hits


NOE AV DET BESTE JEG HAR SMAKT

- LAKS MED BYGGRYN OG MANGOSALAT -

Ingredienser til ca. 4 porsjoner:

♥ 4 laksefileter uten skinn og bein

♥ 2 dl. hele byggryn

♥ 1 mango i terninger

♥ 1 avocado i terninger

♥  rdlk i tynne skiver

♥ 1 paprika i sm biter

♥  rd chili, finhakket

♥ 1 neve grovhakket fersk koriander

♥ saften av  sitron

♥ 2 ss. extra virgin olivenolje

♥ 1 ss. soyasaus

♥ 1 ts. kaldslynget honning (f.eks. "Kjartans skogshonning" eller "Kjartans lynghonning", finnes p Meny og Rema1000)

♥ salt og pepper 

Slik gjr du:

Kok byggrynene i vann, gjerne med litt buljong for f smak p den. Kokes i ca. 20-25 min.

Bland mango, avocado, rdlk og paprika i en stor bolle.

Bland chili, sitronsaft, olivenolje, soyasaus og honning (rres ut, tar litt tid) i en mindre skl og hell denne flytende blandingen over mangosalaten. Ha over hakket koriander.

Stek s laksefiletene i en panne med litt smr (stekes p middels hy varme i ca. 3-4 min. p hver side) og krydre med salt og pepper.

 

//   Oppskrift fra Berit Nordstrand



Ingen kommentarer

BLODSUKKERVENNLIG HAVREGRT

// oppskrift fra martehopstad.blogg.no //

Du trenger (1 porsjon):

♥ 1 dl. havregryn

♥ 2 dl. helmelk

♥ 1 egg

♥ 2 ss. cottage cheese

♥ nskelig topping (jeg bruker kanel, sukrin gold og friske br)

Ha havregryn, melk og egg i en kjele og visp sammen mens det koker opp til en tykk grt. S har du i cottage cheese helt til slutt og rrer det godt inn i blandingen. Easy peasy!

Ved bruke helmelk, egg og cottage cheese i havregrten fr mltidet en god dose fett og proteiner (og masse vitaminer og mineraler), som er bedre for blodsukkeret enn om havregrten besto av kun havregryn og vann/skummet melk. Dessuten metter den mye lengre!

Dette har jeg begynt spise fr trening for f mer energi (fra karbohydratene i havregrynet), og jeg merker faktisk forskjell! For noen r siden spiste jeg havregrt til frokost s og si hver dag, men da kun med havregryn og lettmelk. Forskjellen da er at jeg opplevde skikkelig blodsukkerfall etter 1-2 timer, du vet snn at du blir akutt sulten og helt skjelven i kroppen. S det legge til godt med proteiner og fett i havregrten fungerer i hvert fall myyyyye bedre for meg! :-)



Ingen kommentarer

SUNNERE PANNEKAKER



Oppskriften gir ca. 6-8 sm pannekaker:

♥ 2 egg

♥ 1 skvett helmelk

♥ 1,5 ss. mandelmel

♥ 150 g. cottage cheese

♥  ss. fiberhusk

Bland alle ingrediensene og kjr det jevnt med en stavmikser/blender. Blandingen blir fort tykk, s ha i en skvett melk og stek pannekakene fort!

Stek (i smr) p middels hy varme p hver side til de blir gylne og gjennomstekte.



Jeg liker toppe mine med peanttsmr, sukkerfritt blbrsyltety og vaniljekesam! Nammm ♥

//  Oppskriften er hentet fra sunkost.no  //



Ingen kommentarer

NYDELIG OG ENKEL TACOGRATENG

Tacograteng er s godt, enkelt og kan s absolutt gjres med en sunn vri. Her har jeg brukt raspet gulrot, men man kan ogs tilsette bnner. Serveres med salat ved siden av. Jeg lagde en enkel salat med avocado, olivenolje og litt salt (jeg har lavt blodtrykk s trenger litt ekstra salt, har du hyt blodtrykk s kan du droppe saltet). 

Enkelt og greit!

♥ 400 g. karbonadedeig

♥ 1 pose tacokrydder / 2-3 ss. hjemmelaget tacokrydder

♥ 1 glass tacosaus (jeg brukte medium)

♥ 1 finhakket lk

♥ 2 finhakkede hvitlksfedd

♥ 2 raspede gulrtter

♥ 1 boks mais

♥ smr til steking

♥ raspet ost til topping (jeg brukte vanlig hvitost og litt parmesan som jeg hadde liggende)

Sett ovnen p 225 grader.

