EN LITEN OPPDATERING.


Hei sveis!

Jammen har det blitt en stund siden sist. Ting gr litt i ett om dagen, enten det er jobb p sykehjemmet, jobbing med skolearbeid eller jobb med firmaet mitt. Dagene, ukene og mnedene flyr avgrde - det er jo snart jul! Det er nesten litt skremmende hvor fort tida gr.. Av og til m jeg bare stoppe opp og minne meg selv p at det er faktisk det her som er livet, de dagene som flyr unna. S det er bare puste dypt inn, leve i nuet og nyte!

Forrige gang jeg skrev her s skulle jeg jo til tannlegen. Det gikk fint det, null hull og snn - men jeg m trekke den ene visdomstanna mi!Jeg er livredd, selv om jeg prver fortrenge det og tenkefrykt er bare en illusjon, det er bare hjernen din som delegger for deg. Jeg hper uansett at deresender meg en god tanke den 11.november kl 14.30..

Akkurat n sitter jeg og jobber med skolearbeid hjemme hos mamsen og papsen. Jeg synes det er koseligere sitte her enn hjemme hos meg selv, for her er jo verdens beste hund til holde meg med selskapS vi har gtt en lang tur ute i den friske hstlufta og n sitter jeg her og skal egentlig lese om fordyelse, nyre, hormoner og forplantningen.. Selv om jeg stadig lar meg distrahere av viktige ting som blogg, snapchat, facebook, insta... du vet.

Nei, jeg fr prve jobbe videre. I kveld blir det en 5 kilometers joggetur ute med papsen, det skal bli godt for bde hode og kropp! Ha en fin torsdag



Ingen kommentarer

EN NY VRI

Cottage cheese med kanel, eple og mandler har lenge vrt en slager for meg - men denne gangen tilsatte jeg en ny ingrediens!

Jeg hadde et par dadler liggende i kjkkenskapet til overs fra da jeg lagde seige brownietrfler (oppskrift HER), som jeg kuttet opp og tilsatte i skla. Nam! Dadler gir en god stsmak og jeg synes de nesten smelter i munnenDessuten er de rike p blant annet kostfiber (bra for tarmhelsen, metthetsflelse og blodsukker) og kalium (bra for blodtrykk og vskebalanse i kroppen).

I gr tok jeg min frste joggetur ute i hst og det var s deilig! Perfekt temperatur for utetreningmed snncrispy og digg luftJeg har stort sett kun holdt meg til lping p tredemlle i oppoverbakke p grunn av at jeg har slitt med beinhinnebetennelse i uendelig mange r, og jeg fler at oppoverbakke p tredemlle er det eneste som fungerer for leggene mine. Men det er jo ikke til stikke bak en stol at det er kjedelig og langtekkelig lpe inne kontra lpe ute i naturen.. S planen er ta lpeturen ute n gang i uka, s fr vi se om leggene er enige i det. Fingers crossed!

Ellers er planen i dag tannlegetime, innkjp av hotellpute (yay!) og skolearbeid. Har en innlevering som jeg harbestemt meg for bli ferdig med i dag! S hper jeg dere fr en finfin onsdag :-)



4 kommentarer

KROPPENSDRIVSTOFF.NO

Frst og fremst m jeg bare gi meg en svr klapp p skulderen (selvskryt er lov vet dere!) for n er jammen kroppensdrivstoff.noENDELIG ute! Hjemmesiden min som jeg har pusla med i evigheter. Min lille baby! S digg! Jeg har gjort alt selv og lrt meg alt via youtube-tutorials (takk gud for de) og lesing p nett - og ikke minst knoting, prving og feiling! Det er snn man lrer. Og dessuten er det mye gyere faktisk ha gjort alt selv, istedenfor at andre har gjort det for meg for en slant med penger. Nei, dette er gy!

S klikk dere gjerne inn HER og sjekk den ut, da blir jeg glad

Dagens lunsj - en klassiker i casa de Kroppens Drivstoff. Kyllingsalat med grnn pestoBlir aldri lei, hihi...

