EN LITEN OPPDATERING.


Hei sveis!

Jammen har det blitt en stund siden sist. Ting går litt i ett om dagen, enten det er jobb på sykehjemmet, jobbing med skolearbeid eller jobb med firmaet mitt. Dagene, ukene og månedene flyr avgårde - det er jo snart jul! Det er nesten litt skremmende hvor fort tida går.. Av og til må jeg bare stoppe opp og minne meg selv på at det er faktisk det her som er livet, de dagene som flyr unna. Så det er bare å puste dypt inn, leve i nuet og nyte!

Forrige gang jeg skrev her så skulle jeg jo til tannlegen. Det gikk fint det, null hull og sånn - men jeg må trekke den ene visdomstanna mi! Jeg er livredd, selv om jeg prøver å fortrenge det og tenke «frykt er bare en illusjon, det er bare hjernen din som ødelegger for deg». Jeg håper uansett at dere sender meg en god tanke den 11.november kl 14.30..

Akkurat nå sitter jeg og jobber med skolearbeid hjemme hos mamsen og papsen. Jeg synes det er koseligere å sitte her enn hjemme hos meg selv, for her er jo verdens beste hund til å holde meg med selskap ♥ Så vi har gått en lang tur ute i den friske høstlufta og nå sitter jeg her og skal egentlig lese om fordøyelse, nyre, hormoner og forplantningen.. Selv om jeg stadig lar meg distrahere av viktige ting som blogg, snapchat, facebook, insta... du vet.

Nei, jeg får prøve å jobbe videre. I kveld blir det en 5 kilometers joggetur ute med papsen, det skal bli godt for både hode og kropp! Ha en fin torsdag Ingen kommentarer

EN NY VRI

Cottage cheese med kanel, eple og mandler har lenge vært en slager for meg - men denne gangen tilsatte jeg en ny ingrediens!

Jeg hadde et par dadler liggende i kjøkkenskapet til overs fra da jeg lagde seige brownietrøfler (oppskrift HER), som jeg kuttet opp og tilsatte i skåla. Nam! Dadler gir en god søtsmak og jeg synes de nesten smelter i munnen ♥ Dessuten er de rike på blant annet kostfiber (bra for tarmhelsen, metthetsfølelse og blodsukker) og kalium (bra for blodtrykk og væskebalanse i kroppen). 

I går tok jeg min første joggetur ute i høst og det var så deilig! Perfekt temperatur for utetrening med sånn crispy og digg luft ♥ Jeg har stort sett kun holdt meg til løping på tredemølle i oppoverbakke på grunn av at jeg har slitt med beinhinnebetennelse i uendelig mange år, og jeg føler at oppoverbakke på tredemølle er det eneste som fungerer for leggene mine. Men det er jo ikke til å stikke bak en stol at det er kjedelig og langtekkelig å løpe inne kontra å løpe ute i naturen.. Så planen er å ta løpeturen ute én gang i uka, så får vi se om leggene er enige i det. Fingers crossed!

Ellers er planen i dag tannlegetime, innkjøp av hotellpute (yay!) og skolearbeid. Har en innlevering som jeg har bestemt meg for å bli ferdig med i dag! Så håper jeg dere får en finfin onsdag :-)4 kommentarer

KROPPENSDRIVSTOFF.NO

Først og fremst må jeg bare gi meg en svær klapp på skulderen (selvskryt er lov vet dere!) for nå er jammen kroppensdrivstoff.no ENDELIG ute! Hjemmesiden min som jeg har pusla med i evigheter. Min lille baby! Såå digg! Jeg har gjort alt selv og lært meg alt via youtube-tutorials (takk gud for de) og lesing på nett - og ikke minst knoting, prøving og feiling! Det er sånn man lærer. Og dessuten er det mye gøyere å faktisk ha gjort alt selv, istedenfor at andre har gjort det for meg for en slant med penger. Nei, dette er gøy!

Så klikk dere gjerne inn HER og sjekk den ut, da blir jeg glad 

Dagens lunsj - en klassiker i casa de Kroppens Drivstoff. Kyllingsalat med grønn pesto Blir aldri lei, hihi...

