hits


NOE AV DET BESTE JEG HAR SMAKT

- LAKS MED BYGGRYN OG MANGOSALAT -

Ingredienser til ca. 4 porsjoner:

♥ 4 laksefileter uten skinn og bein

♥ 2 dl. hele byggryn

♥ 1 mango i terninger

♥ 1 avocado i terninger

♥ ½ rødløk i tynne skiver

♥ 1 paprika i små biter

♥ ½ rød chili, finhakket

♥ 1 neve grovhakket fersk koriander

♥ saften av ½ sitron

♥ 2 ss. extra virgin olivenolje

♥ 1 ss. soyasaus

♥ 1 ts. kaldslynget honning (f.eks. "Kjartans skogshonning" eller "Kjartans lynghonning", finnes på Meny og Rema1000)

♥ salt og pepper 

Slik gjør du:

Kok byggrynene i vann, gjerne med litt buljong for å få smak på den. Kokes i ca. 20-25 min.

Bland mango, avocado, rødløk og paprika i en stor bolle.

Bland chili, sitronsaft, olivenolje, soyasaus og honning (røres ut, tar litt tid) i en mindre skål og hell denne flytende blandingen over mangosalaten. Ha over hakket koriander.

Stek så laksefiletene i en panne med litt smør (stekes på middels høy varme i ca. 3-4 min. på hver side) og krydre med salt og pepper.

 

//   Oppskrift fra Berit NordstrandIngen kommentarer

BLODSUKKERVENNLIG HAVREGRØT

// oppskrift fra martehopstad.blogg.no //

Du trenger (1 porsjon):

♥ 1 dl. havregryn

♥ 2 dl. helmelk

♥ 1 egg

♥ 2 ss. cottage cheese

♥ ønskelig topping (jeg bruker kanel, sukrin gold og friske bær)

Ha havregryn, melk og egg i en kjele og visp sammen mens det koker opp til en tykk grøt. Så har du i cottage cheese helt til slutt og rører det godt inn i blandingen. Easy peasy!

Ved å bruke helmelk, egg og cottage cheese i havregrøten får måltidet en god dose fett og proteiner (og masse vitaminer og mineraler), som er bedre for blodsukkeret enn om havregrøten besto av kun havregryn og vann/skummet melk. Dessuten metter den mye lengre!

Dette har jeg begynt å spise før trening for å få mer energi (fra karbohydratene i havregrynet), og jeg merker faktisk forskjell! For noen år siden spiste jeg havregrøt til frokost så og si hver dag, men da kun med havregryn og lettmelk. Forskjellen da er at jeg opplevde skikkelig blodsukkerfall etter 1-2 timer, du vet sånn at du blir akutt sulten og helt skjelven i kroppen. Så det å legge til godt med proteiner og fett i havregrøten fungerer i hvert fall myyyyye bedre for meg! :-)Ingen kommentarer

SUNNERE PANNEKAKEROppskriften gir ca. 6-8 små pannekaker:

♥ 2 egg

♥ 1 skvett helmelk

♥ 1,5 ss. mandelmel

♥ 150 g. cottage cheese

♥ ½ ss. fiberhusk

Bland alle ingrediensene og kjør det jevnt med en stavmikser/blender. Blandingen blir fort tykk, så ha i en skvett melk og stek pannekakene fort!

Stek (i smør) på middels høy varme på hver side til de blir gylne og gjennomstekte.Jeg liker å toppe mine med peanøttsmør, sukkerfritt blåbærsyltetøy og vaniljekesam! Nammm ♥

//  Oppskriften er hentet fra sunkost.no  //Ingen kommentarer

NYDELIG OG ENKEL TACOGRATENG

Tacograteng er så godt, enkelt og kan så absolutt gjøres med en sunn vri. Her har jeg brukt raspet gulrot, men man kan også tilsette bønner. Serveres med salat ved siden av. Jeg lagde en enkel salat med avocado, olivenolje og litt salt (jeg har lavt blodtrykk så trenger litt ekstra salt, har du høyt blodtrykk så kan du droppe saltet). 

Enkelt og greit!

♥ 400 g. karbonadedeig

♥ 1 pose tacokrydder / 2-3 ss. hjemmelaget tacokrydder

♥ 1 glass tacosaus (jeg brukte medium)

♥ 1 finhakket løk

♥ 2 finhakkede hvitløksfedd

♥ 2 raspede gulrøtter

♥ 1 boks mais

♥ smør til steking

♥ raspet ost til topping (jeg brukte vanlig hvitost og litt parmesan som jeg hadde liggende)

Sett ovnen på 225 grader.