Stek finhakket lk og hvitlk i smr i en stekepanne. Tilsett karbonadedeigen etter noen minutter og la det gjennomstekes. Krydre med tacokrydder og tilsett litt vann som du lar koke inn. S har du i raspet gulrot, tacosaus og mais til slutt, og bland alt godt.

Ha hele blandingen over i en ildfast form og topp med masse ost. Sett formen midt i ovnen og la den st i 15 minutter.



n kommentar

SUNNERE BURGER P 1-2-3



Dropp hamburgerbrd og legg burgeren rett p et salatblad isteden. Mye bedre for bde synets skyld og med tanke p nring til kroppen/blodsukkerbelastning :-) Det skal ikke s mye til!



n kommentar

GRESK MIDDAG



Her om dagen testet jeg en oppskrift fra en av bkene til Kristine Weber og det var s godt!

 

GRESKE KJTTBOLLER:

♥ 200 g. karbonadedeig

♥  hvitlksfedd

♥  rdlk

♥ chilipulver, paprikapulver, spisskummin, kanel, oregano, salt og pepper

♥  boks hakkede tomater

♥ 2 ss. revet parmesan

Finhakk hvitlk og rdlk. Ha dette i en bolle sammen med karbonadedeigen, krydderet og litt vann. Bland alt godt. Form kjttboller og stek de i en stekepanne med lokk over til de er s og si gjennomstekte. Ha over hakkede tomater og la det putre litt til. Riv parmesan over til slutt.

 

HJEMMELAGET TZATZIKI:

♥  boks mager kesam

♥  agurk

♥  hvitlksfedd

♥ salt og pepper

Bland kesam med finhakket hvitlk, salt og pepper. Riv agurken, press ut vannet og bland det inn i kesamblandingen.



2 kommentarer

SJOKOKREM



Nam! Dette m dere bare prve. Det eneste dere trenger er tre ingredienser! Oppskriften er hentet fra flinkeste Linda Stuhaug sin blogg.

♥ 250 g. cottage cheese

♥ 2 ss. kakaopulver

♥ Stning (jeg brukte en liten ss. Sukrin Gold)

Ha alt i en miksmaster og miks det til en jevn sjokoladekrem, eventuelt bruk stavmikser. Server gjerne med br og ntter som topping!



n kommentar

TORSKEMIDDAG



Grsdagens middag - torsk med stekt purrelk og brokkolimos! Supergodt og mettende. Grnnsaksmos er s utrolig godt nr det stavmikses sammen med en stooor klatt meierismr, alts NAM! Det m dere bare prve.

Flg meg gjerne p instagram! @kroppensdrivstoff



Ingen kommentarer

FREDAGSKOS

Hei sveis!

Jeg lagde meg tidenes smoothiebowl i stad - alts den var S GOD! 

I denne har jeg brukt avocado, frossen mango, litt ustet mandelmelk, litt vaniljeprotein (bruker den fra proteinfabrikken) og gresk yoghurt. Til topping brukte jeg det jeg hadde liggende, nemlig solsikkekjerner, mandler og litt sukrin gold. Yummy!



Har du sett noe s kremet og nydelig?! Haha. Nei men serist, denne m dere prve!

PS. TUSEN hjertelig takk for alle sprsml til sprsmlsrunden! Jeg var s redd for ikke f et eneste ett, haha.. ♥ Skal prve  svare p video i morgen, hvis det ikke blir alt for kleint. Haha.. Litt morsommere med video enn tekst da, s skal gjre mitt beste!

Ha en fin fredagskveld videre ♥



Ingen kommentarer

RASK OG ENKEL TOMATSUPPE

Mmm.. I gr lagde jeg tomatsuppe og den ER S GOD! Dessuten er den superkjapp og enkel lage!

♥ 1 boks hermetiske hakkede tomater

♥ 2 ferske tomater, grovhakket

♥ 1 gul lk, grovhakket

♥ ca. 3 cm. rd chili, grovhakket

♥ 2 store hvitlksfedd / 3 sm hvitlksfedd, grovhakket

♥ ca. 1 ss. buljongpulver (Naturata sin er fin, finnes imatbutikken. Ser SNN ut!)

♥ ca. 2 ts. gurkemeie (betennelsesdempende krydder!)