Ellers da... Jeg har endelig fått lønning! Haha, føler jeg virkelig har mast om min mangel på kronasjer i det siste, men nå er det altså over. Og det var såå deilig å dra innom matbutikken og kjøpe inn masse godt - Biola zero med bringebær & granateple, paprika, rød chili, agurk, avocado, dadler (yes nå blir det daddelkuler!), jordbær, melk, dobbel 0% vaniljeyoghurt, mørk sjokolade, makrell i tomat... Så nå har jeg akkurat lagt nybakte rundstykker (oppskrift HER) som jeg skal toppe med makrell i tomat (prøver å tvinge meg til å like det) og sunn kakao! Kveldskos er viktig 2 kommentarer

FORGLEM MEG EI

I dag har jeg lyst til å skrive om et tema som i de siste årene er blitt veldig viktig for meg.

Over 75.000 nordmenn har i dag diagnosen demens. Det spås at i år 2040 vil dette tallet være doblet. Over 350.000 nordmenn har noen nær seg som er rammet av denne sykdommen. Mange fler har trolig demens, men mangler en diagnose.

Demens er en sykdom som angriper hjernen, og som kjennetegnes av hukommelsestap og problemer med å sette ord på ting. En kan blant annet oppleve utfordringer med endring i humør og væremåte, det å forstå hvor man er og hvordan man utfører dagligdagse oppgaver. En kan oppleve å feilplassere gjenstander eller glemme hvilken måned det er og hvordan man skrur på kaffetrakteren. Det finnes flere ulike typer demens, men det er mange fellestrekk når det gjelder symptomer.

Det finnes ingen kur for demens ennå (det forskes på dette), men sykdommen kan trolig forebygges ved å ha et sunt kosthold, mosjonere regelmessig, unngå å røyke, være påpasselig med alkoholinntaket, samt å holde blodtrykk og kolesterol under kontroll. Det er så viktig å ta vare på kroppen sin!

Jeg jobber til daglig med demente og ser sykdommen på nært hold. Jeg opplever nå også demens i familien, enda nærere. Det er en utrolig vond og frustrerende sykdom for alle involverte - og tanken om at kanskje mine foreldre, min fremtidige mann eller jeg selv kan bli rammet av den senere i livet, skremmer meg. 

Jeg vil anbefale alle å klikke seg inn HER og støtte forskningsarbeidet innen demens. Forhåpentligvis finnes det snart en kur!

Ellers vil jeg bare si at det å jobbe med demente er den mest meningsfylte jobben jeg noensinne har hatt. All respekt til de som jobber innen dette feltet.

Kilde: nasjonalforeningen.no/demens2 kommentarer

SMAKSBOMBE

Hver gang jeg tenker «jæjææ skal jeg lage meg tunfisksalat da?» så frister det liksom aldri... Kanskje fordi det høres litt kjipt ut? Tørt? Smakløst? Men hver gang jeg lager det så blir det jo en SMAKSBOMBE uten like, så jeg skjønner ikke hvorfor jeg ikke lager det oftere!


Denne salaten er stappfull av proteiner, fett, vitaminer og mineraler - og jeg lover den vil holde deg mett lenge.

Alt du trenger er:

hermetisk tunfisk i olje eller vann (de smaksatte variantene er ofte tilsatt sukker)

♥ isbergsalat (i den får du mye salat for pengene!)

♥ rødløk

♥ rød paprika

♥ avocado

♥ ost i terninger

♥ pepper (salt trengs ikke ettersom ost og tunfisk gir nok saltsmak)

♥ saft fra sitron

♥ økologisk olivenolje

Bruk alltid olivenolje på salaten, det er kjempesunt og bidrar med fett. Fett er viktig for et stabilt blodsukker, en varig metthetsfølelse og ikke minst for at kroppen din skal kunne ta opp de fettløselige vitaminene A, D, E og K. Så hurra for fett sier nå jeg!

God helg!2 kommentarer

BRUK, IKKE KAST!