Stek finhakket løk og hvitløk i smør i en stekepanne. Tilsett karbonadedeigen etter noen minutter og la det gjennomstekes. Krydre med tacokrydder og tilsett litt vann som du lar koke inn. Så har du i raspet gulrot, tacosaus og mais til slutt, og bland alt godt.

Ha hele blandingen over i en ildfast form og topp med masse ost. Sett formen midt i ovnen og la den stå i 15 minutter.Én kommentar

SUNNERE BURGER PÅ 1-2-3Dropp hamburgerbrød og legg burgeren rett på et salatblad isteden. Mye bedre for både synets skyld og med tanke på næring til kroppen/blodsukkerbelastning :-) Det skal ikke så mye til!Én kommentar

GRESK MIDDAGHer om dagen testet jeg en oppskrift fra en av bøkene til Kristine Weber og det var såååååå godt!

 

GRESKE KJØTTBOLLER:

♥ 200 g. karbonadedeig

♥ ½ hvitløksfedd

♥ ½ rødløk

♥ chilipulver, paprikapulver, spisskummin, kanel, oregano, salt og pepper

♥ ½ boks hakkede tomater

♥ 2 ss. revet parmesan

Finhakk hvitløk og rødløk. Ha dette i en bolle sammen med karbonadedeigen, krydderet og litt vann. Bland alt godt. Form kjøttboller og stek de i en stekepanne med lokk over til de er så og si gjennomstekte. Ha over hakkede tomater og la det putre litt til. Riv parmesan over til slutt.

 

HJEMMELAGET TZATZIKI:

♥ ½ boks mager kesam

♥ ½ agurk

♥ ½ hvitløksfedd

♥ salt og pepper

Bland kesam med finhakket hvitløk, salt og pepper. Riv agurken, press ut vannet og bland det inn i kesamblandingen.2 kommentarer

SJOKOKREMNam! Dette må dere bare prøve. Det eneste dere trenger er tre ingredienser! Oppskriften er hentet fra flinkeste Linda Stuhaug sin blogg.

♥ 250 g. cottage cheese

♥ 2 ss. kakaopulver

♥ Søtning (jeg brukte en liten ss. Sukrin Gold)

Ha alt i en miksmaster og miks det til en jevn sjokoladekrem, eventuelt bruk stavmikser. Server gjerne med bær og nøtter som topping!Én kommentar

TORSKEMIDDAGGårsdagens middag - torsk med stekt purreløk og brokkolimos! Supergodt og mettende. Grønnsaksmos er så utrolig godt når det stavmikses sammen med en stooor klatt meierismør, altså NAM! Det må dere bare prøve.

Følg meg gjerne på instagram! @kroppensdrivstoffIngen kommentarer

FREDAGSKOS

Hei sveis!

Jeg lagde meg tidenes smoothiebowl i stad - altså den var SÅ GOD! 

I denne har jeg brukt avocado, frossen mango, litt usøtet mandelmelk, litt vaniljeprotein (bruker den fra proteinfabrikken) og gresk yoghurt. Til topping brukte jeg det jeg hadde liggende, nemlig solsikkekjerner, mandler og litt sukrin gold. Yummy!Har du sett noe så kremet og nydelig?! Haha. Nei men seriøst, denne må dere prøve!

PS. TUSEN hjertelig takk for alle spørsmål til spørsmålsrunden! Jeg var så redd for å ikke få et eneste ett, haha.. ♥ Skal prøve å svare på video i morgen, hvis det ikke blir alt for kleint. Haha.. Litt morsommere med video enn tekst da, så skal gjøre mitt beste!

Ha en fin fredagskveld videre ♥Ingen kommentarer

RASK OG ENKEL TOMATSUPPE

Mmm.. I går lagde jeg tomatsuppe og den ER SÅ GOD! Dessuten er den superkjapp og enkel å lage! 

♥ 1 boks hermetiske hakkede tomater

♥ 2 ferske tomater, grovhakket

♥ 1 gul løk, grovhakket

♥ ca. 3 cm. rød chili, grovhakket

♥ 2 store hvitløksfedd / 3 små hvitløksfedd, grovhakket

♥ ca. 1 ss. buljongpulver (Naturata sin er fin, finnes i matbutikken. Ser SÅNN ut!)

♥ ca. 2 ts. gurkemeie (betennelsesdempende krydder!)