Ellers da... Jeg har endelig ftt lnning! Haha, fler jeg virkelig har mast om min mangel p kronasjer i det siste, men n er det alts over. Og det var s deilig dra innom matbutikken og kjpe inn masse godt - Biola zero med bringebr & granateple, paprika, rd chili, agurk, avocado, dadler (yes n blir det daddelkuler!), jordbr, melk, dobbel 0% vaniljeyoghurt, mrk sjokolade, makrell i tomat... S n har jeg akkurat lagt nybakte rundstykker (oppskrift HER) som jeg skal toppe med makrell i tomat (prver tvinge meg til like det) og sunn kakao! Kveldskos er viktig



2 kommentarer

FORGLEM MEG EI

I dag har jeg lyst til skrive om et tema som i de siste rene er blitt veldig viktig for meg.

Over 75.000 nordmenn har i dag diagnosen demens. Det sps at i r 2040 vil dette tallet vre doblet. Over 350.000 nordmenn har noen nr seg som er rammet av denne sykdommen.Mange fler har trolig demens, men mangler en diagnose.

Demens er en sykdom som angriper hjernen, og som kjennetegnes av hukommelsestap og problemer med sette ord p ting. En kan blant annet oppleve utfordringer med endring i humr og vremte, det forst hvor man er og hvordan man utfrer dagligdagse oppgaver. En kan oppleve feilplassere gjenstander eller glemme hvilken mned det er og hvordan manskrur p kaffetrakteren.Det finnes flere ulike typer demens, men det er mange fellestrekk nr det gjelder symptomer.

Det finnes ingen kur for demens enn (det forskes p dette), men sykdommenkan trolig forebygges ved ha et sunt kosthold, mosjonere regelmessig, unng ryke, vre ppasselig med alkoholinntaket, samt holde blodtrykk og kolesterol under kontroll. Det er s viktig ta vare p kroppen sin!

Jeg jobber til daglig med demente og ser sykdommen p nrt hold. Jeg opplever n ogs demens i familien, enda nrere. Det er en utrolig vond og frustrerende sykdom for alle involverte - og tanken om at kanskje mine foreldre, min fremtidige mann eller jeg selv kan bli rammet av den senere i livet, skremmer meg.

Jeg vil anbefale alle klikke seg inn HER og sttte forskningsarbeidet innen demens. Forhpentligvis finnes det snart en kur!

Ellers vil jeg bare si at det jobbe med demente er den mest meningsfylte jobben jeg noensinne har hatt. All respekt til de som jobber innen dette feltet.

Kilde: nasjonalforeningen.no/demens



2 kommentarer

SMAKSBOMBE

Hver gang jeg tenkerjj skal jeg lage meg tunfisksalat da? s frister det liksom aldri... Kanskje fordi det hres litt kjipt ut? Trt? Smaklst? Men hver gang jeg lager det s blir det jo en SMAKSBOMBE uten like, s jeg skjnner ikke hvorfor jeg ikke lager det oftere!


Denne salaten er stappfull av proteiner, fett, vitaminer og mineraler - og jeg lover den vil holde deg mett lenge.

Alt du trenger er:

hermetisk tunfisk i olje eller vann (de smaksatte variantene er ofte tilsatt sukker)

isbergsalat (i den fr du mye salat for pengene!)

rdlk

rd paprika

avocado

ost i terninger

pepper (salt trengs ikke ettersom ost og tunfisk gir nok saltsmak)

saft fra sitron

kologisk olivenolje

Bruk alltid olivenolje p salaten, det er kjempesunt og bidrar med fett. Fett er viktig for et stabilt blodsukker, en varig metthetsflelse og ikke minst for at kroppen din skal kunne ta opp de fettlselige vitaminene A, D, E og K. S hurra for fett sier n jeg!

God helg!



2 kommentarer

BRUK, IKKE KAST!