♥ en liten dsj matflte / kremflte til du oppnr nsket konsistens og farge

♥ litt smr og rapsolje til steking

♥ kokt egg

♥ evt. littfingersalt med urter (jeg bruker DENNE fra vanlig matbutikk)


Kok egg i en kjele. Grovhakk lk, hvitlk og chili. Ha det over i en egen kjele med en klatt smr og litt rapsolje, og la det surre til det blir gyllent og mykt. S kan dugrovhakke de ferske tomatene og tilsette disse i kjelen, sammen med de hermetiske tomatene. Tilsett deretter buljong, krydder og flte, og la det smkoke i ca. 10 minutter. S bruker du en stavmikser for f suppen til bli en jevn blanding.

Ha suppen over i en porsjonsskl, topp den med kokt egg, litt fingersalt og gjerne noen basilikumblader - og vips s har du et mettende, sunt og smakfult mltid♥

Pssst.. Husk sprsmlsrunden jeg har gende HER, still meg sprsml om hva som helst s blir jeg superduperglad!♥



2 kommentarer

HJEMMELAGET GODIS

Til jul i fjor (rart si det snn nr det faktisk er kun to uker siden!) s hadde jeg lyst til gi bort noe hjemmelaget. Jeg er ikke s veldig kreativ og flink med strikking, kunst og snn fancy ting - men kokkelering p kjkkenet er alltid en slager! S hvorfor ikke lage en fin miks av sunt og usunt julegodt lagd fra scratch?





4 kommentarer

GREEN CURRY FISKESUPPE

Alt du trenger er:

♥ green currypaste

♥ 1 boks fullfet kokosmelk

♥ buljong

♥ 1 gul lk

♥ brokkoli

♥ ca. 200 g. fiskefilet

♥ 1,5 dl. vann

♥ rapsolje til steking

Finhakk lken og stek den i en kjele med litt olje til den blir gyllen. Tilsett kokosmelken, litt buljongpulver, 1-2 spiseskjeer currypaste (smak deg frem s det ikke blir for sterkt!) og vann. La dette koke i rundt 5 minutter. Kutt brokkolien i sm buketter (jo mindre de er, jo mindre koketid trengs) og skjr fiskefileten i sm terninger. Tilsett dette i suppen og la alt trekke i 4-5 minutter.

Oppskriften er opprinnelig hentet fra Adams Matkasse, men jeg har gjort noen sm justeringer. Du kan bruke f.eks. kylling eller svin istedenfor fisk dersom det er nskelig. Dette er en superkjapp, nringsrik og helt nyyyyydelig rett!

Og dere...? HA EN FANTASTISK JUL!♥



Ingen kommentarer

SMAKFULLE LAKSEBURGERE

Mmmmmmhm! I gr lagde jeg noen suupergode lakseburgere, fulle av smak! Disse serverte jeg sammen med en salatblanding (ferdigpakke fra butikken) og en hjemmelaget hvitlksdressing.. h dette m dere prve!

Alt du trenger til lakseburgere er:

400-500 g. laksefilet uten skinn og bein

1 egg

1 fedd grovhakket hvitlk

ca. 3 cm. rd chili, grovhakket

ca. 2 ss. grovhakket rdlk

ca. 3 ss. grovhakket fersk dill

ca. 3 ss. grovhakketvrlk

2 ss. dijonsennep

Grovhakk alle grnnsakene og urtene. Kutt laksen i middels store terninger. Sleng alt i en foodprocessor (eventuelt kan du ha det i en bolle og bruke stavmikser), kakk et egg over og tilsett sennep. Kjr alt til en grov masse, form til flate burgere og stek i en panne med litt smr (eventuelt en blanding av smr og rapsolje). Steketiden avhenger av tykkelsen p burgerne, men dersom du steker p middels hy varme s trenger de kanskje bare 1-2 minutter p hver side. Pass p s de ikke blir overstekt og trre!

Alt du trenger til hjemmelaget hvitlksdressing er:

♥1 boks rmme

1 hvitlksfedd

saften fra sitron

litt pepper

litt gresslk

Finhakk hvitlk (og gresslk dersom du bruker fersk) og bland sammen med rmmen, i tillegg til de andre ingredienene. Bland godt.



6 kommentarer

SMAKSBOMBE

Hver gang jeg tenkerjj skal jeg lage meg tunfisksalat da? s frister det liksom aldri... Kanskje fordi det hres litt kjipt ut? Trt? Smaklst? Men hver gang jeg lager det s blir det jo en SMAKSBOMBE uten like, s jeg skjnner ikke hvorfor jeg ikke lager det oftere!