♥ en liten dæsj matfløte / kremfløte til du oppnår ønsket konsistens og farge

♥ litt smør og rapsolje til steking

♥ kokt egg

♥ evt. litt fingersalt med urter (jeg bruker DENNE fra vanlig matbutikk)


Kok egg i en kjele. Grovhakk løk, hvitløk og chili. Ha det over i en egen kjele med en klatt smør og litt rapsolje, og la det surre til det blir gyllent og mykt. Så kan du grovhakke de ferske tomatene og tilsette disse i kjelen, sammen med de hermetiske tomatene. Tilsett deretter buljong, krydder og fløte, og la det småkoke i ca. 10 minutter. Så bruker du en stavmikser for å få suppen til å bli en jevn blanding.

Ha suppen over i en porsjonsskål, topp den med kokt egg, litt fingersalt og gjerne noen basilikumblader - og vips så har du et mettende, sunt og smakfult måltid ♥

Pssst.. Husk spørsmålsrunden jeg har gående HER, still meg spørsmål om hva som helst så blir jeg superduperglad! ♥2 kommentarer

HJEMMELAGET GODIS

Til jul i fjor (rart å si det sånn når det faktisk er kun to uker siden!) så hadde jeg lyst til å gi bort noe hjemmelaget. Jeg er ikke så veldig kreativ og flink med strikking, kunst og sånn fancy ting - men kokkelering på kjøkkenet er alltid en slager! Så hvorfor ikke lage en fin miks av sunt og usunt julegodt lagd fra scratch?

 

 

4 kommentarer

GREEN CURRY FISKESUPPE

Alt du trenger er:

♥ green currypaste

♥ 1 boks fullfet kokosmelk

♥ buljong

♥ 1 gul løk

♥ ½ brokkoli

♥ ca. 200 g. fiskefilet

♥ 1,5 dl. vann

♥ rapsolje til steking

Finhakk løken og stek den i en kjele med litt olje til den blir gyllen. Tilsett kokosmelken, litt buljongpulver, 1-2 spiseskjeer currypaste (smak deg frem så det ikke blir for sterkt!) og vann. La dette koke i rundt 5 minutter. Kutt brokkolien i små buketter (jo mindre de er, jo mindre koketid trengs) og skjær fiskefileten i små terninger. Tilsett dette i suppen og la alt trekke i 4-5 minutter.

Oppskriften er opprinnelig hentet fra Adams Matkasse, men jeg har gjort noen små justeringer. Du kan bruke f.eks. kylling eller svin istedenfor fisk dersom det er ønskelig. Dette er en superkjapp, næringsrik og helt nyyyyydelig rett!

Og dere...? HA EN FANTASTISK JUL! ♥Ingen kommentarer

SMAKFULLE LAKSEBURGERE

Mmmmmmhm! I går lagde jeg noen suupergode lakseburgere, fulle av smak! Disse serverte jeg sammen med en salatblanding (ferdigpakke fra butikken) og en hjemmelaget hvitløksdressing.. Åh dette må dere prøve!

 

Alt du trenger til lakseburgere er:

♥ 400-500 g. laksefilet uten skinn og bein

♥ 1 egg

♥ 1 fedd grovhakket hvitløk

♥ ca. 3 cm. rød chili, grovhakket

♥ ca. 2 ss. grovhakket rødløk

♥ ca. 3 ss. grovhakket fersk dill

ca. 3 ss. grovhakket vårløk

♥ 2 ss. dijonsennep

 

Grovhakk alle grønnsakene og urtene. Kutt laksen i middels store terninger. Sleng alt i en foodprocessor (eventuelt kan du ha det i en bolle og bruke stavmikser), kakk et egg over og tilsett sennep. Kjør alt til en grov masse, form til flate burgere og stek i en panne med litt smør (eventuelt en blanding av smør og rapsolje). Steketiden avhenger av tykkelsen på burgerne, men dersom du steker på middels høy varme så trenger de kanskje bare 1-2 minutter på hver side. Pass på så de ikke blir overstekt og tørre! 

 

Alt du trenger til hjemmelaget hvitløksdressing er:

♥ 1 boks rømme

1 hvitløksfedd

♥ saften fra ½ sitron

♥ litt pepper

♥ litt gressløk

 

Finhakk hvitløk (og gressløk dersom du bruker fersk) og bland sammen med rømmen, i tillegg til de andre ingredienene. Bland godt.6 kommentarer

SMAKSBOMBE

Hver gang jeg tenker «jæjææ skal jeg lage meg tunfisksalat da?» så frister det liksom aldri... Kanskje fordi det høres litt kjipt ut? Tørt? Smakløst? Men hver gang jeg lager det så blir det jo en SMAKSBOMBE uten like, så jeg skjønner ikke hvorfor jeg ikke lager det oftere!


