AVISARTIKKEL

For tre uker siden var det en sak om meg i lokalavisa mi «Sandefjords blad», hvor det sto litt om mitt arbeid som ernæringsrådgiver og selvstendig næringsdrivende. Veldig moro og motiverende!  
Ingen kommentarer

IHERB-FAVORITTER.

♥ APPLE CINNAMON GRANOLA ♥

Denne muslien er supergod på cottage cheese eller yoghurt. Den inneholder mange næringsrike ingredienser og er kun søtet med dadler. Tommel opp! 

 


♥ TACOKRYDDER ♥

Dette krydderet bruker jeg hver gang jeg lager taco og det smaker nesten helt likt som de ferdigposene i butikken. Fordelen med dette krydderet, i motsetning til de billige ferdigposene, er at her slipper du å få masse sukker, salt og rare tilsetningsstoffer med på kjøpet!

 

 

♥ SPICY KRYDDERMIKS ♥

Ekstra spicy kryddermiks uten tullete ingredienser og tilsetningsstoffer.

 

 

♥ GRILLKRYDDER ♥

Kjempegod kryddermiks til kjøtt! Kun økologiske og naturlige ingredienser.

 

 

♥ HIMALAYA SALT ♥

Dette saltet inneholder mer mineraler enn vanlig billigsalt som du får i butikken, ettersom dette saltet er mindre prosessert og tukla med. 

 

 

♥ MØRK SJOKOLADE ♥

88% kakaoinnhold, det vil si en hel haug med antioksidanter og magnesium! Dessuten doneres en del av pengene til arbeid for å beskytte utrydningstruede arter, og det digger jeg!

 

 

♥ CACAO NIBS ♥

Kjempegodt å strø over cottage cheese eller yoghurt. Rikt på antioksidanter og magnesium!

 

 

♥ RAW KAKAOPULVER ♥

 Rått kakaopulver som inneholder mer antioksidanter, jern, magnesium og fiber enn billigkakao fra matbutikken. 

 

 

♥ CHIA SEEDS ♥

Chiafrø er veldig rikt på omega-3, fiber og protein. Dersom du blander frøene i væske og lar det stå kaldt litt, så vil det bli til en pudding-lignende blanding som gjør godt for tarmen. Du har kanskje hørt om chiapudding? Chiafrø kan også blandes inn i bakst!

 

 

♥ HEMPFRØ ♥

Hempfrø inneholder både protein, magnesium og omega-3. Supert å strø over smoothies, grøt, yoghurt/cottage cheese eller rett og slett bruke i bakst.

 

 

♥ COCO-ROONS ♥

 Kjempegod snacks med kokos, mandelmel, kakao, lønnesirup + litt himalayasalt og vaniljeekstrakt. Yum!

 

 


♥ CHOCO CRUNCH RAW SUPERCOOKIES ♥

 Kokos, sesamfrø, kakao og dadler = gooooodsaker! Hurra for sunnere snacks!

 

 


♥ RAW PUMPKIN SEED BAR ♥

Fine energibarer av frø og kjerner. Gode å ha når man er på farten og er litt småsulten!

 

 

♥ TØRKET MANGO ♥

 Usukret tørket mango, supergodt!

 


♥ QUEST CHOCOLATE BROWNIE BAR ♥

Disse elsker jeg bare. Helt uten sukker, proppet med protein og fiber! Nyt med god samvittighet!

 

 


♥ PUKKA REVITALISE TE ♥

 En av mine favoritt teer. Krydret med en god smak av kanel og kardemomme. Supergodt nå på vinteren! Koffeinfri og økologisk.

 

 


♥ CRUNCHY COCONUT CHIPS - CHOCOLATE BLISS ♥

 Disse er så gode og består kun av tre ingredienser - kokosflak, kokosnektar og usøtet sjokolade. Nam!!

 

 


♥ COCONUT CHIPS - ITALIAN ESPRESSO ♥

 Kokoschips med en smak av espresso... Altså, sååå godt! Definitiv favoritt!

 

 


♥ CRUNCHY COCONUT CHIPS - SEA SALT CARAMEL ♥

Kokoschips med smak av havsalt og karamell... Også veeeeldig god!

 

 


♥ JELLY BEANS ♥

 Denne klassikeren er ikke akkurat sunn, men selvfølgelig god!