Gidder ikke redigere bort hakekvisa mi. I'm human - deal with it! Ahh s befriende :-)

Jeg er inne i en periode hvor jeg bokstavelig talt har snn 20 kr p kontoen etter ha betalt nettstudiet mitt. Jeg tar nemlig et deltidsstudie ved Tunsberg Medisinske Skole som foregr p nettet, i grunnmedisin. Veldig spennende, men veldig krevende. S ja - det er ikke bare bare punge ut med 20.000 kr p n gang, haha! S det har vrt tre blakke uker n, heldigvis fr jeg lnning p mandag.

Uansett - til poenget mitt. Det kan vre fint med blakke perioder ogs, for da har man en god sjanse til bruke opp rester! Jeg har brukt masse matvarer som egentlig har sttt ganske lenge, som for eksempel trkede kikerter og trkede bnner. Bnnene ble kjempegode i tacokjttet og kikertene ble til spr snacks (oppskrift HER).

Ogs har jeg et glass med kologisk lakrispulver da. Ikke akkurat noe som kan brukes til alt mulig, men det er blant annet supergodt i seige browniestrfler (oppskrift HER), noe jeg absolutt skal lage igjen s fort jeg fr lnning! Men denne gangen fikk jeg ideen om bruke liiitt lakrispulver i..... yoghurten! Haha, det hres kanskje litt crazy ut. Men for en lakriselsker som meg s funket det faktisk. I hvert fall kombinert med friske jordbr, ettersom lakrispulveret kan gi en litt kvalmende stsmak alene.

Her har jeg brukt noen spiseskjeer Tine naturell yoghurt (super yoghurt, tommel opp til usukret yoghurt!), piiittelitt kologisk lakrispulver (jeg bruker denne), friske jordbr, litt hempfr (jeg bruker denne) og en neve mandler.

Lakris er forresten flott for de med litt lavt blodtrykk (noe jeg mistenker at jeg har) da det stimulerer til kning.

Ha en finfin kveld! ♥



2 kommentarer

DET ER ALDRI FOR SENT STARTE OM IGJEN

Noen ganger gr jeg p en skikkelig smell. For eksempelfor noen dager sidenpvei hjem fra jobb, supersliten og veeeeeldig sulten. Jeg mtte innom butikken for handle inn litt smtteri, og med mitt lave blodsukker klarte jeg selvflgelig ikke styre unna godis-avdelingen. Bde is og en litt for stor pose med smgodt fikk gleden av bli med meg hjem. Long story short - det endte selvflgelig med at jeg l i sofaen resten av dagen, utsltt av en overveldende kvalme og en ubrukelig slapphet. Jeg angret som vanlig.

S; dagen derp. Her kommer det viktige veiskillet. Skal du klandre deg selv, gi opp og fortsette i samme spor eller skal du bruke smellen som motivasjon til kicke litt ekstra ass i dag, spise litt ekstra sunt og rre litt ekstra p kroppen? For det er det som er s fantastisk med kropp og helse - hver dag er en ny mulighet til vre ditt beste jeg.


Det er ikke noe galt i g p en smell i ny og ne, det skjer oss alle. Og det skal man heller ikke ha drlig samvittighet for. S istedenfor banke opp deg selv for det som allerede har skjedd - bruk det heller som en kickstart for dagen derp!



4 kommentarer
Les mer i arkivet Januar 2017 August 2016 Juli 2016



Denne bloggen drives og skrives av ernringsrdgiveren Stine Helene Lihovd som er 26 r, bor i Sandefjord og har et brennende engasjement for ernring, helse, mat og trening.

Hun driver ogs firmaet Kroppens Drivstoff, med ml om bedre folks fysiske og psykiske helse. Se mer p www.kroppensdrivstoff.no

Trykk her for legge meg til som venn!

E-post:
kroppensdrivstoff@hotmail.com

Facebook:
facebook.com/kroppensdrivstoff

Instagram:
kroppensdrivstoff



Twitter:
@krpensdrivstoff



KATEGORIER

ARKIV

SISTE INNLEGG

DESIGN

  • Albiss.blogg.no
  • hits