Denne salaten er stappfull av proteiner, fett, vitaminer og mineraler - og jeg lover den vil holde deg mett lenge.

Alt du trenger er:

hermetisk tunfisk i olje eller vann (de smaksatte variantene er ofte tilsatt sukker)

♥ isbergsalat (i den får du mye salat for pengene!)

♥ rødløk

♥ rød paprika

♥ avocado

♥ ost i terninger

♥ pepper (salt trengs ikke ettersom ost og tunfisk gir nok saltsmak)

♥ saft fra sitron

♥ økologisk olivenolje

Bruk alltid olivenolje på salaten, det er kjempesunt og bidrar med fett. Fett er viktig for et stabilt blodsukker, en varig metthetsfølelse og ikke minst for at kroppen din skal kunne ta opp de fettløselige vitaminene A, D, E og K. Så hurra for fett sier nå jeg!

God helg!2 kommentarer

BRUK, IKKE KAST!

Gidder ikke redigere bort hakekvisa mi. I'm human - deal with it! Ahh så befriende :-) 

Jeg er inne i en periode hvor jeg bokstavelig talt har sånn 20 kr på kontoen etter å ha betalt nettstudiet mitt. Jeg tar nemlig et deltidsstudie ved Tunsberg Medisinske Skole som foregår på nettet, i grunnmedisin. Veldig spennende, men veldig krevende. Så ja - det er ikke bare bare å punge ut med 20.000 kr på én gang, haha! Så det har vært tre blakke uker nå, heldigvis får jeg lønning på mandag.

Uansett - til poenget mitt. Det kan være fint med blakke perioder også, for da har man en god sjanse til å bruke opp rester! Jeg har brukt masse matvarer som egentlig har stått ganske lenge, som for eksempel tørkede kikerter og tørkede bønner. Bønnene ble kjempegode i tacokjøttet og kikertene ble til sprø snacks (oppskrift HER). 

Også har jeg et glass med økologisk lakrispulver da. Ikke akkurat noe som kan brukes til alt mulig, men det er blant annet supergodt i seige browniestrøfler (oppskrift HER), noe jeg absolutt skal lage igjen så fort jeg får lønning! Men denne gangen fikk jeg ideen om å bruke liiitt lakrispulver i..... yoghurten! Haha, det høres kanskje litt crazy ut. Men for en lakriselsker som meg så funket det faktisk. I hvert fall kombinert med friske jordbær, ettersom lakrispulveret kan gi en litt kvalmende søtsmak alene.

Her har jeg brukt noen spiseskjeer Tine naturell yoghurt (super yoghurt, tommel opp til usukret yoghurt!), piiittelitt økologisk lakrispulver (jeg bruker denne), friske jordbær, litt hempfrø (jeg bruker denne) og en neve mandler. 

Lakris er forresten flott for de med litt lavt blodtrykk (noe jeg mistenker at jeg har) da det stimulerer til økning.

Ha en finfin kveld! ♥2 kommentarer

RESTEMAT

... Pølsefest!

Med en skremmende lav saldo på kontoen, urovekkende lang tid før neste lønning og minkende utvalg i kjøleskapet så er det bare å bruke fantasien. Heldigvis hadde jeg både pølser, ½ blomkål, litt smør, pepper og dill liggende - og det ble jo en helt grei middag det! Oppskrift på blomkålmos har jeg delt tidligere HER.


Restemat er ypperlig både for økonomien din, og med tanke på miljøet og problemet med matkasting. Gode restemat-tips kan være pytt i panne, omelett, ovnsbakte gratenger, supper/gryter o.l. Det er retter som gir mulighet for bruk av mange forskjellige reste-ingredienser! 2 kommentarer

HJEMMELAGDE BURGERBRØD

... made with love ♥

Jeg har alltid vært glad i hamburgere, men problemet har vært at hamburgerbrødene fra matbutikken lager krig og opptøyer i magen min. Dessuten er de heller ikke særlig snille mot blodsukkeret, da de fleste typene inneholder mye hvetemel. Men i går fant jeg en oppskrift på hamburgerbrød basert på sesamfrø og ost, og bestemte meg for å teste ut dette! Oppskriften er hentet fra Marthine Simonsens blogg.