  

 

♥ FRYSETØRKEDE JORDBÆR ♥

Disse frysetørkede jordbærene er kjempegode å ha som topping på yoghurt eller cottage cheese! Ah, disse er det på tide å bestille igjen kjenner jeg...

 

 


♥ MANDELMEL ♥

Mandelmel er et must have for meg! Jeg bruker det mye i bakst o.l. på grunn av at jeg tåler vanlig mel veldig dårlig.  

 

 


♥ MUNNSPRAY ♥

Frisk munnspray med naturlige ingredienser! Smaker peppermynte :-)

 

 

♥ LIP BALM ♥

Disse lypsylene gjør underverker for tørre og såre lepper. De inneholder kun naturlige ingredienser og er kjempebra!

 

 

♥ HÅNDKREM ♥

Denne håndkremen er supergod til tørr vinterhud. Den gir massevis av fuktighet, holder lenge og lukter HELT fantastisk!

 

 

 

♥ HÅNDKREM ♥

Enda en god håndkrem, men denne passer bedre til sommer/vår da den ikke er fullt så fet som den over her. Men veldig god!

 

 

♥ HÅNDKREM ♥

Dette var den første håndkremen jeg bestilte fra iherb og det var et kjøp jeg absolutt ikke angret på. Veldig god og fet krem med en helt nydelig duft av kokos og papaya. Anbefales for tørre hender!

 

 

♥ BODY LOTION ♥

Supergod body lotion som seriøst lukter godteri! Mmmm...

 

  

♥ FOTKREM ♥

 Kjempegod fotkrem med mye fuktighet! Alle bør ta litt ekstra vare på føttene sine, selv om det ofte føles som et ork. 

 

 


♥ SHAMPOO ♥

 Dette er sjampoen som jeg bruker per dags dato, og denne er jeg veldig fornøyd med! Flasken er veldig stor og den varer leenge!

 

 


♥ BALSAM ♥

 

 


♥ SHAMPOO ♥

Denne sjampoen hadde jeg før jeg kjøpte den over her. Fordelen med denne er at den lukter bedre!

 

 

♥ BALSAM ♥

 

  


♥ DUSJSÅPE ♥

  

 

♥ SOLOLJE SPRAY ♥

Denne gjør huden silkemyk og lukter helt fantastisk godt. Favoritt!

 

 

♥ SOLKREM TIL ANSIKT ♥

Det er viktig å bruke en høy faktor for å beskytte huden i ansiktet. Før pleide jeg aldri å bruke solkrem i ansiktet, men nå har jeg endelig innsett hvor viktig det egentlig er. 

 

  


♥ EPSOM BADESALT ♥

 Epsomsalt inneholder magnesium, et mineral som mange trenger litt ekstra av og som er kjempefint for å avslappe musklene. Tro meg, du kommer til å sove SÅ godt etter et fotbad/kroppsbad med epsomsalt!

 

 


♥ MELKESYREBAKTERIER ♥

 Probiotika er gode bakterier som styrker tarmfloraen din, og en kur på ca. 2 mnd er gunstig for de fleste innimellom. SPESIELT viktig er det etter en antibiotikakur, da antibiotika ikke bare utsletter dårlige bakterier men også mange av de gode. Jeg venter på å få denne i posten as we speak!

  


 

 Puh! Det var en god del. Har dere noen favoritter forresten?

Dersom det er første gang du bestiller fra iherb så kan du benytte DENNE rabattlinken og spare 5 dollar!Ingen kommentarer

GREEN CURRY FISKESUPPE

Alt du trenger er:

♥ green currypaste

♥ 1 boks fullfet kokosmelk

♥ buljong

♥ 1 gul løk

♥ ½ brokkoli

♥ ca. 200 g. fiskefilet

♥ 1,5 dl. vann

♥ rapsolje til steking

Finhakk løken og stek den i en kjele med litt olje til den blir gyllen. Tilsett kokosmelken, litt buljongpulver, 1-2 spiseskjeer currypaste (smak deg frem så det ikke blir for sterkt!) og vann. La dette koke i rundt 5 minutter. Kutt brokkolien i små buketter (jo mindre de er, jo mindre koketid trengs) og skjær fiskefileten i små terninger. Tilsett dette i suppen og la alt trekke i 4-5 minutter.

Oppskriften er opprinnelig hentet fra Adams Matkasse, men jeg har gjort noen små justeringer. Du kan bruke f.eks. kylling eller svin istedenfor fisk dersom det er ønskelig. Dette er en superkjapp, næringsrik og helt nyyyyydelig rett!