Denne salaten er stappfull av proteiner, fett, vitaminer og mineraler - og jeg lover den vil holde deg mett lenge.

Alt du trenger er:

hermetisk tunfisk i olje eller vann (de smaksatte variantene er ofte tilsatt sukker)

isbergsalat (i den fr du mye salat for pengene!)

rdlk

rd paprika

avocado

ost i terninger

pepper (salt trengs ikke ettersom ost og tunfisk gir nok saltsmak)

saft fra sitron

kologisk olivenolje

Bruk alltid olivenolje p salaten, det er kjempesunt og bidrar med fett. Fett er viktig for et stabilt blodsukker, en varig metthetsflelse og ikke minst for at kroppen din skal kunne ta opp de fettlselige vitaminene A, D, E og K. S hurra for fett sier n jeg!

God helg!



2 kommentarer

BRUK, IKKE KAST!

Gidder ikke redigere bort hakekvisa mi. I'm human - deal with it! Ahh s befriende :-)

Jeg er inne i en periode hvor jeg bokstavelig talt har snn 20 kr p kontoen etter ha betalt nettstudiet mitt. Jeg tar nemlig et deltidsstudie ved Tunsberg Medisinske Skole som foregr p nettet, i grunnmedisin. Veldig spennende, men veldig krevende. S ja - det er ikke bare bare punge ut med 20.000 kr p n gang, haha! S det har vrt tre blakke uker n, heldigvis fr jeg lnning p mandag.

Uansett - til poenget mitt. Det kan vre fint med blakke perioder ogs, for da har man en god sjanse til bruke opp rester! Jeg har brukt masse matvarer som egentlig har sttt ganske lenge, som for eksempel trkede kikerter og trkede bnner. Bnnene ble kjempegode i tacokjttet og kikertene ble til spr snacks (oppskrift HER).

Ogs har jeg et glass med kologisk lakrispulver da. Ikke akkurat noe som kan brukes til alt mulig, men det er blant annet supergodt i seige browniestrfler (oppskrift HER), noe jeg absolutt skal lage igjen s fort jeg fr lnning! Men denne gangen fikk jeg ideen om bruke liiitt lakrispulver i..... yoghurten! Haha, det hres kanskje litt crazy ut. Men for en lakriselsker som meg s funket det faktisk. I hvert fall kombinert med friske jordbr, ettersom lakrispulveret kan gi en litt kvalmende stsmak alene.

Her har jeg brukt noen spiseskjeer Tine naturell yoghurt (super yoghurt, tommel opp til usukret yoghurt!), piiittelitt kologisk lakrispulver (jeg bruker denne), friske jordbr, litt hempfr (jeg bruker denne) og en neve mandler.

Lakris er forresten flott for de med litt lavt blodtrykk (noe jeg mistenker at jeg har) da det stimulerer til kning.

Ha en finfin kveld! ♥



2 kommentarer

RESTEMAT

... Plsefest!

Med en skremmende lav saldo p kontoen, urovekkende lang tid fr neste lnning og minkende utvalg i kjleskapet s er det bare bruke fantasien. Heldigvis hadde jeg bde plser, blomkl, litt smr, pepper og dill liggende - og det ble jo en helt grei middag det! Oppskrift p blomklmos har jeg delt tidligere HER.


Restemat er ypperlig bde for konomien din, og med tanke p miljet og problemet med matkasting. Gode restemat-tips kan vre pytt i panne, omelett, ovnsbakte gratenger, supper/gryter o.l. Det er retter som gir mulighet for bruk av mange forskjellige reste-ingredienser!



2 kommentarer

HJEMMELAGDE BURGERBRD

... made with love♥

Jeg har alltid vrt glad i hamburgere, men problemet har vrt at hamburgerbrdene fra matbutikken lager krig og opptyer i magen min. Dessuten er de heller ikke srlig snille mot blodsukkeret, da de fleste typene inneholder mye hvetemel. Men i gr fant jeg en oppskrift p hamburgerbrd basert p sesamfr og ost, og bestemte meg for teste ut dette! Oppskriften er hentet fra Marthine Simonsens blogg.

Alt du trenger til fire hamburgerbrd er:

♥ 2 dl. sesamfr + litt til topping

♥ 2 dl. revet ost

♥ 3 egg

♥ 1 ts. bakepulver

♥ 1 ts. fiberhusk

♥ litt salt

Sett ovnen p 200 grader. Bland alle ingrediensene og kjr til en jevn masse i en kjkkenmaskin (evt. kan du bruke stavmikser/blender) og la det st og svelle litt. Form burgerbrd p et stekebrett med bakepapir, str over litt sesamfr og la st i ovnen i 20 minutter. Avkjles fr bruk.