Alt du trenger til fire hamburgerbrød er:

♥ 2 dl. sesamfrø + litt til topping

♥ 2 dl. revet ost

♥ 3 egg

♥ 1 ½ ts. bakepulver

♥ 1 ½ ts. fiberhusk

♥ litt salt

Sett ovnen på 200 grader. Bland alle ingrediensene og kjør til en jevn masse i en kjøkkenmaskin (evt. kan du bruke stavmikser/blender) og la det stå og svelle litt. Form burgerbrød på et stekebrett med bakepapir, strø over litt sesamfrø og la stå i ovnen i 20 minutter. Avkjøles før bruk.

Her har jeg lagd kyllingburgere av kyllingkjøttdeig, ett egg, ett stort hvitløksfedd og ¼ rød chili. Såå godt!2 kommentarer

ROASTED CHICKPEAS

I dag prøvde jeg endelig noe som jeg har hatt lyst til å prøve lenge - nemlig ristede kikerter! Dette er sunn snacks med mye kostfiber, protein og ulike vitaminer og mineraler.

Alt du trenger er:

♥ hermetiske kikerter

♥ rapsolje

♥ krydder


  1. Sett ovnen på 220 grader.
  2. Skyll kikertene og la de renne litt av seg på kjøkkenpapir eller håndkle. 
  3. Ha kikertene i en bolle og bland de med litt rapsolje og ønsket krydder. Jeg brukte salt, hvitløkspulver, cayennepepper og paprikapulver. Vær forsiktig med cayennepepperet - munnen min er i fyr og flamme i skrivende stund!
  4. Fordel kikertene utover et stekebrett med bakepapir. Pass på at de ikke ligger oppå hverandre, spre de godt.
  5. La stå i ovnen i ca. 30 minutter. Snu litt på de hvert tiende minutt slik at de blir gode og crispy, og ikke brenner seg.
  6. De bør avkjøles en god stund før de spises, slik at de blir enda mer crunchy. Nam!

Oppskrift hentet fra Linda Stuhaug.6 kommentarer

RASKE RUNDSTYKKER

Sunne, mettende rundstykker med lavt karbohydratinnhold og uten gluten og laktose (for de som måtte reagere på det). Dessuten er de superraske å lage!

Oppskriften er hentet fra diabetes.no

 Alt du trenger er:

♥ 4 egg

♥ 10 g. fiberhusk

♥ 40 g. linfrø

♥ 40 g. solsikkefrø (jeg hadde ikke det liggende så jeg brukte sesamfrø isteden)

♥ 80 g. mandelmel

♥ 1 ts. bakepulver

♥ Litt salt

Bland alle ingrediensene i en bolle. Deigen skal være ganske klissete. Form så rundstykker på et stekebrett med bakepapir og stek de midt i ovnen, på 180 grader i ca. 15 minutter.

Disse rundstykkene kan toppes med hva du måtte ønske. Min favoritt er smør, salat, kalkunpålegg, ost og paprika. Herlig kombo! ♥ Én kommentar

SOMMERVARMEN

Der kom jammen sommerværet for fullt! Og det på en fridag? HURRAAA!

Når sydenvarmen inntar byen så pleier alltid matlysten min å dale. Da er det godt med noe lett og sunt! Som denne salaten med kyllingfilet (stekt i smør og krydret med grillkrydder), avocado, grønn pesto (NAM!) og rødløk. Blir aldri lei! 

Håper det er sol der du befinner deg og at du nyter resten av dagen Ingen kommentarer

YTREFILET MED SOPPSTUING OG BROKKOLI

Hvooor digg? Elsker denne retten, og soppstuing er bare så uendelig undervurdert! ♥

Alt du trenger for å lage dette er:

♥ Et stykke biff

♥ Ca. 1/3 brokkoli

♥ Ca. 1 dl. Matfløte

♥ Sopp (jeg brukte 2-3 stk. champignon)

♥ Ett hvitløksfedd

♥ Krydder (jeg brukte DENNE krydderblandingen)

Finhakk hvitløksfeddet og del soppen i biter av ønskelig størrelse. Del brokkolien i små buketter, bruk også stilken som du kutter i tynne skiver (ca. 1 cm tykke). Ha brokkolien i en kjele med litt vann og sett det på plata. Dette skal koke i ca. 5-8 min., du kan bruke en gaffel for å kjenne etter når brokkolien begynner å bli myk. Jo mindre koketid, jo mer næring beholdes!

Ha en klatt smør i stekepanna som du etter hvert legger biffen i. Biffen stekes på høy varme i noen minutter slik at den får en digg stekeskorpe på begge sider. Jeg er ikke veldig erfaren med biff, så når jeg mistenker at den er ferdig pleier jeg å dele den i to og sjekke fargen på innsiden. Steketiden avhenger selvfølgelig av biffens tykkelse. Krydre godt på begge sider. Når biffen er ferdig tar du den ut av panna, men la stekeskyen være igjen!!