Og dere...? HA EN FANTASTISK JUL! ♥Ingen kommentarer

SJARMEN MED TARMEN

Kroppen er et fantastisk maskineri. Hver eneste dag gjør den alt i sin makt for å beskytte deg mot sykdom og skade, og den har evnen til å fysisk gjøre maten du spiser til en del av deg og dine celler. Ja, for du er faktisk hva du spiser.

Jo eldre jeg blir, og jo mer jeg lærer om hvordan kroppen fungerer - jo mer respekt får jeg for den. Det er helt utrolig hvordan vi mennesker er sammensatt. Alt er så gjennomtenkt og kløktig utført. Hele kroppen samarbeider og kommuniserer. Og det verste er at alle disse fantastiske kroppsmekanismene foregår hver eneste dag uten at vi ofrer det en eneste tanke. Kroppen din gjør alt for at du skal ha det best mulig, så tenk litt over hvordan du behandler den. 

Med dagens ekstreme kroppspress så er det skremmende lett å bli opphengt i hvordan vi ser ut fysisk, på utsiden av kroppen, men jeg har erfart at når jeg lærer om den fantastiske innsiden av kroppen så blir dette jaget etter det perfekte ytre ganske latterlig og uviktig. Jeg får rett og slett uendelig respekt for kroppen som bærer meg, og det gjør at jeg får lyst til å behandle den bra. Det gir meg motivasjon til å holde meg i god fysisk form og spise næringsrik, ren mat. Ikke for å oppnå sommerkroppen 2016 og at andre skal gi meg anerkjennelse, men for å gjøre det lettere for hjertet å forsyne kroppen med blod, å styrke immuntroppenes kamp mot sykdom, å støtte hjernens kompliserte multitasking og rett og slett leve med god helse lengst mulig. Jeg tror at dersom barn fra en tidlig alder lærte mer om dette på skolen, så ville det gi flere et godt utgangspunkt når det gjelder sitt eget syn på kropp, sunnhet og helse.

I forbindelse med dette så må jeg bare anbefale boka «sjarmen med tarmen» av Giulia Enders. Den er utrolig fascinerende og morsom å lese! Så dersom du ikke vet hva du skal ønske deg til jul, eller hva du skal kjøpe til dine nærmeste - her er et veldig godt forslag!Ingen kommentarer

LONG TIME NO SEE


Wopsi, plutselig ble det over én måned siden sist! Herregud som tida flyr.. Motivasjonen har vært litt av og på i det siste - det skal jeg ærlig innrømme. Jeg har vært på en superdeilig 1-ukers ferie i Tenerife og så kommet hjem til bitende kulde og evig mørke... Jeg er virkelig ingen vinterperson! Heldigvis er det mye å se frem til! Først julekos med familien og så TO UKER FERIE I CALIFORNIA i januar! Merker dere at jeg er gira eller?? Haha.. Sol, varme og venninnekos ♥ Det blir så bra! 

Ellers da? På mandag hadde jeg hjemmeeksamen, sinnsykt deilig å bli ferdig med den. Og i kveld er det nattvakt på sykehjemmet! Krysser fingrene for at jeg klarer å sove noen timer etterpå - og hvis ikke så finnes det jo heldigvis kaffe ;-)

Her om dagen koste jeg meg skikkelig med gulrøtter og hjemmelaga dip - det er så undervurdert! Jeg pleier å bruke kesam, tykk yoghurt eller rømme og smaker meg frem med salt, cayennepepper, paprikapulver, hvitløkspulver, løkpulver, pepper og chilipulver. Nam! ♥Ingen kommentarer
Les mer i arkivet » Januar 2017 » August 2016 » Juli 2016Denne bloggen drives og skrives av ernæringsrådgiveren Stine Helene Lihovd som er 26 år, bor i Sandefjord og har et brennende engasjement for ernæring, helse, mat og trening.

Hun driver også firmaet Kroppens Drivstoff, med mål om å bedre folks fysiske og psykiske helse. Se mer på www.kroppensdrivstoff.no

Trykk her for å legge meg til som venn!

E-post:
kroppensdrivstoff@hotmail.com

Facebook:
facebook.com/kroppensdrivstoff

Instagram:
kroppensdrivstoffTwitter:
@krpensdrivstoffKATEGORIER

ARKIV

SISTE INNLEGG

DESIGN

  • Albiss.blogg.no
  • hits