fler jeg liksom har kjrt meg litt fast og ikke vet helt hvor jeg vil. Jeg har rett og slett hatt en liten prematur midtlivskrise (alle ler av meg nr jeg kaller det noe s drastisk, haha..). Det kommer vel ikke som et sjokk at ernring, mat og helse er noen av mine aller strste lidenskaper i livet, men per dags dato s fler jeg ikke at jeg fr brukt det p en nyttig mte. Jeg fler jeg sitter inne med s utrolig mye engasjement, kunnskap, ideer og ferdigheter - uten mulighet til f utlp for det. Det er ganske s frustrerende og det trer litt p meg. Jeg har savnet jobbe mer med praktisk matlaging, s jeg har rett og slett kommet frem til at det bli en institusjonskokk hadde vrt midt i blinken for meg! Der kan jeg kombinere min ernringskunnskap med min lidenskap for matlaging, og jeg kan ha muligheten til forbedre ernringsstatusen hos eldre og syke mennesker. Det ville gitt meg utlp for ALT jeg sitter inne med, og jeg er s gira!

Problemet er at nr man ikke lenger har krav p voksenopplring (siden jeg allerede har fullfrt videregende) s blir det plutselig ikke s lett skulle bli institusjonskokk. N m jeg enten;

  •  opparbeide meg fem r med praksis i fulltidsstilling p et institusjonskjkken for s ta fagbrevet (i tillegg til VG3-eksamen som privatist)

ELLER;

  • jobbe 3 og  som lrling (med lrlinglnn...) i tillegg til ta VG1, VG2 og VG3 i en slags komprimert studiepakke (som vil koste meg rundt 19.000 om jeg ikke husker feil..).

 

Det er vel ingen tvil om at jeg nsker det frstnevnte, nemlig fem r praksis med normal ufaglrt lnn for s ta fagbrevet. S i dag har jeg tatt noen telefoner og skal blant annet p et mte senere denne uken. Fingers crossed! Dette SKAL jeg f til.



Ingen kommentarer
Les mer i arkivet Januar 2017 August 2016 Juli 2016



Denne bloggen drives og skrives av ernringsrdgiveren Stine Helene Lihovd som er 26 r, bor i Sandefjord og har et brennende engasjement for ernring, helse, mat og trening.

Hun driver ogs firmaet Kroppens Drivstoff, med ml om bedre folks fysiske og psykiske helse. Se mer p www.kroppensdrivstoff.no

Trykk her for legge meg til som venn!

E-post:
kroppensdrivstoff@hotmail.com

Facebook:
facebook.com/kroppensdrivstoff

Instagram:
kroppensdrivstoff



Twitter:
@krpensdrivstoff



KATEGORIER

ARKIV

SISTE INNLEGG

DESIGN

  • Albiss.blogg.no
  • hits