Nå skal nemlig hvitløken og soppen stekes i stekeskyen sammen med en ekstra klatt smør. Dette trenger bare å surre til hvitløken er gyllen. Så har du i matfløte og lar det småkoke til konsistensen bliir mer grøtete og det blir mer som en stuing og ikke en saus ;-)

Og vips så har du et sinnsykt velsmakende og næringsrikt måltid! NYT 
2 kommentarer

CHEESE 'N' CRACKERS

... Mmm, ost og kjeks 


Fant en superdigg oppskrift på hjemmelagde kjeks via Lene sin blogg, så da var det bare å hive seg rundt på kjøkkenet!

Alt du trenger er:

♥ 2 dl. mandelmel

♥ 1 dl. sesamfrø

♥ 2 eggehviter (eggeplommene kan du spare og bruke til eggerøre eller lignende)

♥ 1/2 ts. salt

♥ 2 ts. fiberhusk

Sett ovnen på 180 grader. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle. Skill så eggehvitene og tilsett disse. La røren stå og svelle litt slik at fiberhusken får gjort jobben sin. Rull deretter små kuler av røren som du trykker ut på et stekebrett kledd med bakepapir, slik at det blir små runde kjeks. Stek midt i ovnen i ca. 20 minutter til de blir gylne og sprø.

ENJOY!Ingen kommentarer

HJEMMELAGDE PROTEINBARER

Gjett hvor mange ingredienser jeg brukte til disse proteinbarene... TO! Yep, du leste riktig. Og jammen ble de supergode!

Alt du trenger til 3-4 barer er:

♥ 60 g. (ca. 4 ss.) FiberSirup Clear

♥ 35 g. (ca. 4 toppede ss.) myseproteinpulver

Jeg brukte Proteinfabrikkens Diet Protein jordbær fordi det var det jeg hadde liggende.

Varm opp FiberSirupen i en kjele til det begynner å boble og konsistensen blir tyntflytende. Ta kjelen av platen og bland inn proteinpulveret. Så former du blandingen til barer og lar det stå i kjøleskapet i 10 minutter. Voila! Enklere blir det ikke.


Det er altså flasken til venstre du skal bruke til proteinbarer. Den til høyre er fin som sirup på f.eks. yoghurt eller pannekaker. FiberSirup er lagd av det prebiotiske plantefiberet isomalto-oligosakkarid. FiberSirup Gold inneholder også litt stevia og maltekstrakt, og smaker litt søtere enn FiberSirup Clear. Per 100 g. inneholder FiberSirup hele 70 g. fiber og kun 5 g. sukkerarter. Slå den du! Med andre ord - sunnere alternativer til sirup, honning osv. Men vær litt forsiktig da de kan virke lakserende ved høyt inntak.
Diggeste, seigeste konsistensen! Disse må du bare prøve.

 

//   Oppskriften er hentet fra Funksjonell Mat sin hjemmeside.

 2 kommentarer

VEGANSK LINSESUPPE

... Meat free, spicy and delicious!

Jeg fant en superfristende oppskrift HER, og jeg hadde det meste av ingredienser liggende - så da var det bare å sette igang på kjøkkenet!

Alt du trenger er:

♥ rapsolje

♥ to hvitløksfedd

♥ én løk

♥ to gulrøtter

♥ to stilker stangselleri

♥ 1 ts gurkemeie

♥ 1 ts garam masala

♥ 1 ts hot karri

♥ 1 ts spisskummin

♥ ca. 1/2 ts cayennepepper

♥ 1 boks hakkede tomater

♥ 3 dl kokosmelk

♥ 1 boks hermetiske linser

♥ 1 ss buljongpulver

Start med å finhakke hvitløk og løk. Del stangselleri-stilkene i to på langs, og hakk i tynne skiver. Gjør det samme med gulrøttene, men del de i fire på langs.

Ha rapsolje i en kjele og stek hvitløk, løk, stangselleri og gulrot til det blir blankt. Tilsett krydderet og NYT hvor digg det lukter!

Ha så i tomatene, kokosmelken og linsene (sil vannet av linsene først og skyll de godt til de slutter å skumme). Rør inn buljongpulveret. Jeg bruker Naturata sitt økologiske buljongpulver, det kan kjøpes i helsekost eller i matbutikker med godt utvalg. La det hele småkoke i ca. 15 minutter.


