NATURLIG SØTT

HVORFOR HAR JEG IKKE PRØVD DETTE FØR?!

Jeg vet ikke hvorfor jeg har vært så skeptisk til dadler, men har alltid bare sett for meg noe seige, kjipe greier som bare gamlinger knasker på. Men etter jeg smakte GetRaw sine energibarer på Sunkost, som er basert på dadler, ble jeg helt frelst. NAM!

Så etter å ha funnet en digg oppskrift på Linda Stuhaug sin blogg (for et mat-geni btw), er jeg offisielt hektet. Dadler for life!

Her er Linda sin oppskrift på seige browniestrøfler:

♥ 4 dadler (ca. 80 g. etter steinene er fjernet)

♥ 25 g. valnøtter (evt. andre typer nøtter)

♥ 1 ss kakaopulver

♥ Litt kanel

♥ Litt salt

♥ 10 g. smeltet kokosolje (evt. litt vann)

Alle ingrediensene blandes i en foodprocessor, eller med stavmikser. Det skal bli til en ordentlig seig gugge. Sett blandingen en stund i kjøleskapet, før du former små kuler som du kan rulle i kakakopulver eller kokosmasse. Oppbevares i kjøleskap.

Dette er det bare å nyte med god samvittighet! Dadler er rike på bl.a. fiber (bra for fordøyelsen og blodsukkeret) og kalium (bra for blodtrykket og væskebalansen i kroppen), mens valnøtter er rike på omega-3 (bra for hjernens funksjon, mot betennelser og for blodårene og blodtrykket). 

Dadlene gir disse kulene en helt naturlig søtsmak, og helt ærlig så skulle man tro de var tilsatt sukker! En flott erstatning for godteri de dagene søtsuget melder seg, eller om du rett og slett trenger en energiboost.2 kommentarer
Les mer i arkivet » Januar 2017 » August 2016 » Juli 2016Denne bloggen drives og skrives av ernæringsrådgiveren Stine Helene Lihovd som er 26 år, bor i Sandefjord og har et brennende engasjement for ernæring, helse, mat og trening.

Hun driver også firmaet Kroppens Drivstoff, med mål om å bedre folks fysiske og psykiske helse. Se mer på www.kroppensdrivstoff.no

Trykk her for å legge meg til som venn!

E-post:
kroppensdrivstoff@hotmail.com

Facebook:
facebook.com/kroppensdrivstoff

Instagram:
kroppensdrivstoffTwitter:
@krpensdrivstoffKATEGORIER

ARKIV

SISTE INNLEGG

DESIGN

  • Albiss.blogg.no
  • hits