Her har jeg lagd kyllingburgere av kyllingkjttdeig, ett egg, ett stort hvitlksfedd og rd chili. S godt!



2 kommentarer

ROASTED CHICKPEAS

I dag prvde jeg endelig noe som jeg har hatt lyst til prve lenge - nemlig ristede kikerter! Dette er sunn snacks med mye kostfiber, protein og ulike vitaminer og mineraler.

Alt du trenger er:

♥ hermetiskekikerter

♥ rapsolje

♥ krydder


  1. Sett ovnen p 220 grader.
  2. Skyll kikertene og la de renne litt av seg p kjkkenpapir eller hndkle.
  3. Ha kikertene i en bolle og bland de med litt rapsolje og nsket krydder. Jeg brukte salt, hvitlkspulver, cayennepepper og paprikapulver. Vr forsiktig med cayennepepperet - munnen min er i fyr og flamme i skrivende stund!
  4. Fordel kikertene utover et stekebrett med bakepapir. Pass p at de ikke ligger opp hverandre, spre de godt.
  5. La st i ovnen i ca. 30 minutter. Snu litt p de hvert tiende minutt slik at de blir gode og crispy, og ikke brenner seg.
  6. De br avkjles en god stund fr de spises, slik at de blir enda mer crunchy. Nam!

Oppskrift hentet fra Linda Stuhaug.



6 kommentarer

RASKE RUNDSTYKKER

Sunne, mettende rundstykker med lavt karbohydratinnhold og uten gluten og laktose (for de som mtte reagere p det). Dessuten er de superraske lage!

Oppskriften er hentet fra diabetes.no

Alt du trenger er:

♥ 4 egg

♥ 10 g. fiberhusk

♥ 40 g. linfr

♥ 40 g. solsikkefr (jeg hadde ikke det liggende s jeg brukte sesamfr isteden)

♥ 80 g. mandelmel

♥ 1 ts. bakepulver

♥ Litt salt

Bland alle ingrediensene i en bolle. Deigen skal vre ganske klissete.Form s rundstykker p et stekebrett med bakepapir og stek de midti ovnen, p 180 grader i ca. 15 minutter.

Disse rundstykkene kan toppes med hva du mtte nske. Min favoritt er smr, salat, kalkunplegg, ost og paprika. Herlig kombo! ♥



n kommentar

SOMMERVARMEN

Der kom jammen sommervret for fullt! Og det p en fridag? HURRAAA!

Nr sydenvarmen inntar byen s pleier alltid matlysten min dale. Da er det godt med noe lett og sunt! Som denne salaten med kyllingfilet (stekt i smr og krydret med grillkrydder), avocado, grnn pesto (NAM!) og rdlk. Blir aldri lei!

Hper det er sol der du befinner deg og at du nyter resten av dagen



Ingen kommentarer

YTREFILET MED SOPPSTUING OG BROKKOLI

Hvooor digg? Elsker denne retten, og soppstuing er bare s uendelig undervurdert! ♥

Alt du trenger for lage dette er:

♥ Et stykke biff

♥ Ca. 1/3 brokkoli

♥ Ca. 1 dl. Matflte

♥ Sopp (jeg brukte 2-3 stk. champignon)

♥ Ett hvitlksfedd

♥ Krydder (jeg brukte DENNEkrydderblandingen)

Finhakk hvitlksfeddet og del soppen i biter av nskelig strrelse. Del brokkolien i sm buketter, bruk ogs stilken som du kutter i tynne skiver (ca. 1 cm tykke). Ha brokkolien i en kjele med litt vann og sett det p plata. Dette skal koke i ca. 5-8 min., du kan bruke en gaffel for kjenne etter nr brokkolien begynner bli myk. Jo mindre koketid, jo mer nring beholdes!

Ha en klatt smr i stekepanna som du etter hvert legger biffen i. Biffen stekes p hy varme i noen minutter slik at den fr en digg stekeskorpe p begge sider. Jeg er ikke veldig erfaren med biff, s nr jeg mistenker at den er ferdig pleier jeg dele den i to og sjekke fargen p innsiden. Steketiden avhenger selvflgelig av biffens tykkelse. Krydre godt p begge sider. Nr biffen er ferdig tar du den ut av panna, men la stekeskyen vre igjen!!

