VAFLER FOR HELSA

I dag fikk jeg skikkelig lyst på vafler. Men ikke vanlige vafler av hvetemel, men vafler som faktisk metter, og som ikke lager kaos og krig i magen min.

Jeg brukte:

♥ 4 egg

♥ ca. 3 ss. cottage cheese

♥ ca. 3 ss mandelmel

♥ litt kardemomme

♥ 1-2 ts. bakepulver

♥ 1 ss. fiberhusk (ikke nødvendig om du ikke har det i hus)

Bland alt og la røren stå litt for å svelle. Røren skal være litt tykk og seig. Blir ca. 4-5 vaffelplater.

Som topping brukte jeg tyrkisk yoghurt med rørte blåbær (varmet opp fryste blåbær i en kjele og tilsatte litt sukrin gold) og den gode gamle slageren; smør og brunost! Namm... Supergode og mettende vafler som du kan spise når som helst, med kjempegod samvittighet!2 kommentarer

SUPERFOODS

Dette er hva jeg kaller en skål med ren og skjær næring.


♥ cottage cheese

♥ PB2 peanøttpulver (kan kjøpes HER)

♥ eple

♥ solsikkefrø

♥ gojibær (kan kjøpes HER)

♥ kakaonibs (kan kjøpes HER)

♥ chiafrø (kan kjøpes HER)

 

Supermat kalles ikke supermat for moro skyld. Det er utrolig næringstett, noe som betyr at man ikke trenger å innta store mengder for å få god effekt. Både gojibær, kakaonibs og chiafrø inneholder svært mye antioksidanter, noe som er bra for immunforsvaret og for å hjelpe kroppen å bekjempe alderdom og innvendige celleskader.

Chiafrø er også rike på omega-3 (flott for optimal hjernefunksjon og styrking av hjerte- og karsystemet) og kalsium (bra for benbygningen).

Kakaonibs er også rike på jern (viktig for bl.a. transportering av oksygen rundt i kroppen) og magnesium (bedrer muskelfunksjon bl.a.).

Gojibær har et veldig høyt proteininnhold til bær å være. Dessuten inneholder de mye vitamin C (viktig for bindevev, nervesystem, sårheling og immunforsvar).

 

HER kan dere lese mer om supermat :-)Ingen kommentarer
Les mer i arkivet » Januar 2017 » August 2016 » Juli 2016Denne bloggen drives og skrives av ernæringsrådgiveren Stine Helene Lihovd som er 26 år, bor i Sandefjord og har et brennende engasjement for ernæring, helse, mat og trening.

Hun driver også firmaet Kroppens Drivstoff, med mål om å bedre folks fysiske og psykiske helse. Se mer på www.kroppensdrivstoff.no

Trykk her for å legge meg til som venn!

E-post:
kroppensdrivstoff@hotmail.com

Facebook:
facebook.com/kroppensdrivstoff

Instagram:
kroppensdrivstoffTwitter:
@krpensdrivstoffKATEGORIER

ARKIV

SISTE INNLEGG

DESIGN

  • Albiss.blogg.no
  • hits