ENJOY ♥2 kommentarer

SUNNERE QUESADILLAS

... av speltlomper, ost, kalkunfilet og spinat! Herreguuud så godt 

Alt du trenger til én quesadilla er:

♥ to speltlomper

♥ ca. seks skiver ost

♥ en håndfull spinat

♥ to skiver kalkunfilet

- Step one -

Sleng en speltlompe i stekepannen og stek på middels varme. Legg ca. tre skiver ost nederst, etterfulgt av én skive kalkunfilet. Fordel en håndfull spinat utover dette, før du topper med enda en skive kalkunfilet og deretter tre nye skiver ost.

- Step two -

Sleng en ny speltlompe på toppen og forsøk å klemme det litt sammen underveis i stekingen med en stekespade. Stek i ca. tre minutter på hver side, til du ser at osten smelter og kjenner at speltlompene blir sprø. Pass på så det ikke blir brent!

- Step three - 

Server og nyt! ♥Ingen kommentarer

MIDDAGSTIPS

La meg presentere ... *trommevirvel* ... DAGENS MIDDAG!

Hjemmelagde fiskeburgere av sei- og laksefilet med brokkolimos og alfalfaspirer. Kjapt, sunt og godt ♥

Alt du trenger til ca. to middagsporsjoner er:

♥ 200 g. seifilet

♥ 200 g. laksefilet

♥ 1 egg

♥ 1/3 løk

♥ salt & pepper

Du kan gjerne bruke f.eks. fersk dill og vårløk/purreløk også, men dette hadde jeg ikke liggende.

Kutt fiskefileten i terninger, kutt løken i biter og ha alle ingrediensene i en bolle. Bruk stavmikser og miks alt til en jevn masse. Form små burgere og stek i pannen på middels varme i ca. 2-3 minutter på hver side. Jo tynnere burgere du lager, jo mindre steketid trengs. Det verste som finnes er tørre fiskeburgere, så ikke overstek!

♥ 1 liten brokkoli

♥ usaltet smør

Kutt brokkolien i små buketter, og kutt stilken i små terninger (IKKE kast stilken, mye god næring sitter her!) og skyll under rennende vann. Ha brokkolien i en kjele og fyll den med vann til brokkolien dekkes. La koke i ca. 8-10 minutter, bruk en gaffel og kjenn etter når brokkolien begynner å bli mør. Hell av vannet (du kan godt la litt vann være igjen i bunnen slik at mosen blir litt mer rennende) og ta oppi en god klatt med smør. Bruk stavmikseren og mos i vei.

Server med alfalfaspirer og NYT et næringsrikt måltid!

PS. Fiskeburgerne er supergode å ha med på jobb/skole/barnehage i lunsjboksen! Ingen kommentarer

FYSEN NÅR KVELDEN KOMMER?

Mange opplever at de får lyst på noe godt når kvelden kommer, ting roer seg ned og man setter seg i sofaen foran tv'n. Det er absolutt ikke noe galt i å kose seg, men dersom dette skjer ofte så er det viktig å finne sunnere alternativer til kveldskosen, for helsens skyld.

Nå for tiden, inspirert av en kollega på jobben, har jeg fått heelt dilla på Yoplait Dobbel 0% yoghurt med vaniljesmak (disse er sukkerfrie), friske jordbær, kokosflak og litt mørk sjokolade med 86% kakao. Det er godt, og alle de forskjellige smakene utgjør en så sinnsykt god kombinasjon. Nam! Dette må du bare prøve neste gang søtsuget melder seg.2 kommentarer

FISKEMIDDAG

Visste dere at det anbefales å spise fisk til middag 2-3 ganger i uken, og at minst én av disse fiskemiddagene bør være fet fisk (laks, sild, makrell og lignende)?

Jeg lurer på hvor mange som egentlig når opp til den anbefalingen, og jeg skal ærlig innrømme at jeg selv synes det er vanskelig iblant. Det er jo så mye annet godt man kan ha til middag! Men det er viktig å prioritere fiskemiddagene, ettersom fisk er en veldig viktig del av kroppens optimale drivstoff. Dessuten kan jo også fiskemiddagene være ekstremt gode!

Fisk inneholder blant annet mye protein, vitamin D og jod, og fet fisk inneholder i tillegg de viktige fettsyrene omega-3.

♥ Omega-3 er noe som kroppen ikke klarer å lage selv, og vi er derfor avhengige av å få i oss det via mat og kosttilskudd.

♥ Protein er kroppens byggestener og bidrar til et stabilt blodsukker.

♥ Vitamin D er blant annet viktig for benbygningen og immunforsvaret, og er noe mange nordmenn mangler.