N skal nemlig hvitlken og soppen stekes i stekeskyen sammen med en ekstra klatt smr. Dette trenger bare surre til hvitlken er gyllen. S har du i matflte og lar det smkoke til konsistensen bliir mer grtete og det blir mer som en stuing og ikke en saus ;-)

Og vips s har du et sinnsykt velsmakende og nringsrikt mltid! NYT




2 kommentarer

CHEESE 'N' CRACKERS

... Mmm, ost og kjeks


Fant en superdigg oppskrift p hjemmelagde kjeks viaLenesin blogg, s da var det bare hive seg rundt p kjkkenet!

Alt du trenger er:

♥ 2 dl. mandelmel

♥ 1 dl. sesamfr

♥ 2 eggehviter (eggeplommene kan du spare og bruke til eggerre eller lignende)

♥ 1/2 ts. salt

♥ 2 ts. fiberhusk

Sett ovnen p 180 grader. Bland alle de trre ingrediensene i en bolle. Skill s eggehvitene og tilsett disse. La rren st og svelle litt slik at fiberhusken fr gjort jobben sin. Rull deretter sm kuler av rren som du trykker ut p et stekebrett kledd med bakepapir, slik at det blir sm runde kjeks. Stek midt i ovnen i ca. 20 minutter til de blir gylne og spr.

ENJOY!



Ingen kommentarer

HJEMMELAGDE PROTEINBARER

Gjett hvor mange ingredienser jeg brukte til disse proteinbarene... TO! Yep, du leste riktig. Og jammen ble de supergode!

Alt du trenger til 3-4 barer er:

♥ 60 g. (ca. 4 ss.) FiberSirup Clear

♥ 35 g. (ca. 4 toppede ss.) myseproteinpulver

Jeg brukte Proteinfabrikkens Diet Protein jordbr fordi det var det jeg hadde liggende.

Varm opp FiberSirupen i en kjele til det begynner boble og konsistensen blir tyntflytende. Ta kjelen av platen og bland inn proteinpulveret. S former du blandingen til barer og lar det st i kjleskapet i 10 minutter. Voila! Enklere blir det ikke.


Det er alts flasken til venstre du skal bruke til proteinbarer. Den til hyre er fin som sirup p f.eks. yoghurt eller pannekaker. FiberSirup er lagd av det prebiotiske plantefiberet isomalto-oligosakkarid. FiberSirup Gold inneholder ogs litt stevia og maltekstrakt, og smaker litt stere enn FiberSirup Clear. Per 100 g. inneholder FiberSirup hele 70 g. fiber og kun 5 g. sukkerarter. Sl den du! Med andre ord - sunnere alternativer til sirup, honning osv. Men vr litt forsiktig da de kan virke lakserende ved hyt inntak.
Diggeste, seigeste konsistensen! Disse m du bare prve.

// Oppskriften er hentet fra Funksjonell Mat sin hjemmeside.



2 kommentarer

VEGANSK LINSESUPPE

... Meat free, spicy and delicious!

Jeg fant en superfristende oppskrift HER, og jeg hadde det meste av ingredienser liggende - s da var det bare sette igang p kjkkenet!

Alt du trenger er:

♥ rapsolje

♥ to hvitlksfedd

♥ n lk

♥ to gulrtter

♥ to stilker stangselleri

♥ 1 ts gurkemeie

♥ 1 ts garam masala

♥ 1 ts hot karri

♥ 1 ts spisskummin

♥ ca. 1/2 ts cayennepepper

♥ 1 boks hakkede tomater

♥ 3 dl kokosmelk

♥ 1 boks hermetiske linser

♥ 1 ss buljongpulver

Start med finhakke hvitlk og lk. Del stangselleri-stilkene i to p langs, og hakk i tynne skiver. Gjr det samme med gulrttene, men del de i fire p langs.

Ha rapsolje i en kjele og stek hvitlk, lk, stangselleri og gulrot til det blir blankt. Tilsett krydderet og NYT hvor digg det lukter!

Ha s i tomatene, kokosmelken og linsene (sil vannet av linsene frst og skyll de godt til de slutter skumme). Rr inn buljongpulveret. Jeg bruker Naturata sitt kologiske buljongpulver, det kan kjpes i helsekost eller i matbutikker med godt utvalg. La det hele smkoke i ca. 15 minutter.