Gidder ikke redigere bort hakekvisa mi. I'm human - deal with it! Ahh så befriende :-) 

Jeg er inne i en periode hvor jeg bokstavelig talt har sånn 20 kr på kontoen etter å ha betalt nettstudiet mitt. Jeg tar nemlig et deltidsstudie ved Tunsberg Medisinske Skole som foregår på nettet, i grunnmedisin. Veldig spennende, men veldig krevende. Så ja - det er ikke bare bare å punge ut med 20.000 kr på én gang, haha! Så det har vært tre blakke uker nå, heldigvis får jeg lønning på mandag.

Uansett - til poenget mitt. Det kan være fint med blakke perioder også, for da har man en god sjanse til å bruke opp rester! Jeg har brukt masse matvarer som egentlig har stått ganske lenge, som for eksempel tørkede kikerter og tørkede bønner. Bønnene ble kjempegode i tacokjøttet og kikertene ble til sprø snacks (oppskrift HER). 

Også har jeg et glass med økologisk lakrispulver da. Ikke akkurat noe som kan brukes til alt mulig, men det er blant annet supergodt i seige browniestrøfler (oppskrift HER), noe jeg absolutt skal lage igjen så fort jeg får lønning! Men denne gangen fikk jeg ideen om å bruke liiitt lakrispulver i..... yoghurten! Haha, det høres kanskje litt crazy ut. Men for en lakriselsker som meg så funket det faktisk. I hvert fall kombinert med friske jordbær, ettersom lakrispulveret kan gi en litt kvalmende søtsmak alene.

Her har jeg brukt noen spiseskjeer Tine naturell yoghurt (super yoghurt, tommel opp til usukret yoghurt!), piiittelitt økologisk lakrispulver (jeg bruker denne), friske jordbær, litt hempfrø (jeg bruker denne) og en neve mandler. 

Lakris er forresten flott for de med litt lavt blodtrykk (noe jeg mistenker at jeg har) da det stimulerer til økning.

Ha en finfin kveld! ♥2 kommentarer

DET ER ALDRI FOR SENT Å STARTE OM IGJEN

Noen ganger går jeg på en skikkelig smell. For eksempel for noen dager siden på vei hjem fra jobb, supersliten og veeeeeldig sulten. Jeg måtte innom butikken for å handle inn litt småtteri, og med mitt lave blodsukker klarte jeg selvfølgelig ikke å styre unna godis-avdelingen. Både is og en litt for stor pose med smågodt fikk gleden av å bli med meg hjem. Long story short - det endte selvfølgelig med at jeg lå i sofaen resten av dagen, utslått av en overveldende kvalme og en ubrukelig slapphet. Jeg angret som vanlig.

Så; dagen derpå. Her kommer det viktige veiskillet. Skal du klandre deg selv, gi opp og fortsette i samme spor eller skal du bruke smellen som motivasjon til å kicke litt ekstra ass i dag, spise litt ekstra sunt og røre litt ekstra på kroppen? For det er det som er så fantastisk med kropp og helse - hver dag er en ny mulighet til å være ditt beste jeg. 


Det er ikke noe galt i å gå på en smell i ny og ne, det skjer oss alle. Og det skal man heller ikke ha dårlig samvittighet for. Så istedenfor å banke opp deg selv for det som allerede har skjedd - bruk det heller som en kickstart for dagen derpå!4 kommentarer
Les mer i arkivet » Januar 2017 » August 2016 » Juli 2016Denne bloggen drives og skrives av ernæringsrådgiveren Stine Helene Lihovd som er 26 år, bor i Sandefjord og har et brennende engasjement for ernæring, helse, mat og trening.

Hun driver også firmaet Kroppens Drivstoff, med mål om å bedre folks fysiske og psykiske helse. Se mer på www.kroppensdrivstoff.no

Trykk her for å legge meg til som venn!

E-post:
kroppensdrivstoff@hotmail.com

Facebook:
facebook.com/kroppensdrivstoff

Instagram:
kroppensdrivstoffTwitter:
@krpensdrivstoffKATEGORIER

ARKIV

SISTE INNLEGG

DESIGN

  • Albiss.blogg.no
  • hits