♥ Jod er viktig for stoffskiftet.

♥ Omega-3 bidrar til sunne blodårer og god hjernefunksjon.

Gårsdagens veldig enkle middag - steinbitfilet på en seng av blomkålmos!

I går gjorde jeg det veldig enkelt, og alt jeg trengte var:

♥ 1/3 blomkål

♥ 1 fiskefilet

♥ Usaltet smør

♥ Salt & pepper

Del blomkålen i små buketter, bruk gjerne stilken også (bare fjern de grønne bladene). Skyll bukettene og ha de i en kjele med vann. La det koke i ca. 8-10 minutter, bruk en gaffel for å kjenne etter når blomkålen begynner å bli myk. Stek fiskefileten i en stekepanne imens. Hvor lenge fisken bør stekes, avhenger av tykkelsen på fileten. Del gjerne fileten på midten for å sjekke at den er gjennomstekt. Husk å ikke steke den for lenge, for da blir fisken tørr. Da er det heller bedre å steke den litt for lite. Krydre med salt og pepper.

Når blomkålen er mør, sil ut vannet. Ha i en klatt med usaltet smør og bruk stavmikseren for å få en glatt blanding. Ha gjerne i litt fersk finhakket dill eller lignende, for å få litt farge på maten.

Enkelt, kjapt og sunt!Ingen kommentarer

ÅH HERREGUD


Åh herregud åh herregud åh herregud. Jeg tror ikke engang på gud, men HERREGUD! Noe så godt.

Jeg kom inn døra etter å ha vært på et lite jobbkurs og så en langtur med bikkja, blodsukkeret var lavt og jeg fikk så sinnsykt lyst på noe kaldt å drikke, som også var søtt og litt sånn sjokolade-aktig. Typ sjokomelk. Så begynte tankekverna å gå. Hva har jeg liggende? Hva kan jeg lage av det? Har ikke jeg sett noen oppskrifter på sånn kakao-banan-smoothie i det siste?

JO! Så jeg smelte sammen en «røre» av det jeg hadde liggende, og fy søren så godt det ble. Dette kan søtsuget mitt leve på altså, who needs candy when you've got this?!

Alt du trenger er:

♥ litt frossen banan (et godt tips når bananene har liggi lenge og begynner å bli misfarga og bløte - kutt de opp og frys de ned!)

♥ litt melk/drikkeyoghurt (jeg brukte Cultura Naturell)

♥ en liten dæsj kald kaffe

♥ ca. 1 ss. kakaopulver (gjerne raw kakao, da det inneholder mer mineraler og antioksidanter)

♥ ca. 1 ss. sukrin gold

♥ ca. 4 dråper stevia (jeg brukte stevia med smak av toffee)

♥ litt vaniljepulver (kan sløyfes)

Bland alt sammen i en blender og server gjerne i fine glass med sugerør. NYT! Dette blir helt perfekt til varme, klamme sommerdager :-)Ingen kommentarer

SUKKERFRI SMOOTHIE-IS

God morgen!

For et finvær, nok en gang. Er så deilig å våkne til sollys gjennom vindusruta på soverommet. Det gjør noe med humøret altså!

Jeg tenkte å dele et lite tips i dag. I går lagde jeg nemlig smoothie av jordbær, banan, Cultura naturell, vann og én scoop proteinpulver med jordbærsmak. Men jeg drakk den ikke - jeg fryste den heller ned i ispinne-former! Noe så godt og friskt, helt perfekt nå som varmen har kommet ♥ Jeg anbefaler virkelig å bruke enten naturell drikkeyoghurt eller naturell yoghurt i smoothien - når du fryser den ned så blir det som yoghurtis! Nam ♥ Nyt med verdens beste samvittighet!6 kommentarer
Les mer i arkivet » April 2018 » Februar 2018 » Januar 2018Denne bloggen drives og skrives av ernæringsrådgiveren Stine Helene Lihovd som er 26 år, bor i Sandefjord og har et brennende engasjement for ernæring, helse, mat og trening.

Hun driver også firmaet Kroppens Drivstoff, med mål om å bedre folks fysiske og psykiske helse. Se mer på www.kroppensdrivstoff.no

Trykk her for å legge meg til som venn!

E-post:
kroppensdrivstoff@hotmail.com

Facebook:
facebook.com/kroppensdrivstoff

Instagram:
@stinelihovdTwitter:
@krpensdrivstoffKATEGORIER

ARKIV

SISTE INNLEGG

DESIGN

  • Albiss.blogg.no