ENJOY♥



2 kommentarer

SUNNERE QUESADILLAS

... avspeltlomper, ost, kalkunfilet og spinat! Herreguuud s godt

Alt du trenger til n quesadilla er:

♥ to speltlomper

♥ ca. seks skiver ost

♥ en hndfull spinat

♥ to skiver kalkunfilet

- Step one -

Sleng en speltlompe i stekepannen og stek p middels varme. Legg ca. tre skiver ost nederst, etterfulgt av n skive kalkunfilet. Fordel en hndfull spinat utover dette, fr du topper med enda en skive kalkunfilet og deretter tre nye skiver ost.

- Step two -

Sleng en ny speltlompe p toppen og forsk klemme det litt sammen underveis i stekingen med en stekespade. Stek i ca. tre minutter p hver side, til du ser at osten smelter og kjenner at speltlompene blir spr. Pass p s det ikke blir brent!

- Step three -

Server og nyt!♥



Ingen kommentarer

MIDDAGSTIPS

La meg presentere ... *trommevirvel* ...DAGENS MIDDAG!

Hjemmelagde fiskeburgere av sei- og laksefilet med brokkolimos og alfalfaspirer. Kjapt, sunt og godt♥

Alt du trenger til ca. to middagsporsjoner er:

♥ 200 g. seifilet

♥ 200 g. laksefilet

♥ 1 egg

♥ 1/3 lk

♥ salt & pepper

Du kan gjerne bruke f.eks. fersk dill og vrlk/purrelk ogs, men dette hadde jeg ikke liggende.

Kutt fiskefileten i terninger, kutt lken i biter og ha alle ingrediensene i en bolle. Bruk stavmikser og miks alt til en jevn masse. Form sm burgere og stek i pannen p middels varme i ca. 2-3 minutter p hver side. Jo tynnere burgere du lager, jo mindre steketid trengs. Det verste som finnes er trre fiskeburgere, s ikke overstek!

♥ 1 liten brokkoli

♥ usaltet smr

Kutt brokkolien i sm buketter, og kutt stilken i sm terninger (IKKE kast stilken, mye god nring sitter her!) og skyll under rennende vann. Ha brokkolien i en kjele og fyll den med vann til brokkolien dekkes. La koke i ca. 8-10 minutter, bruk en gaffel og kjenn etter nr brokkolien begynner bli mr. Hell av vannet (du kan godt lalitt vann vre igjen i bunnen slik at mosen blir litt mer rennende) og ta oppi en god klatt med smr. Bruk stavmikseren og mos i vei.

Server med alfalfaspirer og NYT et nringsrikt mltid!

PS. Fiskeburgerne er supergode ha med p jobb/skole/barnehage i lunsjboksen!



Ingen kommentarer

FYSEN NR KVELDEN KOMMER?

Mange opplever at de fr lyst p noe godt nr kvelden kommer, ting roer seg ned og man setter seg i sofaen foran tv'n. Det er absolutt ikke noe galt i kose seg, men dersom dette skjer ofte s er det viktig finne sunnere alternativer til kveldskosen, for helsens skyld.

N for tiden, inspirert av en kollega p jobben, har jeg ftt heelt dilla p Yoplait Dobbel 0% yoghurt med vaniljesmak (disse er sukkerfrie), friske jordbr, kokosflak og litt mrk sjokolade med 86% kakao. Det er s godt, og alle de forskjellige smakene utgjr en s sinnsykt god kombinasjon. Nam! Dette m du bare prve neste gang stsuget melder seg.



2 kommentarer

FISKEMIDDAG

Visste dere at det anbefales spise fisk til middag 2-3 ganger i uken, og at minst n av disse fiskemiddagene br vre fet fisk (laks, sild, makrell og lignende)?

Jeg lurer p hvor mange som egentlig nr opp til den anbefalingen, og jeg skal rlig innrmme at jeg selv synes det er vanskelig iblant. Det er jo s mye annet godt man kan ha til middag! Men det er viktig prioritere fiskemiddagene, ettersom fisk er en veldig viktig del av kroppens optimale drivstoff. Dessuten kan jo ogs fiskemiddagene vre ekstremt gode!

Fisk inneholder blant annet mye protein, vitamin D og jod, og fet fisk inneholder i tillegg de viktige fettsyrene omega-3.

♥Omega-3 er noe som kroppen ikke klarer lage selv, og vi er derfor avhengige av f i oss det via mat og kosttilskudd.

♥Protein er kroppens byggestener og bidrar til et stabilt blodsukker.

♥Vitamin D er blant annet viktig for benbygningen og immunforsvaret, og er noe mange nordmenn mangler.

♥Jod er viktig for stoffskiftet.

♥Omega-3 bidrar til sunne blodrer og god hjernefunksjon.

Grsdagens veldig enkle middag - steinbitfilet p en seng av blomklmos!

I gr gjorde jeg det veldig enkelt, og alt jeg trengte var:

♥ 1/3 blomkl

♥ 1 fiskefilet

♥ Usaltet smr

♥ Salt & pepper

Del blomklen i sm buketter, bruk gjerne stilken ogs (bare fjern de grnne bladene). Skyll bukettene og ha de i en kjele med vann. La det koke i ca. 8-10 minutter, bruk en gaffel for kjenne etter nr blomklen begynner bli myk. Stek fiskefileten i en stekepanne imens. Hvor lenge fisken br stekes, avhenger av tykkelsen p fileten. Del gjerne fileten p midten for sjekke at den er gjennomstekt. Husk ikke steke den for lenge, for da blir fisken trr. Da er det heller bedre steke den litt for lite. Krydre med salt og pepper.

Nr blomklen er mr, sil ut vannet. Ha i en klatt med usaltet smr og bruk stavmikseren for f en glatt blanding. Ha gjerne i litt fersk finhakket dill eller lignende, for f litt farge p maten.

Enkelt, kjapt og sunt!



Ingen kommentarer

H HERREGUD


h herregud h herregud h herregud. Jeg tror ikke engang p gud, men HERREGUD! Noe s godt.

Jeg kom inn dra etter ha vrt p et lite jobbkurs og s en langtur med bikkja, blodsukkeret var lavt og jeg fikk s sinnsykt lyst p noe kaldt drikke, som ogs var stt og litt snn sjokolade-aktig. Typ sjokomelk. S begynte tankekverna g. Hva har jeg liggende? Hva kan jeg lage av det? Har ikke jeg sett noen oppskrifter p snn kakao-banan-smoothie i det siste?

JO! S jeg smelte sammen enrre av det jeg hadde liggende, og fy sren s godt det ble. Dette kan stsuget mitt leve p alts, who needs candy when you've got this?!

Alt du trenger er:

♥ litt frossen banan (et godt tips nr bananene har liggi lenge og begynner bli misfarga og blte - kutt de opp og frys de ned!)

♥ litt melk/drikkeyoghurt (jeg brukte Cultura Naturell)

♥ en liten dsj kald kaffe

♥ ca. 1 ss. kakaopulver (gjerne raw kakao, da det inneholder mer mineraler og antioksidanter)

♥ ca. 1 ss. sukrin gold

♥ ca. 4 drper stevia (jeg brukte stevia med smak av toffee)

♥ litt vaniljepulver (kan slyfes)

Bland alt sammen i en blender og server gjerne i fine glass med sugerr. NYT! Dette blir helt perfekt til varme, klamme sommerdager :-)



Ingen kommentarer

SUKKERFRI SMOOTHIE-IS

God morgen!

For et finvr, nok en gang. Er s deilig vkne til sollys gjennom vindusruta p soverommet. Det gjr noe med humret alts!

Jeg tenkte dele et lite tips i dag. I gr lagde jeg nemlig smoothie av jordbr, banan, Cultura naturell, vann og n scoop proteinpulver med jordbrsmak. Men jeg drakk den ikke - jeg fryste den heller ned i ispinne-former! Noe s godt og friskt, helt perfekt n som varmen har kommet♥ Jeg anbefaler virkelig bruke enten naturell drikkeyoghurt eller naturell yoghurt i smoothien - nr du fryser den ned s blir det som yoghurtis! Nam♥



Nyt med verdens beste samvittighet!



6 kommentarer
Les mer i arkivet April 2018 Februar 2018 Januar 2018



Denne bloggen drives og skrives av ernringsrdgiveren Stine Helene Lihovd som er 26 r, bor i Sandefjord og har et brennende engasjement for ernring, helse, mat og trening.

Hun driver ogs firmaet Kroppens Drivstoff, med ml om bedre folks fysiske og psykiske helse. Se mer p www.kroppensdrivstoff.no

Trykk her for legge meg til som venn!

E-post:
kroppensdrivstoff@hotmail.com

Facebook:
facebook.com/kroppensdrivstoff

Instagram:
@stinelihovd



Twitter:
@krpensdrivstoff



KATEGORIER

ARKIV

SISTE INNLEGG

DESIGN

  • Albiss.blogg.no